Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Post »

Marysiu, a kiedy Ty mi zniknęłaś, ale już mam Ciebie, nie chciało mi się spać, to zajrzałam jeszcze na chwilę, a tu niespodzianka :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj w nowym wątku, tylko troszkę pogadałam przez telefon a tu nowy wątek i druga strona ,jestem i kibicuję ;:303
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Poczytałam o planach, jak na Ciebie bardzo oszczędne, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że ograniczysz się tylko do nich, bo kury kurami, ale masz misję: prowadzisz prawdziwy forumowy ogród botaniczny z oszałamiającą liczbą gatunków i odmian, więc wiesz...czytelnicy, obserwatorzy i podglądacze czekają w napięciu na nowości :wink:

Co do gliny, nie wiem czy taka zwykła z ogrodu starczy czy musi być specjalna budowlana jak do pieca kaflowego - popytaj Basi-Rabarbary, podejrzałam na FB, że ona się ostro w temacie szkoli :wink:

no i mam nadzieję, że przez cały rok będziesz kontynuować wstawianie wschodów i zachodów dla tych, którzy takich widoków nie mają :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, z dużą przyjemnością odwiedzam Twój wiejski, jakże różnorodny i piękny ogród ;:196
Trzymam kciuki za wszystkie plany!
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Marysiu i ja się witam w nowym wątku tylko że mi się te pierwsze zdjęcia nie otwierają sprawdzę później
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu :wit
Przybyłam do Ciebie :D
Nie obejrzałam zdjęć nie otwierają się może później się otworzą .
Czytam wstęp do wątku i tak sobie myślę ile człowiek by nie zrobił w domu i w koło niego to i tak zawsze dużo jest do zrobienia no i te inne rzeczy
których zawsze brakuje .
Ja też nie raz chciałam sprzedać dom i zacząć od nowa ;:108 życzę powodzenia
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu, cudny wątek. Piękne zimowe rośliny.
Plany na pewno uda Ci się zrealizować i będzie pięknie.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Witam ekshibicjonistkę ogrodową :wit
Piękne zachody ...
Żeleźniakiem się nie przejmuj;w tym roku odpali,u mnie tak było.
W większe mrozy / :?: / moze przemarzać,ja lekko przykrywam ;:108
Pozdrowienia,
SŁA
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Witaj. :wit
Piękne plany na nowy rok.Trzymam za realizację a może i rozwinięcie. ;:333
Mam nadzieję, że mrozy Cię ominą, bo te młode listki na pigwowcu... ;:185
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam kolejnych gości w wiejskim!
Iwonko ;:167 liczba stron mnie do tego zobligowała :;230 może to i lepiej bo takie jednostajne, długaśne wątki stałyby się trochę nudne :lol:
Martusiu albo ja szybka albo rozmowa za długa :;230 nieważne, ważne że jesteś ;:168
Pati wiem że moja do lepienia garnków się nie nadaje ;:185 ja też sporo na ten temat poczytałam, ale żeby zamaziać cegły to możne wystarczy. Sama wiesz co się robi z takimi cegłami po roku dwóch. Cała reszta o czym piszesz będzie ale w zwolnionym tempie, bo jak wiesz wszystko ch..... zależne od kasy, a na emeryturze wysokość znana jest z góry. Do żadnej dodatkowej pracy nie pójdę, jednak mam taki zamysł, żeby może te kury zarobiły na dalsze powiększanie kolekcji roślin nie tylko guanem ;:306 .
Agnieszko a ja tęsknię za Twoim ogrodem, ale już niedługo wiosna to myślę że wejdziemy do niego również z planami!
Różo coś fotosik, fiksuje bo ja też w czasem widzę u innym a czasem nie widzę zdjęć albo FO przeciążone ;:219 Aluniu wiem że nie jestem oryginalna w swoich planach czy marzeniach, ale w wielu rzeczach nie da się zamknąć drzwi i zacząć od nowa, właściwie w większości. Dlatego musimy upiększać swoją rzeczywistość w miarę skromnych środków ;:173
Asiu dziękuję i liczę na wsparcie słowem i radą, bo tak wiele się dzieje dzięki FO ;:224
Sławku jak się ma ogród przy domu, przy starym domu wielokrotnie remontowanym to się ma różne miejsca i te ładne i te brzydkie, ale czuję że z biegiem czasu mimo wszystko uda mi się te drugie mocno ograniczyć. Nie przykryłąm go rok temu i przetrwał więc dziękuję za radę ;:180
Kasiu trzeba sobie wytyczać cele, bo mój ogród wymaga dużo wysiłku fizycznego, a z pomocnikami i własnymi siłami coraz gorzej ;:222 Wielkich mrozów też nie pragnę ale kawałka białej zimy z niewielkim mrozikiem to chcę ;:219
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmmm, ja myślę, ze oprócz kur to mogłabyś pomyśleć o sprzedaży sadzonek, choćby tylko na FO na razie. Tobie wszystko rośnie nawet korzeniem do góry wsadzone, narozdawałaś już roślin za grube tysiące, czas może zacząć na nich zarabiać (a jakbyś jelenia do zaorania działki za płotem znalazła i drugiego do zrobienia tam rozsadnika... :wink: )

Z gliną ogrodową może i ja w takim razie popróbuję, bo ścieżki ceglane rozpadły mi się po roku a może to by ich trwałość przedłużyło?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Marysiu :wit w Nowym Roku i wszystkiego dobrego w nim życzę ;:196
Zachody słoneczka ,,jak zawsze piękne u Ciebie ;:108
słyszałam,że Ci krety ryją??
U mnie nie widziałam,ale u sąsiada tak,,ciekawe czy do mnie też się przywlecze :twisted:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati to nie wchodzi w grę wole dalej wymianę i zakup jak do tej pory. Po prostu nie potrafię, czułabym wobec tych od których dostałam tyle cennych roślin nie w porządku. Gdybym od początku tylko kupowała to co innego. A amatorzy na jajka powinni się znaleźć, potem może i kogutki chociaż jak się znam to więcej włożę niż wyciągnę :;230

Wykopię trochę tej mojej gliny i spróbuję coś nią pokryć niestety woda robi swoje. Może glinę z cementem albo zaprawę klejową zmieszać? Mam jak pamiętasz grill zbudowany przez nas z cegieł i też widzę, że chyba po 6 latach zaczynają się cegły rozwarstwiać.

Aniu witaj w moim ogrodzie! niestety pokrytym pagórkami krecimi, które na trawniku nawet nie przeszkadzają, ale nad moimi maleńkimi cennymi roślinkami już tak :? chociaż wiem, że kret to nie tylko szkodnik :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Hej, hej :wit melduję się w 16. ( :shock: ) już części :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska pisze:Pati to nie wchodzi w grę wole dalej wymianę i zakup jak do tej pory. Po prostu nie potrafię, czułabym wobec tych od których dostałam tyle cennych roślin nie w porządku. Gdybym od początku tylko kupowała to co innego. A amatorzy na jajka powinni się znaleźć, potem może i kogutki chociaż jak się znam to więcej włożę niż wyciągnę :;230
Rozumiem, mam takie same odczucia, ale na rynku komercyjnym poza FO, to byś chyba mogła?
Co do gliny ja czytałam o tynkach glinianych i są gotowe mieszanki, także do tynków zewnętrznych, niezbyt drogie - ja się czaję z kupnem, bo nie mam dostępu do surowej gliny, ale to pewno dopiero latem to wtedy mogę się podzielić doświadczeniami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”