SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Post »

Nowy wątek ;:oj a ja taka zarobiona na ogrodzie że dopiero teraz zobaczyłam!

:wit Bejka
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

czar_na pisze:Pat ostrokrzewy to był mój pierwszy typ ale one obupłciowe i trzeba dobrze kupić ,żeby miały owoce. Potem miały być ogniki ale one podobno znowu wymarzają...
A można było mieszkać w bloku i raz w roku walnąć sobie pelargonie na balkonie ;:223

Danusiu aniele ! To jeszcze odległości poproszę :wink:
A co stoi na przeszkodzie, żeby dobrze kupić? :wink: Zgłębiałam temat w zimie i trzeba mieć co najmniej 1 chłopca na kilka dziewczynek, ot i cała filozofia, no i w dobrej szkółce lub u sprawdzonego sprzedawcy kupować, żeby płci nie pomieszał. Ognika też zamierzam sobie sprawić i sprawdzić, czy rzeczywiście tak wymarza... ;:224 Zawsze też możesz między iglaki wrzucić po prostu forsycje, dla urozmaicenia może też odmianę z pstrymi liśćmi. One się łatwo formują, możesz ciąć jak chwast, żeby osiągnąć pożądany pokrój, albo bzy, które też możesz przyciąć jak chciawszy..w sumie opcja z bzami podoba mi się chyba najbardziej tak naprzemiennie różne kolory dać?

Irysy poczekają ile chcesz, z tym, że najwyżej jakby zaczęły znienacka kwitnąć (bo one tak mają, że z zaskoczenia rozkwitają :wink: ) to Ci wyślę te kłącza bez pąków kwiatowych. A bez fioletowy jak najbardziej aktualny :wink:
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Wąski pokrój chyba ma porzeczka krwista.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit już po pierwszych zdjęciach widzę że u Ciebie jest piękniutko! ;:138
Wiosennie się zrobiło u Ciebie :) hmm...muszę się przejść po twoim pierwszym wątku ... miłego dnia życzę!
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Danusiu kolczaste było by może dobrym rozwiązaniem na nasze psy. Trochę by je może hamowało w pędzie do ogrodzenia chociaż w sumie plaster w pysku wyrwane berberysy mi na powitanie przynosił...

Jestem coraz bliższa temu by cyprysy zostawić tak jak są i niech rosną w szpaler a przed nimi utworzyć 1 rabatę. Stworzyłam coś takiego.
Rośliny na niej to kalina, ogniki, azalie, funkie, jałowiec płożący, miskant chiński, kortederia pampasowa + kwitnące akcenty.

Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

no i super to wygląda. A słońce z której strony świeci: zza cyprysików czy na cyprysiki?
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

A tu między bramą a furtką (robiłam na podstawie rosnącego tam już lilaka meyera)

Obrazek

Za cyprysami (i ścianą lasu) jest wschód. Rabata miałaby ekspozycję południowo -wschodnią przy czym słońce jest na niej dopiero od 10 gdy pokona wysokość sosen i do 14-15 kiedy to znowu drzewa rzucają cień na przód domu.\
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Bardzo mi się podoba ;:138 Super kolorystycznie i całość ładnie sie będzie komponowała :lol: Zdolna dziewczynka ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Aniu bardzo ładnie to wszystko wygląda! ;:138
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aniu masz bardzo piękny zapożyczony krajobraz za tymi posadzonymi cyprysikami super to wyszło ;:333
Bardzo ładnie skomponowane rabatki
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

No to wymyśliłaś ;:63
teraz tylko wybrać się na zakupy ogrodowe :D
berberys jest fajny bo mało wymagający ale za to jak ukłuje to się wściekam na niego :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Aniu :wit
Projekt rabatek od frontu bardzo mi się podoba. Dobre zestawienie kolorystyczne., teraz tylko realizacja zamierzeń , kupno krzewów, wsadzenie i czekanie....
Cieplutko pozdrawiam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Teraz jeszcze lepiej! Bardziej mi się podoba ten pomysł z rabatą ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p
Od: 3 lut 2012, o 14:33

Post »

Witam sie w nowym wątku.
Zapowiadają sie piękne rabaty :)
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Witam.
Przesadziłam wczoraj maliny ,bo wcześniejsze miejsce (na ówczesny czas jedyne słuszne) stało się absolutnie niedopuszczalne i kompletnie nielogiczne ... ;:223 Mam nadzieję ,że to nie wpłynie na ich rozrost i owoce, bo w 3 roku chciałabym się wreszcie jakiś doczekać.
Mama się tylko śmieje ale taka prawda ,że robimy po 10 razy tą samą rzecz zamiast poświęcić się odznaczaniu kolejnych rzeczy z listy.

Dziś za to jeździłam za kwiatkami do doniczek przed wejściem i wybór po wielkich mękach (i 3 sklepach budowlano-ogrodowych i finalnym ogrodniczym) padł na miks pelargonii biało-różowych z bakopą.

Budowaliśmy też od podstaw piaskownicę, bo zakupiona przed 2 sezonami na allegro jest już do wyrzucenia :evil:

Przesadzone brzozy puszczają powoli listki ale robią to bardzo powoli w porównaniu z wszystkimi dookoła. Mam nadzieje ,że nie jest to zła wróżba co do ich żywotności.

Mam pytanie w ogrodniczym patrząc za agrestem trafiłam na porzeczko-agrest. Co to jest ? Tzn z jaką porzeczką jest to miks ,bo pani nie była w stanie mi odpowiedzieć a o ile czerwone porzeczki lubię to czarnych nawet zapachu krzaka nie lubię.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”