Co słychać u Nutki, bo moja panna cierpi ponieważ leje i w związku z tym nie siusiała od rana

Chyba nauczę ją korzystać z toalety, bo mi jej szkoda

Piękne zdjęcia robisz Małgosiu, widać rękę fachowca

Nutka uwielbia gości, jest baaaaaardzo towarzyska
 Nutka uwielbia gości, jest baaaaaardzo towarzyska   Cieszę się, że ci się u nas podoba, zapraszamy jak najczęściej. Bardzo chętnie przyjmuje wszelkie porady jak również krytykę
 Cieszę się, że ci się u nas podoba, zapraszamy jak najczęściej. Bardzo chętnie przyjmuje wszelkie porady jak również krytykę   Im więcej jednego i drugiego, tym lepiej dla początkującego ogrodnika
 Im więcej jednego i drugiego, tym lepiej dla początkującego ogrodnika   
   Nucia jest dobrze ułożoną damą...jak tylko zechce...jak nie chce to z niej również złośliwiec wychodzi, i cwaniak na dodatek
 Nucia jest dobrze ułożoną damą...jak tylko zechce...jak nie chce to z niej również złośliwiec wychodzi, i cwaniak na dodatek   

Mojej Nutce deszcz nie przeszkadza, choć prawda jest że łapek moczyć nie lubi. No chyba że już musi, albo że ja ją zepchnę z tarasu na siłę na mokra trawę, wtedy już jej wszystko jedno
 Mojej Nutce deszcz nie przeszkadza, choć prawda jest że łapek moczyć nie lubi. No chyba że już musi, albo że ja ją zepchnę z tarasu na siłę na mokra trawę, wtedy już jej wszystko jedno   Jednak burzy się boi i wtedy nawet na siłę jej się na dwór nie wyciągnie
 Jednak burzy się boi i wtedy nawet na siłę jej się na dwór nie wyciągnie   Nawet na siku
 Nawet na siku   więc i nas chyba czeka nauka korzystania z toalety
 więc i nas chyba czeka nauka korzystania z toalety   A zdjęcia...cieszę się że się podobają, ale nie przesadzajmy z tym "fachowcem"
 A zdjęcia...cieszę się że się podobają, ale nie przesadzajmy z tym "fachowcem"  

, choć w poprzednim wątku byłam mało aktywna to teraz obiecuję poprawę
 , choć w poprzednim wątku byłam mało aktywna to teraz obiecuję poprawę   

Cieszę się, że wpadłaś w odwiedziny do naszego ogródka
 Cieszę się, że wpadłaś w odwiedziny do naszego ogródka   Wpadaj jak najczęściej
 Wpadaj jak najczęściej   

chyba się minęliśmy w bramkach bo ja byłam u Ciebie
 chyba się minęliśmy w bramkach bo ja byłam u Ciebie  i pomyślałam,że masz spory teren do...koszenia
 i pomyślałam,że masz spory teren do...koszenia
 A koszenia sporo, to fakt. Dlatego kupiliśmy traktorek kosiarkę
 A koszenia sporo, to fakt. Dlatego kupiliśmy traktorek kosiarkę   

ale może kiedyś jak skończę budowę domu to się pokuszę o malusi trawniczek
  ale może kiedyś jak skończę budowę domu to się pokuszę o malusi trawniczek 

Lubię takie różano bylinowe kompozycje. W przyszłym roku do różanki dosadzę jeszcze naparstnice. Mama już produkuje mi sadzonki
 Lubię takie różano bylinowe kompozycje. W przyszłym roku do różanki dosadzę jeszcze naparstnice. Mama już produkuje mi sadzonki    

Co do porad, to każdy nawet początkujący ma za sobą jakieś doświadczenia. Na przykład wie jakie błędy popełnił i choćby przed nimi może ostrzegać innych
 Co do porad, to każdy nawet początkujący ma za sobą jakieś doświadczenia. Na przykład wie jakie błędy popełnił i choćby przed nimi może ostrzegać innych   Ja na przykład wiem, że JUŻ NIE LUBIE STOKROTEK na trawniku
 Ja na przykład wiem, że JUŻ NIE LUBIE STOKROTEK na trawniku   5 tyś działka...yyyyyy
 5 tyś działka...yyyyyy   masakra. My mamy wszystkiego razem 2400, w tym trochę odchodzi na dom, a i tak twierdze że trawy stanowczo za dużo
 masakra. My mamy wszystkiego razem 2400, w tym trochę odchodzi na dom, a i tak twierdze że trawy stanowczo za dużo   

lubię też tak zestawiać bo lawenda dodaje lekkości różom.
  lubię też tak zestawiać bo lawenda dodaje lekkości różom. 

), ognisko, oraz drzewka owocowe.
 ), ognisko, oraz drzewka owocowe.   
  Teraz zamierzam dosadzić więcej odętki i naparstnice, ale to już w przyszłym roku
 Teraz zamierzam dosadzić więcej odętki i naparstnice, ale to już w przyszłym roku   

Musimy znów dokupić barwnika, bo trzy pomalowane słupki niezbyt do mnie przemawiają
 Musimy znów dokupić barwnika, bo trzy pomalowane słupki niezbyt do mnie przemawiają   

Taki kolor chyba kiepsko by pasował, do grafitowo, piaskowej kostki...?
 Taki kolor chyba kiepsko by pasował, do grafitowo, piaskowej kostki...?   

choć możesz spróbować dodając mocno żółtego barwnika.
  choć możesz spróbować dodając mocno żółtego barwnika.
 Do białej farby (10l) wlewałam najpierw puszkę (1l) farby kolorowej mahoń. Miał wyjść jaśniutki mahoń a wyszedł jaśniutki róż. Potem dolałam 4 tubki pigmentu (75ml) brązowego, potem jedna tubkę czarnego żeby przyciemnić...i wyszło co wyszło...
 Do białej farby (10l) wlewałam najpierw puszkę (1l) farby kolorowej mahoń. Miał wyjść jaśniutki mahoń a wyszedł jaśniutki róż. Potem dolałam 4 tubki pigmentu (75ml) brązowego, potem jedna tubkę czarnego żeby przyciemnić...i wyszło co wyszło...   Tak też myślałam żeby spróbować z żółtym...hmmm...poczekaj zaraz sprawdzę co wyjdzie, bo kupiłam żółty do dekoracji donic...
 Tak też myślałam żeby spróbować z żółtym...hmmm...poczekaj zaraz sprawdzę co wyjdzie, bo kupiłam żółty do dekoracji donic...   

A wyszło coś takiego, z tym że na małej próbce farby...hmmm...chyba lepiej, na pewno bliżej do brązu
 A wyszło coś takiego, z tym że na małej próbce farby...hmmm...chyba lepiej, na pewno bliżej do brązu   

No chyba...żeby wlać litr farby w takim kolorze, ale czy to by coś dało, bo w końcu pigment bardziej skondensowany i pewnie więcej koloru daje. Kurcze jak się wkurzę...to walnę cały płot w lilaróż i będzie spokój...
 No chyba...żeby wlać litr farby w takim kolorze, ale czy to by coś dało, bo w końcu pigment bardziej skondensowany i pewnie więcej koloru daje. Kurcze jak się wkurzę...to walnę cały płot w lilaróż i będzie spokój...