Ogródek Kasi ....pierwsze kroki
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Kasi ....pierwsze kroki
To przyszłam się teraz do Ciebie przywitać , ja też kupuję dużo na allegro ,ale ostatnio mam nowe rośliny od forumowiczów , napisz co masz w planie sadzić ? jakie rośliny lubisz ?
Kasiu a gdzie obiecane zdjęcia ?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 paź 2012, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zdjecia dopiero dzisiaj bo wczoraj padłam po ciężkim dniu nie miałam siły wchodzić na kompa
Wczoraj jak weszłam na na ogródek , tak na spokojnie..... odnalazłam pod liśćmi 2 skalniaczki
:) Jeden pokarzę na foto .
Na owym ogrodzie z pomocą P.Ani która powiedziała mi co i jak , które to rośliny ozdobne a które chwasty obraz mi się rozjaśnił
działka nie jest tak zła jak myślałam ....połowę liści , no może nie połowę ale 1/4 wczoraj posprzątałam resztę nie wiem kiedy skończę i co z nimi zrobić .Mój facet każe zostawić a na wiosnę zakopać<;|> ja natomiast najchętniej popakowałabym w worki i na wiosne wszystko wywaliła:P
Patrząc z perspektywy wczorajszej wizyty na ogródku pomyślałabym że będzie to tajemniczy ogród...
:) dlaczego tajemniczy?
Może właśnie dlatego że jeszcze się nie znam i pomału odkrywam tajemnice tego ogrodu? już wiem że jest tam wiele pięknych roślin które zobaczę dopiero wiosną ,a ile jeszcze odkryje podczas sprzątania??juz nie mogę się doczekć i zaraz chyba będę tam iść:)
Wczoraj jak weszłam na na ogródek , tak na spokojnie..... odnalazłam pod liśćmi 2 skalniaczki

Na owym ogrodzie z pomocą P.Ani która powiedziała mi co i jak , które to rośliny ozdobne a które chwasty obraz mi się rozjaśnił

Patrząc z perspektywy wczorajszej wizyty na ogródku pomyślałabym że będzie to tajemniczy ogród...

Może właśnie dlatego że jeszcze się nie znam i pomału odkrywam tajemnice tego ogrodu? już wiem że jest tam wiele pięknych roślin które zobaczę dopiero wiosną ,a ile jeszcze odkryje podczas sprzątania??juz nie mogę się doczekć i zaraz chyba będę tam iść:)
-
Aha foto:P SKALNIACZEK

Sterta liści <jeszcze nie wiem co z tym zrobić>

Ogród w całej okazałości:

i altana< nadająca sie tylko i wylacznie do naprawy<ale dopiero na wiosnę z racji panującej temperatury<dach spalon> myslę żę bezdomny jakiś mieszkał zrobił ognisko i poszło......./,jest miejsce po ognisku> :/

Sterta liści <jeszcze nie wiem co z tym zrobić>

Ogród w całej okazałości:

i altana< nadająca sie tylko i wylacznie do naprawy<ale dopiero na wiosnę z racji panującej temperatury<dach spalon> myslę żę bezdomny jakiś mieszkał zrobił ognisko i poszło......./,jest miejsce po ognisku> :/

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
i ja tu zawitałam
dużo pracy przed Tobą, liście, albo spalić albo na kompost ale pewnie nawet nie masz kompostownika, więc spalić albo zgrabić i poczekać do wiosny jak mokre, bo innego wyjścia nie widzę
drzewo w altanie do ścięcia, i wykopania, oj będzie ci kopać...

- dorcia7
Po gałęzi co podpiera dach możesz "puścić" clematisa albo wiciokrzew ,miałam kiedyś na podobnej , wbitej w rabatę -fajnie wyglądało
-
oj te drzewo tam nie rośnie...podpiera tylko dach;) normalnie je na wiosnę wywalę:)
- dorcia7
Domyślam się ze nie rośnie,dlatego mówię żeby gałęzi nie wyrzucać tylko wkopać i pnacze po niej puscićKasia1987 pisze:oj te drzewo tam nie rośnie...podpiera tylko dach;) normalnie je na wiosnę wywalę:)
Działeczka fajna. Jest co robić, ale im więcej pracy, tym większa frajda
Daleko masz na tę działeczkę z domu?

-
czekając na światłach i licząc ten czas z czasem dojścia pod główną bramę ...będzie jakieś 10 minut:P[Iza] pisze:Działeczka fajna. Jest co robić, ale im więcej pracy, tym większa frajdaDaleko masz na tę działeczkę z domu?
z drzewem się zobaczy bo altaną zajmiemy się dopiero na wiosnę:)
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Fajnie to wszystko wygląda - domek super (mi się podoba) tylko naprawić dach i odnowić -taka robota to frajda - Powodzenia !!

-
Weekend pełen pracy..... nie mogę się ruszać ale efekty widoczne,,, mam nadzieję że wy też je ujrzycie:):):) na pierwszej stronie foto ogródka pierwszego dnia i dzisiaj
PS jedno foto to drzewo nieznanego mi pochodzenia. wiecie może co to jest?
PS jedno foto to drzewo nieznanego mi pochodzenia. wiecie może co to jest?
- krokusik164
- 200p
- Od: 18 paź 2012, o 22:33
ja bym wszystko dała za taką działeczkę.... kurde... wszystko bym dała nawet za bardzo zaniedbaną!
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu i ja jestem . będę uważnie śledzić Twoje poczynania