Zieloni podopieczni u Fiskompa CD.2
- kubasia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieloni podopieczni u Fiskompa CD.2
Piękne zimowe widoki. Na parapetach storczyki umilają Tobie zimowy czas 

Witaj, dopiero w II części ale dotarłam!! Zima musi być Ci nie straszna z tak pięknie kwitnącymi roślinami na parapecie! Gratuluję!
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Witam w II cz. Twojego wątku. Patrząc na kwitnienia tych pięknych storczyków trzeba stwierdzić ze one kochają nasza zimę. A zima u nas przepiękna w tym roku,co widać na Twoich fotkach 

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Basiu.... tyle pączków storczykowych w czasie kiedy tak żólkną
, gratulacje
.
Widoki z okna niczego sobie... mieszkasz na wzgórzu
No i masz piękną sosnę...chyba wejmutkę, ale mogę się mylić bo to już lata świetlne, kiedy znałam bliżej pewnego leśniczego 

Widoki z okna niczego sobie... mieszkasz na wzgórzu

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25

Gratuluję nowej części wątku

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Melduję się w nowym wątku
Basiu ,piękne masz widoki za oknem ,ale storczyki na parapetach jeszcze piękniejsze ,czekam z niecierpliwością na wiosnę i kwitnienia skrętników.

Basiu ,piękne masz widoki za oknem ,ale storczyki na parapetach jeszcze piękniejsze ,czekam z niecierpliwością na wiosnę i kwitnienia skrętników.
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem Basiuniu
i gratuluję kontynuacji wątku...
Twoje przecudne storczyki..od razu podnoszą na duchu...są takie żywe i kolorowe..bo jakoś bieli mam ostatnio przesyt..
Oby jak najczęściej było u ciebie tyle piekna..

Twoje przecudne storczyki..od razu podnoszą na duchu...są takie żywe i kolorowe..bo jakoś bieli mam ostatnio przesyt..

Oby jak najczęściej było u ciebie tyle piekna..

- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Dziękuje wszystkim moim miłym gościom za odwiedziniki w moim wątku.

Cieszę się, że Wam podobaja się moje fotki, storczyki są niezmordowane jeśli idzie o kwitnienie, chociaż wiosną i latem mają więcej kwiatów.
Celinko zima u mnie na całego, dziś sypie tak gesty snieg, że nie widze domu sąsiadki, a rano ledwie odkułam schody z lodu robota głupiego....trzynastka pisze:zima za oknem cudowna a na parapetach najpiękniejsze kwiaty - storczykicudowne widoki nam serwujesz
Jola dziękuję, M często robi zakupy (częściej niż ja) to i praktyki nabrał.jola1 pisze:Masz bardzo dobrze wyszkolonego męża

tesia39 pisze:Pięknie masz na parapetach
Dziekuje Teresko.

Ja to najbardziej nie lubię listopada (i nie dlatego, że akurat w listopadzie mam urodziny), te krótkie dnie, ciemno i perspektywa końca roku - co u mnie w pracy równa się 3 x tyle pracy co normalnie.mniodkowa pisze: ja tam lubię taką piękną zimęwłaśnie wniosłam do domu sztywne pranie z balkonu
suche raz dwa
![]()

Dzięki Patrycjo.Filigranowa27 pisze:Ale podziwiam obfite kwitnienia twoich storczyków;).
To prawda Justynko, ja to nie moge przejść spokojnie zwłaszcza w marketach lub kwiaciarniach, muszę dokładnie obejrzeć kwiaty, a bo nóż coś ciekawego....justus27 pisze:Obok falenopsisów nie można przejść obojętnie.
Dziękuję Joasiu, zapraszam częściej.84joanna pisze:Piękne kwitnienia storczyków
Chętnie bym już zamieniła ten widok na zielony...kubasia pisze:Piękne zimowe widoki.
Dziękuje Ola, Storczyki są rzeczywiście fajne, ślicznie kwitną i zawsze w sklepie rozglądam się czy coś jest ciekawego z tego gatunku..AleksandraBdg pisze:Zima musi być Ci nie straszna z tak pięknie kwitnącymi roślinami na parapecie! Gratuluję!
mmaryla pisze: Patrząc na kwitnienia tych pięknych storczyków trzeba stwierdzić ze one kochają nasza zimę.
Wiesz Marylciu mnie się wydaje, że wiosną lepiej jednak kwitną, ale dogadzam im jak mogę...
Oj.... Kasiu, dogadzam ile mogę, żeby te paczki utrzymały nie ma nic za darmo, nawilżacz powierza jest i tacki z wodą (bo ja mam 16 sztuk) i podlewam wodą miękką i nawóz, no słowem cud-miód i orzeszki...oxalis pisze:Basiu.... tyle pączków storczykowych w czasie kiedy tak żólkną, gratulacje
.

Elcia1974 dziękuje kochana

Renia nic nowego nie kwitnie, ale to i dobrze niech nabierają sił na wiosenne kwitnienia, strat nawet dużych nie miałam, padły mi małe sadzonki Arki i Zawist bogow (były zbyt małe), reszta nawet ładnie przyrasta, a to fotka moich najmniejszych (to było nieplanowane rozmnażanie późnojesienne, spowodowane wypadkiem, w którym parę listków się połamało, to na zasadzie a co tam....co ma być to będzie)renatas pisze:czekam z niecierpliwością na wiosnę i kwitnienia skrętników.

Kasiu rozumiem Cię wspaniale ja też mam przesyt bieli, a najbardziej brakuje milabka1 pisze:..bo jakoś bieli mam ostatnio przesyt..![]()

Dla wszystkich na poprawę nastroju, jeszcze są (Kicia nie dała im rady...)

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Basiu, trzymam kciuki za maluszki
No i pokazałaś moje ulubione rybki, w dodatku pięknie Ci pozowały

No i pokazałaś moje ulubione rybki, w dodatku pięknie Ci pozowały

Basiu gratuluje
2 cz maluszki pieknie rosna
a storczusie super najbardziej ostatni mi sie spodobał ten z odbiciem w lustrze piekny jest 

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Maluszki wiosennie zielone
Super akwarium i rybki w nim.A rośliny,to są żywe
?
W pierwszej chwili myślałam,że widzę tam anturium
.A to czerwonkawa rybka była 

Super akwarium i rybki w nim.A rośliny,to są żywe

W pierwszej chwili myślałam,że widzę tam anturium

- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Dzięki Tereniu, maluchy są w mini szkarence (pudełko plastikowe po ciastkach, ale świetnie się nadaje do tej roli) i nawet sporo podrosły, choć jak je sadziłam nie miałam wielkiego przekonania, że coś z tego będzie.
A skalarów mam 10, to okropne żarłoki, wystarczy zbliżyć się do szyby już wszystkie są u góry i ciamkają przy powierzchni...(jeść, jeść wołają
)
Dorotko dziękuje i zapraszam częściej.
Jola tak roślinki w akwarium są jak najbardziej żywe, to ciekawe doświadczenie, bo trzeba spełnić wiele kryteriów (światło, podłoże, nawozy)
A skalarów mam 10, to okropne żarłoki, wystarczy zbliżyć się do szyby już wszystkie są u góry i ciamkają przy powierzchni...(jeść, jeść wołają

Dorotko dziękuje i zapraszam częściej.

Jola tak roślinki w akwarium są jak najbardziej żywe, to ciekawe doświadczenie, bo trzeba spełnić wiele kryteriów (światło, podłoże, nawozy)
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Piękne
Też chcę mieć kiedyś akwarium.Ale M.kręci nosem,że papużki
.Bo kiedyś miał.
A ja się z niego śmieję,że skoro tak lubił-to czemu ciągle im noc robił
.Czyli zasłaniał,by nie świergotały

Też chcę mieć kiedyś akwarium.Ale M.kręci nosem,że papużki

A ja się z niego śmieję,że skoro tak lubił-to czemu ciągle im noc robił

- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne przedszkole...
a taki "telewizor"(akwarium) to przypadłby do gustu mojemu Hermesowi...może mniej by spał ? Miałby się na co wgapiać...on tak lubi...jak pierwszy raz zobaczył odblask światła na ścianie tzw "zajączka" to mało mu oczy nie wyszły...siedział ok 2 godziny w jednym miejscu i czekał aż wróci...
. Niedługo będzie więcej słonka to objawi mu się znów ten obiekt ciekawy... 

a taki "telewizor"(akwarium) to przypadłby do gustu mojemu Hermesowi...może mniej by spał ? Miałby się na co wgapiać...on tak lubi...jak pierwszy raz zobaczył odblask światła na ścianie tzw "zajączka" to mało mu oczy nie wyszły...siedział ok 2 godziny w jednym miejscu i czekał aż wróci...