Mój ogród 2 -Sylvia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród 2 -Sylvia

Post »

Pięknie wszystko rośnie, kwitnie...oj żeby było bliżej podeszła bym na żywo zobaczyć. U mnie także teraz tulipanowo. Brakuje mi jednorocznych..ale jeszcze kupię. I zaraz zmykam na działeczkę.... :tan
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Od kilku lat rośliny cebulowe sadzę w dużych donicach głównie po roslinach kupinych wiosną lub latem. Wkopuję taka donicę do ziemi i co dwa lub 3 lata wyjmuję i sprawdzam stan cebulek i wymnieniam ziemię.
Piękna dalia, super kolorek. Miłego wieczoru życzę.
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

Wczoraj wieczorem byłam na działce wsadziliśmy dalie , mieczyki i dziwaczki . Komary gryzły jak głupie. Z tego wszystkiego zdjęcia zrobiłam po ciemku.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Jeszcze kilka ziółek i kiełkujących roślinek no i ziólka jeszcze z domowego parapetu .
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Sylwuś
Piękna ;:oj lawenda? Jaka duża i pełna. Całkiem inna od tych które są mi znane.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Sylwia to lawęda francuzka "anouk" w naszym klimacie jednoroczna chyba że w domu przezimuje kupiona w lidlu .
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

niedziela na działce była ok złapałam troszke slłońca porobiłam przy roślinkach , sobote byłam tylko żeby powsadzać pomidory bo szłam pożniej na imieniny ale udało mi się zrobić kilka zdjęć.
wkleje je jutro bo teraz lece do pracy :wit
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

A oto zdjęcia o których wcześniej pisałam , był,am wczoraj na działce ale nie zrobiłam ani jednego nowego zdjęcia bo kilka roślin przesadzałam do donic ,troszkę się opalałam a pożniej się miało na burze i nie zdążyłam ale zrobie następnym razem terza muszą wystarczyć te :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit
Ostatnio rzadko bywam ale w zamian kilka fotek z dziłki.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Sylwio mało bywasz na działce a jak widać wszystko pięknie rośnie. Ja także nie byłam od dwóch tygodni, dziś jednak się wybrałam. Moja działeczka nie do poznania. Nie jest tak pięknie jak u ciebie...woda ją zalała. ;:223 . Czy te deszcze nigdy się nie skończą. ;:14
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu na działce jestem mało chwastów juz tyle że szkoda gadać ale roślinki rosna , musimy się dogadać bo mam te dalie dla Ciebie . A tak było ostatnio
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Wczoraj chwilowo byłam na dzialce ale dużo się działo wilgoć w powietrzu , część roślin kwitnie części potrzebne słoneczko ;:3 jedno co zauważyłam i się ciesze to nie widać mszyc , ale za to mrówek jest co nie miara ,,pod drzewami w kompoście , w kwiatach nawet w doniczkach musze je choć częściowo załatwić ale to nic pozniej poszłam zawieść Zeni wspomniane dalie ( nigdy nie miałam czasu)i wreszcie się poznałyśmy osobiście ale u niej katastrofa . Zalaną ma działke do połowy bo tam jest niżej strasznie ;:222 tylko prosić o słoneczko żeby to szybko odparowało ;:180 ;:180 ;:180 ;:3
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

a i zapomniałam kilka parapetowo działkowych
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ogórki wsadziłam od nowa bo te co na działce to troszke takie liche chyba za szybko wysadziłam , oczywiście papryki , dla których szukam miejsca bo nie mogą być ponoć z pomidorami i spózniony koleus , wszystko winna pogoda.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Sylvia o mamuńciu ile Ty masz ciekawostek ;:oj ;:oj Co to za roślinka o liściach obrzezonych biało i kwitnie na niebiesko????Śliczna jest ;:oj :shock: Jak będziesz dzielić kiedyś to pamiętaj o mnie :wink: A jak tam arbuzy?Wzeszły?Kurcze ...zapomniałam kupić ;:223
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Aldono ta roślinka to Wielosił błękitny 'Blanjou' dostałam od Zenii. napisz jak daleko od Kalisza mieszkasz to się dogadamy ,arbuzy wsadziłam do ziemi i raczej słabo rosną za małe je wsadziłam mogły jeszze w domu zostać a na dworze słonka nie ma to nie idą może dziś mi się może uda podjechać na działke to zobacze co u nichi reszty słychać ;:172
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”