Gymnocalycium spegazzinii v.horizonthalionium (Odechnal) - ten to jest bezbłędny
Chcieli to dostalinyskadu pisze:Wiedziałam, ze będzie dużo i niektórzy mogą tego nie wytrzymaćzamiast dawkować pomału ten wywalił wszystkie naraz
Tak się nie robi
Nie jestem wstanie wybrać nawet 10 najładniejszych, bo oczy mam rozbieganei to wszystko na balkonie a w oddali widać dźwig, czy komuś aby nie chwaliłeś się, bo ja tu widzę szykuje się zamach
sama jedną skrzyneczkę uprowadziłabym, może nawet byś się nie zorientował
jakbym tak troszkę pomieszała w skrzyneczkach
![]()
Jak się niewiele różnią, każdy gatunek jest inny , dlatego jest gatunkiem. Odmiany troszkę już mniej szczególnie jak są małe.abaddon1986 pisze:Gymnocalycium ferocior v. multispinum, Gymnocalycium spegazzinii v.horizonthalionium moi faworyci
Zgodnie z obietnicą zgłaszam się w drugiej części wątkuWszystkie pokazane roślinki wyglądają świetnie
Gatunki Gymnocalycium niewiele się od siebie różnią ale jakoś nie sposób się nimi nie zachwycać
Każde jest genialne ale moich faworytów wymieniłem na początku
Astro również mi się podobają. Na prawdę bardzo ciekawe kaktusy. Na szczęście mój głód na nie zaspokoiło posiadanie chociaż jednego gatunkuPowiedz mi... Czy Astro podlewasz obficie czy raczej oszczędnie?
sokolica pisze:No Jacku, zrehabilitowałeś się na medal. Teraz możesz pół roku nic nie wklejać![]()
Gymnokalicja wspaniałe!!! Skąd masz tego dużego horizonthalonium?Jest niezwykły! Ferocior v. multispinum
Punillense wszystkie
Zwłaszcza VS 79. I w ogóle istny gymnolowy szał
Warto było czekać!
No i mnie wydałanyskadu pisze:i to wszystko na balkonie a w oddali widać dźwig, czy komuś aby nie chwaliłeś się, bo ja tu widzę szykuje się zamach![]()
To są kobiety - 'daj jakieś zdjęcia a nie ględź', a zaraz 'za dużo, pomału, tak się nie robi"nyskadu pisze:Tak się nie robi
No jak były jeszcze astroArtur89 pisze:Dzięki ostatniemu zdjęciu teraz wiem gdzie mieszkasz (Green Towers)Dla równowagi wstawiłbyś jeszcze zdjęcia roślin innych niż te pieruńskie gymnole
Skrzynki za ciężkie żeby je podniosło do góry, a doniczki są upchniete, zreszta we Wrocławiu trąby powietrznej nie widziałem co najwyżej wiaterek co parę gałęzi połamiechaveiro pisze:Jacku wszyscy tu zachwycają się gymnokalicjami ja też je pochwalę chociaż nie moja bajka najładniejsze to te które są bardzo mocno ociernione, ale astrofyta to mój faworyt więc te też wypada chwalić hybrydy są super chociaż u mnie nie mają swoich przedstawicieli jako takich, u mnie na razie tylko kilka astro się znajdują i to raczej te "normalnie" wyglądające. Piękna kolekcja a i regał niczego sobie. Nie boisz się, że coś z tego regału może sfrunąć?