Moja jest mikrusem, ale pierwszą zimę przezimowała dobrze. Jedną straciłam, ale to moja wina.

Aniu, a gdzie Ty zamawiasz? Może napiszesz na PW.
rispetto, bardzo ładne masz sosny, dużo z tego co masz też bym chciała kupić.
Aniu to jeszcze nie plantacja,choć jej nie jest wcale małoAnia Banaszek pisze:Barbarko to mi wygląda na plantację
U mnie to może nie od razu miłość, ale trochę się tego zebrało - na razie wkejam jedynie listę również bez zdjęć, ale jak będzie trochę czasu to je wkleję.Kalmia pisze:Sosny to i moja miłość.![]()
Póki co bez zdjęć, napiszę tylko co mam :
Z tym specjalistą to lekka (wręcz duża) przesada - po prostu kilka lat się tym bawię i mam pewne doświadczenia.Lusi pisze:Paco ty jesteś zdajsie specjalistą w formowaniu sosenekco byś polecił na początek dla takiej zielonki jak ja......
Cięcie :fotoartysci pisze:Jeśli jesteśmy w temacie sosen to ja skorzystam i zadam pytanie. Wczoraj sąsiad przycinał dolne gałęzie sosenek w młodym lasku. Sosny są około 3 metrowe i bardzo gęsto posadzone. Gdy zapytałem go czy nie za wcześnie to robi on odpowiedział, że za późno. My mamy podobny lasek sosnowy, gdzie drzewka są bardzo blisko siebie. Powiedzcie mi kiedy jest najlepsza pora na takie zabiegi?