1. Róże. (2007.06 - 2008.05)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

A to moje kwiatuszki.W porównaniu do Waszych,moje są mikrótkie.Kupiłam nawóz do róż,mam nadzieję,że wypięknieją.Jeszcze dam im parę skórek po bananach i nie mają wyjścia-muszą rosnąć :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Miło było wejść na tę stronkę i z przyjemnościąobejrzec Wasze różyczki .Moje też juz zaczynają kwitnąć ale pokażę je pózniej w pełnej krasie :D :D :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
kontrapunkt
100p
100p
Od: 24 mar 2007, o 21:35

Post »

Temat świetny i bardzo potrzebny :D .Poszukuję róży pnącej ,szybko rosnącej ,o drobnych ,ale licznych kwiatuszkach - a super byłoby, gdyby byla biała (ale wymyśliłam ) jeśli znacie nazwę takiej śliczności bardzo proszę o wiadomość .Byłoby wspaniale gdyby można było te śliczne fotki podpisać nazwami ,a byłoby już doskonale, gdyby była informacja : nie pachnie :cry: ,lekko pachnie :? bardzo pachnie :D .Ja mam parę róż ,wącham,wacham i nic nie czuję niestety :evil: ,chociaż ich widok cieszy oczy
Pozdrawiam
Inka
Awatar użytkownika
Wipka
100p
100p
Od: 20 mar 2007, o 09:29

Post »

Tak jak obiecałam, chwalę się nowymi świeżo rozkwitniętymi różami :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Awatar użytkownika
ANIANETA
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 kwie 2007, o 22:14

Post »

Az wam zazdroszczę tych wszystkich pięknych róż.Tfu,tfu,żeby nie zauroczyc,chociaż moje spojrzenie tego nie robi...Ja niestety nie mam działki ani ogródka ,więc mogę sobie tylko popatrzec.Gratuluję wam takich okazów!!Jest czym oczy cieszyc.Pozdrawiam wszystkich. ;:215
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

kontrapunkt pisze: .Poszukuję róży pnącej ,szybko rosnącej ,o drobnych ,ale licznych kwiatuszkach - a super byłoby, gdyby byla biała (ale wymyśliłam ) jeśli znacie nazwę takiej śliczności bardzo proszę o wiadomość

:D :D :D Właśnie wczoraj kupiłam prawie dokładnie to co sobie wymarzyłaś, ostatni egzemplarz w kiepskim sstanie ale wyprowadzę ją.!!!!
Awatar użytkownika
anekoc
50p
50p
Od: 16 cze 2007, o 22:27

Post »

U la la :oops: Też zrobie zdjęcia swoich róż co mam przed domem, niech tylko wszystkie się rozwiną! Na zimę zbytnio ich nie przycinałam, dlatego teraz urosły dużo większe!
Najpiękniejsze są te
Obrazek
Chyba muszę zakupić takowe :)
kontrapunkt
100p
100p

Post »

KaRo -bardzo proszę o nazwę białej pnącej różyczki ,a za jakiś czas przypomnę się z pytaniem ,jak przyrasta i czy faktycznie jest drobna (w zeszłym roku kupiłam i okazało się, że jest kremowanie nie biała - fakt,że też ładniutka ,i nie drobna z licznymi kwiatkami ,ale nieliczne za to duże :roll: ),może informacja-czy masz sprawdzonych sprzedawców róż ?
pozdrawiam i życzę powodzenia
Inka
kontrapunkt
100p
100p

Post »

Jeszcze jedno pytanie-czy róże pienne można bez obaw przycinać i w jaki sposób ,aby miały ładny okrągły ,czy owalny kształ i obficie kwitły ?
A co sądzicie o oznaczaniu ,które pachną : :cry: :? :D przy opisach róż ?
Inka
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja wprawdzie nie mam dużo róż i nie tak piękne jak Wasze, ale spróbuję się pochwalić. Pierwsza róża pnąca - jakaś stara odmiana, od "wieków" na działce. Wadą jej jest to,że krótko kwitnie i szybko łapie mączniaka, którego w żaden sposób nie można wytępić - ponoć te stare odmiany tak mają.Pozostałych róż nazw niestety nie znam też, bo kupowane na tzw.winklu i bez karteczek, ale potrafią też ucieszyć.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

U mnie róże też kwitną wcześniej niż zwykle. Oto królowe mojego ogrodu :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
kontrapunkt
100p
100p

Post »

Ewelinko ,a która to Fresia? A te białe pnące, jak są duże ?Pilnie poszukuję białej, pnącej ,silnie rosnącej z drobnymi kwiatkami (wtedy bedzie ich multum - mam nadzieję :wink: ) Jeśli masz taką w swoim ogrodzie (myślę ,że pewnie masz -bardzo ,bardzo proszę o nazwę ) Obecnie przekwitł powojnik i marzy mi się biała ,bardzo bladoróżowa, lub kremowa pachnąca róża obok siedziska na tarasie .Sprzedawcy mówią- pachnie - a nie pachnie , mówią drobny ale bardzo obficie kwitnący kwiat - a to wszystko nieprawda .Teraz już wierzę tylko naszemu Forum .
Róże ,cacuszka ,nawet różowe (choć nie przepadam za tym kolorem :roll: - dziwadło ze mnie jakieś ,ale ty też masz słabość do białych kwiatów - prawda ,moja immienniczko ?)
pozdrowienia
Inka
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Przepiękne macie te róże dziewczyny ....
ale również jakość Waszych zdjęć jest powalająca. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Pieknie, pięknie ...
Poznałam "Fresię" i chyba "New Dawn". Jak by jeszcze zdjęcia były podpisane, jaka to odmiana, wtedy już można wiedzieć, czego szukać. :D :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Dziewczyny - zerknijcie do mojego wątku. Tam wkleiłam więcej zdjęć i szczegółowo je opisałam. :D

Ewelinko- Fresia to tutaj zdj.5i6, a biała -pnąca ,sztywnołodygowa ( zdj.1i2)to Schneewittchen syn.Iceberg.Pięknie kwitnie, ma kwiaty średniej wielkości, dorasta do ok 2m. wys.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Zablokowany

Wróć do „Róże”