Martusiu Aniu , Aniu 72, Olgo, Beatko, Wandziu, Aguniu, Jolu, Aniu, Ewuniu, Majeczko, Justynko, Ewciu, Sylwio, Izuś , Agatko

witajcie w nowej odsłonie mojego ogródka, bardzo się cieszę, ze zechcieliście towarzyszyć mi w mojej ogrodowej przygodzie i bardzo dziękuję za wszystkie cieplutkie słowa

. Jest to dla mnie bardzo ważne , wiem, że moja pasja i praca nie idzie na marne
Jolu moje języczka powstała z maleńkiego nasionka, jakieś 5,6 lat temu....... w tej chwili jest ogromnym krzaczorem . Jeśli Twoja nie rośnie, to może faktycznie przesadzenie dobrze by jej zrobiło...... najlepiej jej będzie w cienistym wilgotnym miejscu.... źle się czuje na słońcu...
Izuś wstyd mi się przyznać, ale ja już pogubiłam się z goździkami..... już troszkę się ich nazbierało i sama nie wiem które skąd mam

ale nie wszystkie jeszcze kwitną.... jak zakwitną i będą inne niż miałam to dopiero rozpoznam
Czarnych bratków nie mam zaraz rozejrzę się o których mówisz
A zielskiem to jest różnie....w gąszczu faktycznie nie bardzo się pojawia, ale są rabatki typowo kwiatowe, na których rośnie na potęgę i właśnie w przyszłym tygodniu planuję je całkowicie przerobić......