ilona2715 - Ilonko To prawda,że pierwsza połowa roku szybciej mija bo my też w pędzie od samego przedwiośnia ...
Trawka Zawciąg nadmorski nie potrzebuje przycinania - taki ma poduszkowy pokrój.
szałwia muszkatołowa w realu jest przepiękna - delikatny róż i kwiaty długo sie utrzymują na pędach.
JacekP - Jacku jako kolekcjonerowi wcale się nie dziwię ,że miałbyś ochotę na taką różę.
To byłaby perełka w Twym ogromnym zbiorze.
asiula - Asiu zapraszam do odwiedzin - wpadaj w każdej wolnej chwili.
gardener1987 - Aniu dziękuję,że doceniłaś moja pracę.
Mam kilka programó pod rózne potrzeby bo nie lubię tzw "kombajnów " do wszystkiego bo są dość skomplikowane dla laika.
Akurat te fotki były zrobione w FastStone Image Viewer i PhotoFiltre.
U mnie Zawciąg rosnie w wielu miejscach i wszędzie się sprawdza.
iwona0042 - Iwonko dziękuję
Ewiczka52 - Ewciu witaj - dawno Cie nie było i nawet stęskniłam się za Tobą.
heliofitka - Iwonko piszesz,że pokazałam ogród w pigułce ....
Wiesz - wspomnienia to sekundy, takie migawki i stąd ta próba pokazania w innej formie.
manenka71 - Marzenko swój pierwszy Zawciąg nadmorski mam z siewu a potem tylko dzielenie i dzielenie.
Wiesz - ona bardzo to lubi ale rozrywać trzeba delikatnie , taki podział pobudza go do rozrastania w szybkim tempie. Jedynie o czym należy pamiętać to to,że w strefie korzeni musi być żwirek a na wierzch już nasza ziemia.
Bożena Śmigielska- Bożenko z Twoich usta takie pochwały to zaszczyt - dziękuję i pozdrawiam.
marpa - Maryniu dziękuję,że o mnie pamiętasz bo ja ostatnio zapędzona i na odwiedziny niewiele czasu zostaje ale nadrobię wszystko bo uwielbiam wałęsać sie po ścieżkach zaprzyjaźnionych ogrodów.
Twój to gęstwina i stare nasadzenia ale ma już swoje i to jego urok.
aguniada - Agnieszko to prawda,że mijamy się na innych wątkach czyli mam podobny gust.
Ja Twój ogród znam i zaglądam tam cichutko bo urzeka mnie w nim romach nasadzeń a głównie kolorystyka krzewów i ich kształt.
Za słowa uznania wielkie dzięki.
malgocha1960 - Małgosiu staram się ale nie na wszystkie tytuły wymienione przez Ciebie zasługuję. To nie skromność ale szczerość bo wiem na co mnie stać.
sweety - Aniu sweety na fotoreporterkę się nadajesz
- zwęźle, któtko i na temat ...
JAKUCH - Jadziu celowo posadziłam za H.Unique dalię o ciemnych liściach i ostrej czerwieni kwiatów aby podkreślić w sezonie biel kwiatów ale jesienne wybarwienie tez pasuje do tego tła.