Serdecznie witam moich Gości i dziękuję za miłe wizyty!
Mój ogrodowy mix..cd
Dorciu - miło ,że wpadłaś !
Ewciumaj - u mnie ciepełko a mży jak sobie zraszacz włączę...
Elu - również mi miło

i cieszę się na dalsze odwiedziny ! A trawa jeżeli duża i roztrzepana to może o spartynę Ci chodzi? ,szkoda,że nie zacytowałaś zdjęcia..To jedna z największych obok zebrinusa moja trawa. Dziękuję za miły wpis!
Gosiu Margo - no nie wiem czy dziki ja go w naturze nie spotkałam...A Twój jeżeli Ci się tylko podoba ...to dlaczego miałabyś wyrywać

..ja kieruję się tym co mnie się podoba..dziwię się zawsze "kopiowaniu" cudzych ogrodów ...będziesz miała ciekawostkę do podziwiania u siebie!

A takie jednakowe rośliny i odmiany ...to mało ciekawe i z czasem robi się nudne...przynajmniej ja tak mam !
Kommelinę złapać w obiektyw jest trochę trudno..też mam w jednym miejscu kępkę i stale się
spóźniam

na otwarcie ..Dziękuję za odwiedziny!
Grażynko - serdeczne powitanie mam też dla Ciebie!

Lato w obiektywie...pięknie powiedziane

staram się zatrzymać go jak najwięcej,żeby delektować się nim w zimowe wieczory...

Cząstką się dzielę na FO

a czasem jak się uda kilka osób zainteresować i skłonić do napisania kilku słów ...to radość dla mnie ogromna...
Pytasz mnie o białą pysznogłówkę - to moja ma się dobrze..nie okrywam na zimę bardziej od zimy boję się podziemnych stworów.. moja czerwona kupiona latem nie przeżyła zimy a liliowa,którą mam od lat znacznie się zmniejszyła...
Christinkrysia jak miło,że znalazłaś czas na odwiedziny u mnie!

witam i odwzajemniam serdeczności!
Co do sadźca to mój też okazale rośnie przy płocie i kilkakrotnie w sezonie jestem pytana o tę roślinę...bo budzi zainteresowanie ..
Tojeści się trochę obawiałam ze względu na jej właściwości rozrostowe ale znalazłam jej miejsce, gdzie na trochę może sobie pozwolić... choć np. mozgę ,której przypisuje się znaczną ekspansywność mam od 30 lat i nie mam z nią kłopotów żadnych i trzyma się miejsca jej wyznaczonego...ale ma w tym miejscu wyjątkowo suche warunki bytowania...
Tereniu 
weekend ma być wyjątkowo upalny u nas...jeżeli prognozy się sprawdzą to pozostawanie w domku do godzin popołudniowych pozostanie

bo taki upał to już nie dla nas...i trzeba się pilnować...ja tam jeszcze jako tako temperatury wysokie znoszę ale M nie za bardzo ...
A psiankę mam pierwszy rok ..ma zimować ..zobaczę jak się będzie sprawować...u znajomej bardzo mi się podobały czerwone koraliki jesienią..

Kolcowoja nie znam..
NO WIĘC LATO W MOIM OBIEKTYWIE...
CDN...