Witam serdecznie miłośników żurawek i wiejskich ogrodów!
Jagusiu przez dwa dni zaglądałam czy już są zielone pokoje otwarte i trafiłam na otwarcie równoczesne z wiejskim. Pewnie nie jesteś w pełni usatysfakcjonowana bo nie ma w żurawkach kotów, ale moje koty domowe i nie łączą się z ogrodem. Obiecuję będzie niedługo sesja
Ewuniu bardzo dziękuję za z serca płynące życzenia i....niech się spełnią nam wszystkim!
Dosiu Ciebie szczególnie witam, bo chyba pierwszy raz! Różanka się tworzy, na razie jest w powijakach bo róże w pierwszym roku po posadzeniu, ale za rok dwa nie trzeba jej będzie aż tak jednorocznymi podsadzać, bo sama da radę
Jureczku więcej czasu poświęcam ogrodowi, bo więcej go mam, ale walczę z męską połową o akceptację bo ciągle jej brak.

Dlatego tak bardzo podobają mi się mężczyźni w ogrodzie

życzę Ci z całego serca dużo zdrowia, bo kręgosłup i ogród nie bardzo na siebie dobrze wpływają
Pati, bo widziałaś że u mnie wszystko jedno z drugiego wychodzi, wiele roślin w pierwszym roku sadzenia i jeszcze nie machają do przechodzących, trzeba je bacznie wypatrywać. Jak przyjedziesz za rok i za dwa to dopiero będzie różnica
jak zdrowie dopisze
Zosiu dziękuję, tak mam glinę, sporo cienia i ciągle walczę z podagrycznikiem i wiecznie siejącymi się pokrzywami. Pokrzywy tak mój ogród ulubiły, że ze złości przestałam je jeść!
Tadziu czymś chciałabym takich koneserów ogrodniczych jak Ty przyciągnąć i cieszę się jak mi się udaje
Aniu mało w dzień było mnie na FO a i Dorotki też jest mniej; o tej godzinie byłyśmy obydwie i dobrze się złożyło, a lubię z nią współpracować. Gotowca miałam jakiś czas

Dziękuję za pochwałę i postaram się je częściej pokazywać, bo do tej pory widząc Wasze rozrośnięte okazy jakoś nie miałam odwagi
Aniu nie sądzę żebym miała rezygnować z FO tylko dlatego, że mam wystarczającą liczbę roślin, bo jestem tu nawet w sezonie ogórkowym czyli w zimie. Znalazłam na FO nie tylko rośliny, ale przede wszystkim wspaniałych ludzi, a to mnie chyba bardziej pasjonuje niż rośliny (TAK!). Poza tym czy widziałaś ogrodnika i kolekcjonera, który mówi dość nie chcę więcej
Różyczko witaj - myślę, że nie będziesz miała trudności masz piękny ogród i wiele rozrośniętych roślin i na pewno znajdziesz osoby, który mają inne. FO daje nam tyle możliwości
Renatko jak się cieszę z Twojej obecności, Tobie też zawdzięczam rozbudzenie duszy kolekcjonera. Niby od niechcenia, ale jesteś wielka pasjonatka ciekawych niespotykanych roślin
Irminko nauczycielko fotografii ! ostatnia seria maczkowa zapisana u mnie na dysku

Ja też widzę Cię bardziej wśród kwiatów, ale na wyspie czułabyś się równie dobrze bo my nikogo na siłę nie wciągamy w dyskusje. Można nas podglądać i podsłuchiwać więc bądź z nami nawet w zimie czarodziejko miła