Aneczko/ sweety/ miło mi Ciebie gościć w nowym wątku. Tak jak pisałam ... w okresie pracy zawodowej , ktorą kochałam i dużo czasu poświęcałam aranżowałam tak ogród , aby łatwo bylo zadbać o jego estetyczny wygląd .Dominowały więc trawniki i nasadzenia drzewiasto- krzewiaste , głównie iglaków.Czas nieubłaganie mijał...drzewostan porósł ogromniasty...a ja nie obejrzałam się kiedy... minęło 34 lata pracy.
Przez 3 lata byłam pracującą emerytką ...od września 2012 roku jestem szczęśliwą emerytką na pełnym etacie
Werwy, zapału mam jeszcze sporo...a obecność na F...potęguje i zachęca do dalszego działania.
Przyszedł czas na tworzenie kolorowych rabat...
Masz rację, do szczęścia mi więcej nic nie trzeba ....mam swój raj na ziemi , choć jeszcze nie taki jakbym chciała.
Pozdrawiam
Majeczko!...dziękuję za odwiedzinki i słowa uznania

....dalijki mam tez od Ciebie
Aneczko!/anabuko1/ 
w kolejnej odsłonie mojego "raju"
Prawie dwa tygodnie u mnie były upalne , bez deszczu... to kwitnienie przyspieszone.
Pozdrawiam cieplutko
Andrzeju!...cieszę się ,ze mnie odnalazłeś...

witam serdecznie!
Wiesz, musiałam pokazać tez efekt pracy mojego męza...to on pielegnuje
głównie pomidorki w tunelu foliowym....nie będę taka...
...a co do rózy...to szkoda ,ze nie znasz jej imienia...zatem będę szukała o takich cechach.
O Twoim sposobie zabezpieczania na zimę czytałam .Mój eM ciągle mnie kusi rózami na pniu, szczepionymi...ale z rozmów z wieloma ich posiadaczami wynika,ze łatwo przemarzają.Co Ty na to?
Ewuniu!7

....miło,ze jesteś
..oj wiele mu brakuje do śliczności...
dobrej nocki!
Aneczko!...nie spóźniłaś się... przecież czekam na Ciebie
...a wiesz, ze moja glicynia 'wydała" dopiero teraz kwiaty...jeszcze w pąkach ....niesamowite, o tej porze...
jutro obfocę...

a jak Twoja ...żyje ?czy padła?
.