Moja garstka piachu
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja garstka piachu
Nataszka jeżeli chodzi o piach to na pewno się dogadamy .Mój ogród to jedna wielka piaskownica.Ale radzisz sobie bardzo dobrze i widać że lubisz rośliny ,ciekawe jakie masz plany i co uda Ci się zrobić .Powodzenia Ci życzę i pozdrawiam 

- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Nataszko!...pozdrawiam cieplutko!..będę Twoim częstym gościem 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- nataszka
- 100p
- Od: 19 mar 2013, o 19:36
niech no tylko ta wiosna przyjdzie to ja już takie zmiany zaprowadze ;) tak mnie dopingujecie i motywujecie swoimi miłymi słowami że już mi się rece palą do siania ... dziękuję wam kochani
A żeby nie było że w domu się obijam... zobaczcie jaka pelargonie przez zime wychodowałam z trzech listków

a to moja koniczynka (fachowo chyba szczawik podolskiego?)podarowana na jesien od klientki...kilka dni temu ją podlalam i przeniosłam do ciepłego i juz wychodzi
ale szybciutko

a to nowy zakup

i jeszcze na koniec agrest który już mi z kartonika wychodził więc sie zlitowałam nad nim i w doniczke na razie wsadziłam

A żeby nie było że w domu się obijam... zobaczcie jaka pelargonie przez zime wychodowałam z trzech listków

a to moja koniczynka (fachowo chyba szczawik podolskiego?)podarowana na jesien od klientki...kilka dni temu ją podlalam i przeniosłam do ciepłego i juz wychodzi

a to nowy zakup

i jeszcze na koniec agrest który już mi z kartonika wychodził więc sie zlitowałam nad nim i w doniczke na razie wsadziłam

- ewa_rozalka
- 1000p
Widać Nataszko że bardzo się starasz ,będziesz miała latem co poskubać 

- nataszka
- 100p
chyba powinnam jeszcze zajrzec do korzeni moich zakupionych tydzień temu moreli i dwóch czereśni-już pąki puszczają a na razie dołka im nie ukopie więc jeszcze troche w domku ze mną posiedza a może tam sucho mają
Oj z tym kopaniem dołków to będzie roboty... z przodu przed domem to naprawde młot pneumatyczny by sie przydal do rozkopow. Pod 10cm warstwa nędznej ziemi, moje podwórko jest całe wybrukowane kamieniami polnymi ściśle do siebie przylegającymi- pewnie poniemieckie. Nie zapomne jak pierwszego "kwiatka" chcialam wkopac... gdzie szpadlem nie tknelam tam coś twardego i nie idzie dalej. Myślalam ze moze kiedys beton na moim podworku byl wylany ale spokoju mi to nie dawalo...więc tak któregoś dnia siadłam sobie pod plotem z łopatka i zaczelam grzebac... jak wygrzebalam spory "placek" to zobaczylam zarys kamieni. Najgorzej wyciagnąc pierwszy, nastepne od podważania i stukania w nie młotkiem jakos się powoli obluzowują. No i taka górnicza praca mnie czeka żeby drzewka wsadzic. Stróż z hurtowni to sie ze mnie smieje ze kiedys niemca z pod tego podworka wykopie
a ja mu zawsze odpowiadam- albo jakis skarb 

Oj z tym kopaniem dołków to będzie roboty... z przodu przed domem to naprawde młot pneumatyczny by sie przydal do rozkopow. Pod 10cm warstwa nędznej ziemi, moje podwórko jest całe wybrukowane kamieniami polnymi ściśle do siebie przylegającymi- pewnie poniemieckie. Nie zapomne jak pierwszego "kwiatka" chcialam wkopac... gdzie szpadlem nie tknelam tam coś twardego i nie idzie dalej. Myślalam ze moze kiedys beton na moim podworku byl wylany ale spokoju mi to nie dawalo...więc tak któregoś dnia siadłam sobie pod plotem z łopatka i zaczelam grzebac... jak wygrzebalam spory "placek" to zobaczylam zarys kamieni. Najgorzej wyciagnąc pierwszy, nastepne od podważania i stukania w nie młotkiem jakos się powoli obluzowują. No i taka górnicza praca mnie czeka żeby drzewka wsadzic. Stróż z hurtowni to sie ze mnie smieje ze kiedys niemca z pod tego podworka wykopie

Witaj Nataszko,będę do ciebie zaglądała i obserwowała jak zmieniasz działeczkę w pełne uroku miejsce.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Nataszko-jak miło że jestes z nami
Widzę że początki masz bardzo ładne,zakupy też udane,na pewno ,będzie dobrze i ładnie
Pozdrawiam Jadzia

Widzę że początki masz bardzo ładne,zakupy też udane,na pewno ,będzie dobrze i ładnie

Pozdrawiam Jadzia
- celicacra
- 100p
- Od: 5 lut 2013, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
mądre kocisko...
a co, kotu też wolno podszkolić się na FO

a co, kotu też wolno podszkolić się na FO

- nataszka
- 100p
To mój stały pomocnik na ogródku. Aż miło się robi jak tak siądzie na kamieniu i spogląda na mnie tymi swoimi bystrymi oczkami. I nawet jak mi tam "coś" w rajce na grzebie to nie mam serca sie na niego gniewac 

- ewa_rozalka
- 1000p
Ja na ogrodzie mam trzech takich pomocników ,które pilnują ,aby czasem nawozu nie zabrakło na nowej rabatce i żeby pańcia się czasem nie nudziła . 

- nataszka
- 100p
ŚNIEG ZNOWU U MNIE ZACZYNA PRÓSZYĆ 

- nataszka
- 100p
zapowiadali juz wczoraj...miałam nadzieje że się pomylili... a tu teraz patrze taki drobny suchy ale szybko leci na tym wietrze więc jak tak dłużej popada to znów będzie biało 

Współczuję.
Oby szybko przestał padać.
Rzeczywiście mała ta kwitnąca garstka piachu.

Rzeczywiście mała ta kwitnąca garstka piachu.