Moja działka i róże-danutab cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka i róże-danutab cz5

Post »

Danusiu ;:167 czekam na wiosnę w moim ogrodzie, ale jak na razie wszędzie biało i to dużo tego białego - śnieżne zaspy :(
Jak się pogoda nie zmieni, to w pierwszy dzień wiosny zakładam wątek :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Annes 77 to prawda ma w sobie to coś.

Tosiu u nas jest biało ale zaledwie -1 stopień a z Chippendale będziesz zadowolona.

Halinko trzymam Cię za słowo że z pierwszym kalendarzowym dniem wiosny otworzysz swój wątek.

Kolejna róża to Papa Milland już sama nazwa podpowiada nam że to róża Meillanda z 1963 roku. Rośnie również w donicy i czeka na swoje miejsce. Miałam z nią problem wydawało się że nie przeżyje pierwszego roku.Miała ładne 4 pędy i zaczęła zasychać został tylko jeden i straciłam już nadzieję ale zostawiłam go nadal w tej donicy i ostatni z pędów zaczął wypuszczać boczne i zrobiła się z niego róża pienna na 10cm stopce ładnie rozgałęziona i jak ta swoje przejścia ładnie kwitła i roznosiła swój zapach.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękna róża,kolor bardzo wyrazisty :)
A z boku powojnik się pnie?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu gdzie kupiłaś swojego Papę ,piękny jest. ;:oj
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Wreszcie i ja Bonicę zamówiłam .To przecież róża czarodziejka.Podzielam też zachwyt Twój nad Chippendale ,to wspaniała róża.
Ja też stawiam jej bardzo dobrą ocenę.
Pozdrawiam i oby do wiosny.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 Papa ma nie tylko piękny kolor ale i cudowny zapach.Aniu masz bystre oko rzeczywiście koło Papy jest powojnik Purpurea Plena Elegans a właściwie Papa stoi w doniczce koło powojnika. Zdjęcie było robione jesienią i postawiłam na tarasie by zrobić mu zdjęcia przed schowaniem na zimę bo jeszcze tak pięknie kwitł.

Ewo już dokładnie nie pamiętam , ale kupowałam w jakiejś niemieckiej szkółce we wspólnym zamówieniu razem z Gosią która to pilotowała.

Aniu o ile mnie pamięć nie myli już kiedyś kupowałaś Bonicę ale to chyba nie była ona.Chipek bardzo wzruszył moje ;:167 dopiero w drugim roku. Ja zaczęłam wspomnieniami o różach bo są też i w tytule mojego nowego wątku a jak ruszy wiosna to będziemy cieszyć się innymi roślinami i róże aż do czerwca zejdą na ławkę rezerwowych :;230

No to dzisiaj przedstawię jeszcze jedną moją różę Amaretto Kordes 2006. Jest u mnie czwarty rok, niestety w zeszłym roku przemarzła przycięłam ją 50cm nad ziemią długo nie umiała się opamiętać więc zakwitła kilkoma kwiatami ale były piękne może w tym roku pokarze na co ją stać.

Obrazek
Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na tę Amaretto też polowałam, ale jak ją znalazłam to się okazało że już jej nie będzie ,bo nie spełnia wymogów i wycofali się z niej .Mnie by to nie przeszkadzało.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo może prześlę Ci patyczek Amaretto ;:108

Dzisiaj kolejna róża Maillanda 1994 roku Frederic Mistral rośnie również w donicy jak i inne Meillandki i czeka na skończenie rabatki. W porównaniu z Papą Mailland rozkrzewiła się pięknie, kwitła również ładnie i długo.
Kwiaty latem są bardziej wyblakłe od słońca natomiast jesienią kolor róży jest bardziej wyrazisty chociaż jasny.

Obrazek Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze ,że kliknęłam w Aktualny ,bo inaczej nie wiedziałabym ,ze już otwarłaś swoje podwoje . Papa śliczny też mam go u siebie od jesieni 2011.Pokaz Twoja Paco Rabane ,bo widziałam ja w ofercie Hajdrowskich i może się na nią skuszę .U nas jest sklep ,gdzie są ich róże
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu nie zastanawiaj się tylko kupuj, znalazłam jeszcze kilka zdjęć tej róży i zaraz je wstawię.

Róża Paco Rabanne Michela Adama (Francja, 2004) wysoka u mnie 150cm kolor kwiat piękny pomarańczowo łososiowo żółty długo utrzymuje kwiat i w każdej fazie rozkwitu jest piękny.

Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Piękne masz róże Danusiu, Paco Rabanne zachwyca, ja nie mam zbyt wiele francuskich róż, będę wpadać do Ciebie na wspaniałą ucztę różaną, do siebie zapraszam w sezonie, spodziewam się też pięknych kwiatów po mojej francuzeczce, którą otrzymam na dniach - Parfum de Mireille.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danuś ;:180 za te piękne kwiaty Paco Rabanne i nie tylko także Fryderyk mnie urzeka ,ale cóż różanie uzależnione tak mają :wink: Miejmy nadzieję ,ze to była ostatnia taka mrozna nocka .Teraz tylko plusiki .Zrobiłam dzisiaj przegląd na ogródku .No cóż parę wydaje mi się ,ze będą do kopca cięte ,ale czas pokaże .W altance nawet pełny ciemiernik mi podmarzł ;:174 i kwiaty ujrzę chyba w przyszłym roku a miał takie śliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejna moja róża to Burgundy Iceberg odkryta przez Edgara Norman Swane (1998) roku. Rośnie u mnie od wiosny 2012 , kwitła nieprzerwanie od czerwca do mrozów nie chorowała.

Obrazek Obrazek

oraz Charles Austin róża Austina z 1973 roku piękna róża, zeszłej zimy mocno podmarzła prawie do kopczyka ale pozbierała się i pięknie kwitła. Sami zobaczcie tak wyglądała. Urzeka swoją kolorystyczną zmiennością kwiatów.

Obrazek Obrazek
Obrazek
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu ja mam róże które mi się osobiście bardzo podobają i niejednokrotnie są to róże które sprawiają wiele kłopotu ale jeszcze nie nawykłam do tego by wybierać róże terminatorki a te inne wybić sobie z głowy. ;:14 Do Ciebie wpadam nie tylko w sezonie bo ciągle pokazujesz swoje piękności ale się mało wpisuję postaram się to naprawić. ;:108 Twoją francuzeczkę widziałam jest godna uwagi.

Jadziu z tego co piszesz aż będę się bała iść na działkę co tam zniszczonego zastanę. Po całej zimie wszystko było ładne i popuszczane, a teraz może być nie wesoło. ;:145 Ja będę mieć teraz na wiosnę największą kolekcję róż w doniczkach jak do tej pory nie wsadziłam jeszcze starych róż a jeszcze dojdą nowe które też będę musiała wsadzić do doniczek chyba że przez te noce wymarzły niektóre to wymienię.

Moja kolejna róża to Home & Garde na pniu rośnie w donicy, kupiłam ją wiosną 2012 nie pokazała wielkiego wigoru i chorowała ale miała piękne kwiaty. Może w tym roku będzie ładniejsza i zdrowsza.

dwie kolejne róże na pniu to Othello i Kronenbyrg obie róże rosną marnie, chociaż do pierwszego kwitnienia są ładne ale później coś im nie pasuje. Spróbuję w tym roku wymienić im ziemię i dać do większych donic.

Obrazek Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu róże przepiękne, ale nie ma innej możliwości.... to kwiaty, którymi nie można się nie zachwycić :D Mam nadzieję, że na działce zastaniesz pięknie przezimowane zdrowe krzaczki :D U mnie bardzo dużo śniegu, więc te niższe są ok..... najbardziej martwię się o te pnące.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”