Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Post »

Dziękuję wam kochani, że chcecie mnie odwiedzać w nowym roku. Jakie to miłe, że jesteśmy razem i że się wzajemnie wspieramy, gdy humor nam nie dopisuje, gdy kwiaty nie kwitną, gdy krety szaleją, gdy słońce zbyt praży lub deszcze zalewają ogród. Razem zawsze to jakoś przetrwamy i będziemy się cieszyć tym, czym nas przyroda obdarza.
Aguniado, Keetee, Sweety, ewamaj, Małgocha, AGNESS, heliofitka, agatka123, Miriam, krysad71, tadek, Monikwiaty, iga23, nena08, DZIĘKUJĘ ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
olimpia331
50p
50p
Od: 4 sty 2013, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

rany część dziewiąta :D

wpadam się w takim razie przywitać w nowej części, cudne masz te irysy i ile kolorów, wyglądają bajkowo :)
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wandziu, jak zwykle cudne zdjęcia z tajemniczego ogrodu :) Patrząc na Twoje kaktusy i w związku z tym co wyczytałam wcześniej na forum doszłam do wniosku że muszę swoje poprzesadzać pojedyńczo i latem do ogrodu. Kiedyś zbierałam kaktusy a potem wydawałam komu się dało , została mi jedna misa a w niej kilka różnych ,niech robią latem za ozdobę ogrodu
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Wspaniały ogród, ale ja jeszcze podglądałem twoje ścieżki. Jestem na etapie planowania ich zrobienia w moim ogrodzie i z ciekawościa podgladam fajne pomysły. Chyba od Ciebie coś "zgapię" ;:333
Pozwolisz ?????
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rośliny zawsze piękne, ale Twoich dróżek nie mam nigdy dosyć :D Człowiek zawsze podziwia to, czego brak najbardziej doskwiera.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Witaj Wandziu,nie mogę się oprzec aby dalej nie spacerować po Twoim ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

O. Wandziu, udało mi się jakoś nie zgubić Twojego wątku :D
Piękne irysy!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wandziu tyle razy byłam w Twoim ogrodzie i nie wiedziałam,ze masz tam nawet piaskownice ;:oj
U mnie już gruba kołderka :heja
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

W środku zimy napawać się takimi widokami fiu,fiu.....

Witaj Wandziu w nowym wątku ogrodowym. Byłem i będę bywalcem w Twoim ogrodzie choć przeważnie incognito ale to pewnie z lenistwa a w zasadzie co można dodać do pochwał które padły już wcześniej na wszystkie możliwe sposoby.
Pozdrawiam Ciebie i M. Do pozdrowień dołącza się Krystyna i do zobaczenia w wiosennym plenerze.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Och Wandziu, cóż za cudowny wstęp ,wszyscy juz tak czekamy na wiosnę a tu takie piękne widoczki.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Wandziu w nowym wątku i w NOWYM ROKU ;:138
Wszystkiego naj.... ;:167

Swoją drogą nie ma to jak letni powiem z Twojego zakątka ;:303 w taki dzień jak dziś ....przyroda zatoczy koło i niebawem znów tak będzie. ;:215
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Witam Wandziu w twojej kolejnej odsłonie, jak zawsze pełnej optymizmu. Jak się ogląda takie wątki to wydaję się, że wiosna już tuż, tuż za progiem. ;:3
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wandziu, melduję się w nowej części.
Cudowne irysy. Ja dopiero 2 lata temu je odkryłam.
W zeszłym roku nie wszystkie mi kwitły, więc nie wiem jakie mam kolory.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Olimpio, witam w nowym wątku :D Irysy bardzo lubię. Krótko kwitną, ale dla ich pięknych kwiatów warto je mieć choćby przez chwilę ;:108
Monikwiaty, kaktusy zawsze wystawiam na lato na zewnątrz. Po takim urlopie nieraz mają chęć zakwitnąć. I masz rację, lepiej hodować je pojedynczo. Gdy wszystkie są zdrowe, to razem wyglądają nawet fajnie, ale gdy któryś zaczyna niedomagać, to może się to udzielić innym. Poza tym oddzielnie są one bujniejsze.
Zbyszku, a zgapiaj sobie na zdrowie, bo przecież po to jest między innymi to forum. Zakładaj swój wątek i pokazuj, co zgapiłeś :D
Ewamaj, skoro cierpisz na brak dróżek, to nie pozostaje ci nic innego jak je sobie ułożyć. Ja kładłam absolutnie sama, tymi ręcami
dorciu7, bardzo się cieszę i zapraszam serdecznie na spacery :D
gajowa, no widzisz, prawie jednocześnie założyłyśmy wątki, ale ponieważ obie jesteśmy czujne, nie straciłyśmy siebie wzajemnie z oczu. ;:196
Keetee. Piaskownica? Czasem ją pokazywałam Dorotko ;:108, ale ponieważ nieustannie panuje w niej plastikowy bałaganik, nie zawsze nadaje się do fotografowania. Zresztą ostatnio już jest nieużywana, ale na razie stoi jakby co.... :D
drozd, miło mi bardzo Januszu, że bywasz u mnie. Nawet o tym nie wiedzialam. Czasem mi smutno, że spośród poznanego towarzystwa lubelskiego tak rzadko mnie ktoś odwiedza, choć ja sama starałam się utrzymać kontakt. Bardzo dziękujemy Tobie i Krystynie za podrowienia i mam nadzieję, że kiedyś się znowu spotkamy. Cenię Twoją wiedzę ogrodniczą i chętnie skorzystam ze wskazówek, jeśli mi ich udzielisz.
Effka, jak to dobrze, że o mnie pamiętasz, wszak łączy nas upodobanie do traw, trawek i traweczek. Mam nadzieję, że nadchodzące mrozy ich nie zlikwidują.
Elizabetko, dziękuję za życzenia. Ty to już bywasz u mnie wyjątkowo rzadko. Cieszę się, że zajrzałaś w nowym roku i w nowym wątku. Rokuje to dobrze na przyszłość i mam nadzieję, że będziesz zaglądać troszkę częściej. Pozdrawiam cieplutko :D
Mario, no bo faktycznie wiosna już niedługo. Czas biegnie jakby coraz szybciej. Jeszcze tylko te nadchodzące mrozy żeby przetrwać, a potem to już raz dwa zleci ;:108
Margo, maj i czerwiec to miesiące, w których bardzo cieszę się irysami i chciałabym mieć ich jak najwięcej. W zeszłym roku u mnie też nie wszystkie kwitły, ale to przez tą cholerną zimę. Kłącza pewnie częściowo obmarzły i dopiero potem z trudem zaczęły odbijać, ale już niektóre nie miały siły kwitnąć. Liczę, że teraz będzie lepiej. Ja już je zaczynam sadzić po kątach, bo po kwitnieniu nie wyglądają najlepiej i aż do jesieni zajmują miejsce innym roślinom. A w mniej eksponowanym miejscu niech sobie siedzą.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Mam wątek i pokaże jak mi się udało.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”