Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

April pisze:Franceska/Agatko, no nie mogłam się przecież ciągle komuś wcinać w jego wątku ;:306 Czekałam tylko jak mnie ktoś pogodni.
Mnie chodziło o miejsce gdzie my możemy pisać do Ciebie ;:167 Brakowało mi Twojego lasu trochę :wink: .
Oby różyczki szybko odwdzięczyły się kwitnieniem :) .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

las zwierzęta ogród i tyle ciepła...przesympatycznie tak wędrować po twoich wątkach...czy wiewiórki mogą zawędrować do mnie na pulpit?
ja też mam taki ulubiony fotel...tylko że mój nie pasuje do reszty-ale nie mam sumienia się go pozbyć więc póki co ;:304 i z kawką czekamy na słoneczko
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też się bardzo u Ciebie podoba więc postanowiłam się przywitać. ;:180 ;:180 ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cieszę się, że zaczęłaś :D
Może przyciągniesz wiosnę?W domku masz bombowo. Czy cyklameny rosną u Ciebie długo?
Moje padły po tygodniu.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jestem Joluś kochana ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Joluś, ciesze się, że założyłaś wątek ;:138 pomimo zimy wiosną :roll:
Wnętrza domku gustownie urządzone ;:180 a różyczki śliczne, ja też czekam na swoje ;:65
Pozdrawiam :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Witaj Jolu ;:167
Wnętrze super urządzone z tego co widzę... (kiedy dojdę do tego etapu ;:124 )
Korzenie róż imponujące, aż pewnie żal przycinać. Ja właśnie przełożyłam zamówienie różane, bo też w tym tuygodniu miałam sadzić pierwsze róże... zupełnie się pokićkało z tą pogodą, stąd mój zapał ogrodowy jakiś taki oklapnięty...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Miałam wczoraj jeszcze odpowiadać wszystkim gościom na bierząco ale się nie udało. Wybaczcie, byłam w pracy pierwszy dzień po chorobie i okazało się że jeszcze znacznie za wcześnie. Wróciłam do domu i dosłownie padłam. Nawet jeść mi się nie chciało. Tyle co z rozsądku i żeby leki wziąć.
Ale dość marudzenia. Ponieważ zapowiadają na dziś śnieżycę, u niektórych np w Opolu już jest, to najpierw parę fotek ze słonecznego spacerku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Mój M nie jest malutki a przy tym dębie wygląda jak mikrus

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek A to już mój lasek za ogrodzeniem.

:wit
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Joluś piękny ten Twój lasek ;:167
Chciałaby mieć u siebie taki drzewostan :wink:
Spacerek widzę , że udany . Psy prze szczęśliwe .
Zdrówka Ci zyczę , nie forsuj się ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu S. - jak tu fotek nie pokazywać jak to one wpływają na naszą wyobraźnię. Poza tym dla wielu pismo obrazkowe to podstawa. Ja z reguły staram się czytać ale jak nie mam czasu to chociaż fotki przerzucę.
Francesca/Agato, przecież mówiłam, jak zamykałam wątek że wystarczy gwizdnąć na pw i zawsze się zjawię żeby poplocić troszkę. No fakt że nie u siebie ;:224 Niestety nie miałam zbobionego archiwum na tyle dużego żeby Was męczyć całą zimę ;:306 Za róże mocno trzymaj kciuki bo mój różany debiut trafił na bardzo ekstremalne warunki ;:131
Patkaza/Ago, wiewiórki jak najbardziej są do Twojej dyspozycji. Bardzo mi miło że Ci się podobają. I zapraszam częściej. Ja u siebie w domu też trzymam taki stary fotel, który należał do mojego Taty. Zawsze jak przyjeżdża do mnie, to ten fotel jest wystawiany dla niego i stawiany koło kominka. To nic że nie pasuje, jest łącznością z naszymi korzeniami i przywołuje mnóstwo wspomnień ;:167
Ewo_Rozalko, witam Cię serdecznie. To niezwykle miłe jak się komuś oprócz nas samych, podoba. Zwłaszcza, że jestem dopiero na początku ogrodowej ścieżki. Postaram się zapewnić stałą rozrywkę ;:7
Margo - Gwiazdo Ty moja ;:196 Już się nie mogłam doczekać tylko ten śnieg ciągle mnie hamował. Ale już nie dałam rady dłużej czekać ;:306 Fajnie,że podoba Ci się u mnie. To mała próbka domku bo bardzo byłam dumna z donicy, którą nabyłam na Broniszach przed świętami. Wtedy też kupiłam te cyklameny, czyli stoją dopiero drugi tydzień. Podobno nie lubią jak jest za ciepło. Jak tylko będzie powyżej 5-7 stopni to lecą na taras. Zresztą tam były planowane, dlatego te dziwne wiaderka jako donice, które zupełnie nie pasują mi do salonu ;:306 ;:306
Niunia/Moniko, tak odważyłam się na kolejny wątek. Twojemu speedowi to ja nie dorównam ale będę się starała teraz już być bardziej na bieżąco ;:333
Witaj Reniu i bardzo dziękuję ;:196 Też zamawiałaś róże? a jakie? Moje się męczą w garażu. Zwilżam je co parę dni.... i czekam na słonko ;:224 A Ty nie masz nowego wątka? Bo nie mogę znaleźć :?
JLG/ Joanno i ja Cię witam serdecznie. Ja też nie wszystko mam urządzone. Dopiero tej zimy ( a to już trzecia) urządzałam swoją sypialnię. Jeszcze brakuje paru drobiazgów ale generalnie cieszy baaaardzo. Brak pośpiechu spowodował, że wszystko mam bardziej przemyślane w każdym szczególe. Poza tym często trafiają się fajne okazje. Nad żyrandolem zastanawiałam się ponad dwa lata bo był horrendalnie drogi. A okazja sprawiła że kupiłam równie ciekawy za 1/10 tego co tamten ;:306 Czasem warto poczekać.
No a propos tych róż. Już Marzenka coś pisała o tym że trzeba przyciąć korzenie. To prawda? Jak bardzo? napisz proszę o tym coś więcej. A jeżeli już mam w donicy i tylko będę potem przesuwać do gruntu bez poruszania korzeni to źle będą rosły? Lepiej już ich nie ruszać czy jednak rozkopać i przyciąć? Wyraźnie ruszyły z wegetacją ;:131
Agatko123/Agnieszko, właśnie dla tego lasku kupowaliśmy tą działkę mimo że teraz dość daleko musimy dojeżdżać do W-wy. Ale zachwyciła mnie. Niestety po ostatnich opadach śniegu parę drzew do wycięcia bo zostały połamane kikuty ;:131
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fantastyczne zdjęcia z lasu ;:215 Jednak poza miastem nawet zima jest piękna ;:108 Nawet dojazdy do pracy nie są przeszkodą. Ja po prostu uważam, że po powrocie z pracy mam wakacje i tak całe życie :heja Ładne widoczki pokazałaś i od razu humor mam lepszy :D Korzenie chyba sie przycina od róż, ale najlepiej doczytaj http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=41
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jola,
Odpowiedź u mnie, ale tak na szybko jeszcze u Ciebie...... Przytnij ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Piękne widoczki pokazałaś.Dąb faktycznie ogromniasty ;:108 ale różyczki z pierwszego zdjęcia biją wszystko na głowę.Mają przepiękny kolorek ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dąb ogromniasty ;:oj , ale one takie rosną. Ciekawe ile ma lat? Mój w siedlisku ma ok.80. Nie jest tak wyeksponowany, właściwie stoi schowany za ruiny starrej obory.
Ładny kawał ogrodzenia masz już zrobiony, doceniam tym bardziej, ze sama go malujesz i własnymi siłami go robicie. Las masz piękny ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo, zgadzam się w 100% z Twoją wypowiedzią. Mieszkanie w takim miejscu wynagradza trudy dojazdów. Moja Mama co prawda od 3 lat, czyli odkąd się wyprowadziliśmy, dopytuje czy nie żałujemy. Ale jest stała odpowiedź że: nie. Owszem, czasami jest ciężko, szczególnie Juniorowi.
Dzięki za linka.
Justi, dzięki. Tych wsadzonych nie bedę już ruszać bo zaczęły rozwijać liście. Ale następne 22 solennie obiecuję że trochę przytnę. Żeby było weselej to największe korzenie mają właśnie te cztery posadzone do donic ;:224
Mamafrania, witam nowego gościa z Mazowsza. U mnie w okolicy sporo dębów. Te dwa obok siebie takie wyeksponowane na górce i dlatego tak fantastycznie wyglądają.
Różyczki kupiłam na Broniszach, od razu wpadły mi w oko. Uwielbiam takie fioletowo trupie kolorki - jak niektórzy je określają :;230
Marzenko, nie wiem ile dąb ma lat bo ja tam dopiero od 3 mieszkam ;:306 Ale spory, trudno go było aparatem złapać w całości. A ogrodzenia mam jeszcze więcej:

Obrazek ciągnie się i ciągnie...

Obrazek na samym froncie, na dwóch przęsłach mam zawieszoną matę, żeby chroniła roślinki na przedogródku.
Obrazek Ale póki co, niewiele tam widać pod śniegiem

Obrazek Tuje i jałowiec owinięte plastikową siatką na nornice, żeby im się gałązki nie wyginały pod ciężarem śniegu.

Obrazek

Obrazek berberysom wystają tylko kolce

Obrazek sosny ulepione na maksa

Obrazek

Obrazek kolorki na pocieszenie

Obrazek i inne głodomory
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”