Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16
Marysiu, a kiedy Ty mi zniknęłaś, ale już mam Ciebie, nie chciało mi się spać, to zajrzałam jeszcze na chwilę, a tu niespodzianka 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj w nowym wątku, tylko troszkę pogadałam przez telefon a tu nowy wątek i druga strona ,jestem i kibicuję 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Poczytałam o planach, jak na Ciebie bardzo oszczędne, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że ograniczysz się tylko do nich, bo kury kurami, ale masz misję: prowadzisz prawdziwy forumowy ogród botaniczny z oszałamiającą liczbą gatunków i odmian, więc wiesz...czytelnicy, obserwatorzy i podglądacze czekają w napięciu na nowości
Co do gliny, nie wiem czy taka zwykła z ogrodu starczy czy musi być specjalna budowlana jak do pieca kaflowego - popytaj Basi-Rabarbary, podejrzałam na FB, że ona się ostro w temacie szkoli
no i mam nadzieję, że przez cały rok będziesz kontynuować wstawianie wschodów i zachodów dla tych, którzy takich widoków nie mają

Co do gliny, nie wiem czy taka zwykła z ogrodu starczy czy musi być specjalna budowlana jak do pieca kaflowego - popytaj Basi-Rabarbary, podejrzałam na FB, że ona się ostro w temacie szkoli

no i mam nadzieję, że przez cały rok będziesz kontynuować wstawianie wschodów i zachodów dla tych, którzy takich widoków nie mają

Marysiu, z dużą przyjemnością odwiedzam Twój wiejski, jakże różnorodny i piękny ogród
Trzymam kciuki za wszystkie plany!

Trzymam kciuki za wszystkie plany!
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu
Przybyłam do Ciebie
Nie obejrzałam zdjęć nie otwierają się może później się otworzą .
Czytam wstęp do wątku i tak sobie myślę ile człowiek by nie zrobił w domu i w koło niego to i tak zawsze dużo jest do zrobienia no i te inne rzeczy
których zawsze brakuje .
Ja też nie raz chciałam sprzedać dom i zacząć od nowa
życzę powodzenia

Przybyłam do Ciebie

Nie obejrzałam zdjęć nie otwierają się może później się otworzą .
Czytam wstęp do wątku i tak sobie myślę ile człowiek by nie zrobił w domu i w koło niego to i tak zawsze dużo jest do zrobienia no i te inne rzeczy
których zawsze brakuje .
Ja też nie raz chciałam sprzedać dom i zacząć od nowa

Pozdrawiam Alicja
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu, cudny wątek. Piękne zimowe rośliny.
Plany na pewno uda Ci się zrealizować i będzie pięknie.
Plany na pewno uda Ci się zrealizować i będzie pięknie.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam ekshibicjonistkę ogrodową
Piękne zachody ...
Żeleźniakiem się nie przejmuj;w tym roku odpali,u mnie tak było.
W większe mrozy /
/ moze przemarzać,ja lekko przykrywam
Pozdrowienia,
SŁA

Piękne zachody ...
Żeleźniakiem się nie przejmuj;w tym roku odpali,u mnie tak było.
W większe mrozy /

Pozdrowienia,
SŁA
- szelma
- 100p
- Od: 5 lis 2013, o 15:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj.
Piękne plany na nowy rok.Trzymam za realizację a może i rozwinięcie.
Mam nadzieję, że mrozy Cię ominą, bo te młode listki na pigwowcu...

Piękne plany na nowy rok.Trzymam za realizację a może i rozwinięcie.

Mam nadzieję, że mrozy Cię ominą, bo te młode listki na pigwowcu...

pozdrawiam
Kasia
Kasia
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam kolejnych gości w wiejskim!
Iwonko
liczba stron mnie do tego zobligowała
może to i lepiej bo takie jednostajne, długaśne wątki stałyby się trochę nudne
Martusiu albo ja szybka albo rozmowa za długa
nieważne, ważne że jesteś
Pati wiem że moja do lepienia garnków się nie nadaje
ja też sporo na ten temat poczytałam, ale żeby zamaziać cegły to możne wystarczy. Sama wiesz co się robi z takimi cegłami po roku dwóch. Cała reszta o czym piszesz będzie ale w zwolnionym tempie, bo jak wiesz wszystko ch..... zależne od kasy, a na emeryturze wysokość znana jest z góry. Do żadnej dodatkowej pracy nie pójdę, jednak mam taki zamysł, żeby może te kury zarobiły na dalsze powiększanie kolekcji roślin nie tylko guanem
.
Agnieszko a ja tęsknię za Twoim ogrodem, ale już niedługo wiosna to myślę że wejdziemy do niego również z planami!
Różo coś fotosik, fiksuje bo ja też w czasem widzę u innym a czasem nie widzę zdjęć albo FO przeciążone
Aluniu wiem że nie jestem oryginalna w swoich planach czy marzeniach, ale w wielu rzeczach nie da się zamknąć drzwi i zacząć od nowa, właściwie w większości. Dlatego musimy upiększać swoją rzeczywistość w miarę skromnych środków
Asiu dziękuję i liczę na wsparcie słowem i radą, bo tak wiele się dzieje dzięki FO
Sławku jak się ma ogród przy domu, przy starym domu wielokrotnie remontowanym to się ma różne miejsca i te ładne i te brzydkie, ale czuję że z biegiem czasu mimo wszystko uda mi się te drugie mocno ograniczyć. Nie przykryłąm go rok temu i przetrwał więc dziękuję za radę
Kasiu trzeba sobie wytyczać cele, bo mój ogród wymaga dużo wysiłku fizycznego, a z pomocnikami i własnymi siłami coraz gorzej
Wielkich mrozów też nie pragnę ale kawałka białej zimy z niewielkim mrozikiem to chcę 
Iwonko

Martusiu albo ja szybka albo rozmowa za długa

Pati wiem że moja do lepienia garnków się nie nadaje

Agnieszko a ja tęsknię za Twoim ogrodem, ale już niedługo wiosna to myślę że wejdziemy do niego również z planami!
Różo coś fotosik, fiksuje bo ja też w czasem widzę u innym a czasem nie widzę zdjęć albo FO przeciążone

Asiu dziękuję i liczę na wsparcie słowem i radą, bo tak wiele się dzieje dzięki FO

Sławku jak się ma ogród przy domu, przy starym domu wielokrotnie remontowanym to się ma różne miejsca i te ładne i te brzydkie, ale czuję że z biegiem czasu mimo wszystko uda mi się te drugie mocno ograniczyć. Nie przykryłąm go rok temu i przetrwał więc dziękuję za radę

Kasiu trzeba sobie wytyczać cele, bo mój ogród wymaga dużo wysiłku fizycznego, a z pomocnikami i własnymi siłami coraz gorzej

- survivor26
Hmmm, ja myślę, ze oprócz kur to mogłabyś pomyśleć o sprzedaży sadzonek, choćby tylko na FO na razie. Tobie wszystko rośnie nawet korzeniem do góry wsadzone, narozdawałaś już roślin za grube tysiące, czas może zacząć na nich zarabiać (a jakbyś jelenia do zaorania działki za płotem znalazła i drugiego do zrobienia tam rozsadnika...
)
Z gliną ogrodową może i ja w takim razie popróbuję, bo ścieżki ceglane rozpadły mi się po roku a może to by ich trwałość przedłużyło?

Z gliną ogrodową może i ja w takim razie popróbuję, bo ścieżki ceglane rozpadły mi się po roku a może to by ich trwałość przedłużyło?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj Marysiu
w Nowym Roku i wszystkiego dobrego w nim życzę
Zachody słoneczka ,,jak zawsze piękne u Ciebie
słyszałam,że Ci krety ryją??
U mnie nie widziałam,ale u sąsiada tak,,ciekawe czy do mnie też się przywlecze

Zachody słoneczka ,,jak zawsze piękne u Ciebie

słyszałam,że Ci krety ryją??
U mnie nie widziałam,ale u sąsiada tak,,ciekawe czy do mnie też się przywlecze

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pati to nie wchodzi w grę wole dalej wymianę i zakup jak do tej pory. Po prostu nie potrafię, czułabym wobec tych od których dostałam tyle cennych roślin nie w porządku. Gdybym od początku tylko kupowała to co innego. A amatorzy na jajka powinni się znaleźć, potem może i kogutki chociaż jak się znam to więcej włożę niż wyciągnę
Wykopię trochę tej mojej gliny i spróbuję coś nią pokryć niestety woda robi swoje. Może glinę z cementem albo zaprawę klejową zmieszać? Mam jak pamiętasz grill zbudowany przez nas z cegieł i też widzę, że chyba po 6 latach zaczynają się cegły rozwarstwiać.
Aniu witaj w moim ogrodzie! niestety pokrytym pagórkami krecimi, które na trawniku nawet nie przeszkadzają, ale nad moimi maleńkimi cennymi roślinkami już tak
chociaż wiem, że kret to nie tylko szkodnik 

Wykopię trochę tej mojej gliny i spróbuję coś nią pokryć niestety woda robi swoje. Może glinę z cementem albo zaprawę klejową zmieszać? Mam jak pamiętasz grill zbudowany przez nas z cegieł i też widzę, że chyba po 6 latach zaczynają się cegły rozwarstwiać.
Aniu witaj w moim ogrodzie! niestety pokrytym pagórkami krecimi, które na trawniku nawet nie przeszkadzają, ale nad moimi maleńkimi cennymi roślinkami już tak

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Hej, hej
melduję się w 16. (
) już części 

- survivor26
Rozumiem, mam takie same odczucia, ale na rynku komercyjnym poza FO, to byś chyba mogła?Maska pisze:Pati to nie wchodzi w grę wole dalej wymianę i zakup jak do tej pory. Po prostu nie potrafię, czułabym wobec tych od których dostałam tyle cennych roślin nie w porządku. Gdybym od początku tylko kupowała to co innego. A amatorzy na jajka powinni się znaleźć, potem może i kogutki chociaż jak się znam to więcej włożę niż wyciągnę![]()
Co do gliny ja czytałam o tynkach glinianych i są gotowe mieszanki, także do tynków zewnętrznych, niezbyt drogie - ja się czaję z kupnem, bo nie mam dostępu do surowej gliny, ale to pewno dopiero latem to wtedy mogę się podzielić doświadczeniami.