Biedronka641,
Annar13dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Zaraz pospaceruję po waszych ogrodach w celu poszukania inspiracji.
Anna11 to mnie zmartwiłaś ,że w doniczkach lilie nie specjalnie rosną. Ja posadziłam pierwszy sezon więc nie mam żadnych doświadczeń. Wiem natomiast z własnych obserwacji, że w koszyczkach to tulipany czy hiacynty nie chciały rosnąc tylko z roku na rok marniały. Chyba miały za mało przestrzeni w głąb.
Co do skrzynek to, którą masz na myśli? tę plastikową, w której są cytrusy, czy drewnianą, w której są jabłka?
zuzanna2418, u mnie regularnie na wiosnę sam się rozmnaża z nasion w dużych ilościach powojnik tangucki. Służę nasionami, sadzonkami....Inne powojniki też spróbuję zasiać i zobaczę, co z nich wyrośnie.
A teraz pomęczę was kolejnymi liliami, które rozkwitły. Niestety nie moge podac wszystkich nazw, bo nornica nie tylko zjadła cebule, ale pomieszała oznaczenia. Niektóre potrafię zidentyfikować na podstawie zdjęcia, ale z wieloma mam kłopot, żeby poprawnie nazwać. Jeżeli, ktoś zna nazwę prezentowanej lilii to proszę o pomoc.
Nie potrafię jej nazwać, bo różowych miałam kilka.
Pixels Yellow
Lilia azjatycka Grand Cru, mam je od wielu lat i bardzo je lubię.
Tej nie potrafię nazwać, bo miałam wiele czerwonych.
Jakaś tygrysia, ale to nie może być Pink, bo jest za mało różowa, a nawet jest bardziej jasnopomarańczowa. Tyle, że pomarańczowej tygrysiej nie kupowałam
Fata Morgana

Moje liliowe pola.Pierwsze- lilia azjatycka Diabora, drugie- nn
The Beatles:
http://www.youtube.com/watch?v=-7ICzQn_AHc

Wakacyjne pozdrowionka dla wszystkich Forumowiczów.