Żuki w kwiatach róż
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Żuki w kwiatach róż
Dzięki Sawka - o tego żuka chodzi.
- Emila707
- 500p
- Od: 2 sie 2013, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam:) Widzę że wpasuję się w temat. Mam u babci posadzoną różę żółtą, heh.. nie pamiętam tylko jak się nazywa
. Mniejsza z tym.
Miałam w tym lecie te żuki ogrodnica, kwiaty wyglądały fatalnie. Poobjadane ze wszystkich stron! Jedyny sposób na ich tępienie to ich "zbieranie" do jakiegoś naczynka. Broń Boże pryskać jak kwitnie! Przecież pszczoły i inne pożyteczne owady latają i zapylają kwiaty!!!

Miałam w tym lecie te żuki ogrodnica, kwiaty wyglądały fatalnie. Poobjadane ze wszystkich stron! Jedyny sposób na ich tępienie to ich "zbieranie" do jakiegoś naczynka. Broń Boże pryskać jak kwitnie! Przecież pszczoły i inne pożyteczne owady latają i zapylają kwiaty!!!
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam
, Emila ?
Pozdrawiam

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie ,jedyny sposób to zbierać , a słodyszek rzepakowy to dopiero utrapienienie ,przez niego wyrzucilam wiciokrzew Tellmana , nic na niego na dłuższą metę nie działało ,może też u mnie powodem były rosnące pola rzepakowe .
Upierdliwe jest to co prawda zajęcie, ale najlepszym sposobem na żuki jest ich ręczne wyzbieranie.
Co roku są. Dodatkowo siedzą i żżerają mi winorośl, jeżynę , winobluszcz i parę innych roślin
Co roku są. Dodatkowo siedzą i żżerają mi winorośl, jeżynę , winobluszcz i parę innych roślin

Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 sty 2012, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
te robaczki ze szkodników róż sa jedynie trochę podobne do kruszczycy złotawki
ale ta żeruje głównie na liściach, nie na kwiatach zwłaszcza juz przekwitających
ale ta żeruje głównie na liściach, nie na kwiatach zwłaszcza juz przekwitających
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie kruszczyca upodobała sobie miętę ,dziwne myślałam że jej że względu na zapach nic nie będzie podgryzać .