NATALKO-Byłem w Wieliczce przed laty i jest to miejsce pełne uroku i nie pozbawione tajemniczości,które naprawdę warto zwiedzić i jeżeli tylko nadarzy Ci się okazja to z niej skorzystaj
TERENIU-Cieszę się,że mogłem przybliżyć Ci miejsca,które zwiedziłem i uwieczniłem na zdjęciach a które to i Ty z pewnością będziesz miała okazję zwiedzić i porównać nasze wrażenia,czego szczerze Ci życzę.
Dziękuję Wam za miłe odwiedzinki i sympatyczne słowa zawarte w Waszych postach.
Zapraszam do kolejnych odwiedzin Was,Forumowiczów i Gości i serdecznie pozdrawiam
Po jednodniowym zwiedzaniu Paryża i noclegu,nazajutrz bardzo zmęczeni ale pełni niesamowitych i niezapomnianych wrażeń ruszyliśmy w kierunki Hiszpanii a konkretnie słonecznego wybrzeża Costa Brava położonego nad Morzem Śródziemnym aby przez sześć dni wypoczywać korzystając z kąpieli morskich i słonecznych,którym nie było końca.
W międzyczasie zorganizowano nam piękną i pełną atrakcji wycieczkę do Barcelony,która po Paryżu zrobiła na nas równie niesamowite wrażenie swa architekturą,zabytkami i nie tylko.I znów okazało się,że jeden dzień na zwiedzanie takiego molocha to stanowczo za mało.
Hotel w którym zamieszkaliśmy.
Jeden z wielu ekskluzywnych hoteli położonych w sąsiedztwie naszego.
Klif od strony północnej plaży z położonym na jego zboczu zminiaturyzowanym zamkiem warownym.
Rozciągająca się od klifu do klifu pełna słońca i niezapomniana plaża w Costa Brava.
Barcelona-Kosciół Sagrada Familia od 2010 roku o statusie bazyliki mniejszej projektu Antonio Gaudiego
budowany od roku 1882 a jego zakończenie przewidywane jest na lata 2026-2028.
Lewe skrzydło Sagrada Familia.
Front bazyliki z fasadą Męki Pańskiej.
Makieta bazyliki znajdująca się w sklepie z pamiątkami naprzeciw.
Barcelona-Park Guell,robiący niezwykłe wrażenie ze swą egzotyką i papużkami fruwającymi nad głowami zwiedzających.
Taras widokowy w Parku Guell zbudowany nad Pawilonem Kolumnowym Pałacu Guell
zwiedzanie którego nie było już w planie i wielka szkoda.
Widok z tarasu na Barcelonę.
Wejście do Parku Guell i Pałacu Guell-widok z tarasu
Jedna z budowli przed Pałacem nazywana domkiem z piernika.
Barcelona-wejście na stadion klubu F.C.Barcelona.
Widok na stadion klubu F.C.
Trofea klubu F.C.Barcelona.
Barcelona-grające fontanny.
Port w Barcelonie.
Widok na Barcelonę z jednego z wielu wzgórz w pobliżu portu w środku charakterystyczna budowla
w kształcie cygara.
Przystań statków pasażerskich-wycieczkowych.
Budynek Kapitanatu Portu.
Fasada pomnika poświęcona Krzysztofowi Kolumbowi.
Kolaż.
Souvenir z pobytu w Hiszpanii-porcelanowy byczek Torro z zawartością hiszpańskiego wina
Sangria-za Wasze zdrowie.
http://www.youtube.com/watch?v=lY-IEzU4lvk
Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłych wrażeń