Domowe i balkonowe Ani
-
- 100p
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Domowe i balkonowe Ani
Dorota, mam, ale tylko kilka:) Obiecałam sobie, że kiedy te zaczną mi kwitnąć, to wtedy będę powiększać kolekcję. Wtedy właśnie okaże się, że mają się te kaktusy u mnie dobrze i że potrafię o nie dbać:)
-- 24 lip 2012, o 19:24 --
Kilka dodatkowych zdjęć pozwalam sobie dodać:
wdzięczny storczyk:

oraz najlepiej kwitnące kalanchoe

bluszczyk mały

i pelargonie na balkonie, które wreszcie zaczęły lepiej rosnąć (zmieniłam im miejsce)

Lobelia, która szpeciła, została obcięta i suszy się... ale ile nasionek z niej wypada... super, będą na kolejny rok:)
-- 24 lip 2012, o 19:24 --
Kilka dodatkowych zdjęć pozwalam sobie dodać:
wdzięczny storczyk:

oraz najlepiej kwitnące kalanchoe

bluszczyk mały

i pelargonie na balkonie, które wreszcie zaczęły lepiej rosnąć (zmieniłam im miejsce)

Lobelia, która szpeciła, została obcięta i suszy się... ale ile nasionek z niej wypada... super, będą na kolejny rok:)
Pozdrawiam, Anna
Piekne pelargonie takich nie mam
moje kalanchoe żółte kwitnie od listopada cały czas ale już ma coraz mniej kwiatków
moje kalanchoe żółte kwitnie od listopada cały czas ale już ma coraz mniej kwiatków
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pelargonie piękne
Kalanchoe ile ma kwiatuszków
I bardzo ładne doniczki

I bardzo ładne doniczki

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Witaj 
Trafiłam do Ciebie od Monisi i się nie zawiodłam
Piękne i zadbane roślinki, będę stałym gościem 

Trafiłam do Ciebie od Monisi i się nie zawiodłam

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aniu wszystkiego najlepszego z okazji imienin 

- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Wszystkiego najlepszego, spełnienia zielonych marzeń 

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
-
- 100p
No i pojawily sie mszyce... myslalam ze uda mi sie lato przezyc bez nich ale sie nie uda...
Sa na million bells. Od razu spryskalam chemia. obawiam sie ze kwiaty moga nie przezyc...
Oby mszyce nie przeniosly sie na pozostale rosliny..
Sa na million bells. Od razu spryskalam chemia. obawiam sie ze kwiaty moga nie przezyc...
Oby mszyce nie przeniosly sie na pozostale rosliny..
Pozdrawiam, Anna
Witam ciesze sie ze moglam do ciebie zjarzec bardzo piekne kwiaty masz
pozdrawiam 

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 76&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Storczyk, bluszczyk, pelargonie...wszystkie roślinki - śliczne i zadbane 

-
- 100p
- Od: 13 sie 2012, o 21:47
Witaj Aniu .śliczne petunie.
-
- 100p
Kochani, i zaczął się okres, kiedy powoli wywalam kwiaty z balkonu. Nie wiem, jak u Was jest, ale jakoś u mnie tak sobie. Niektóre marnieją a na innych jest tyle mszyc, że nie ma sensu z nimi walczyć. Zatem petunie i surfinie wywalone. Pocieszające jest to, że pelargonie się wybrały i za chwilę obsypią się dużą ilością kwiatów, oraz lobelia rośnie intensywnie (wysiała się sama w donicy, w której były pierwotne sadzonki).
Posadziłam, a raczej wysiałam bratki, za kilka dni będę je pikować, a we wrześniu pójdą do donicy u mnie na balkon do przezimowania i reszta do mamy, do ogrodu. To pierwszy taki mój zabieg, i z niecierpliwością czekam na efekty.
Bardzo fajnie rośnie też świeża bazylia:) Tego zioła nigdy za wiele:)
Posadziłam, a raczej wysiałam bratki, za kilka dni będę je pikować, a we wrześniu pójdą do donicy u mnie na balkon do przezimowania i reszta do mamy, do ogrodu. To pierwszy taki mój zabieg, i z niecierpliwością czekam na efekty.
Bardzo fajnie rośnie też świeża bazylia:) Tego zioła nigdy za wiele:)
Pozdrawiam, Anna
-
- 100p
Kochani, a teraz trochę aktualności balkonowych i domowych. Już okres jest taki, że powoli kwiaty robią się brzydkie i nie dekorują, a szpecą balkon. U Was też pewnie tak jest..
U mnie teraz dopiero jakoś wybrały się i coraz lepiej wyglądają pelargonie. Trochę na nie późno, ale lepiej późno niż wcale...

Lobelia kwitnie, to ta lobelia, która sama wysiała się do doniczki z poprzednich brzydkich sadzonek. Jestem pod wrażeniem:)

Million belles niestety po ostatnich opryskach na mszyce wygląda źle i jeśli nie odbuduje się trochę, to też je wyrzucę.

Petunia po skróceniu badyli ładnie kwitnie, ale o dziwo, na liściach pojawia się mączniak, który przeszedł też na sadzonki bratków. Ciekawe, czy uda się je uratować. Macie z tym jakieś doświadczenia?

Ostatni zakup to wrzosy, bardzo mi się podobają..

I bazylia ładnie rośnie, wysiana z nasion jakiś czas temu..

Oraz taki krzew, który chyba nazywa się krzewuszka. Ma pomarańczowe kwiaty, duży nie będzie, do 50 cm, można go podcinać i formować wedle uznania. Do tej wielkiej donicy jak znalazł, a że kosztował tylko 8 zł, to tym bardziej:)

Pozdrawiam już jesiennie:)
U mnie teraz dopiero jakoś wybrały się i coraz lepiej wyglądają pelargonie. Trochę na nie późno, ale lepiej późno niż wcale...

Lobelia kwitnie, to ta lobelia, która sama wysiała się do doniczki z poprzednich brzydkich sadzonek. Jestem pod wrażeniem:)

Million belles niestety po ostatnich opryskach na mszyce wygląda źle i jeśli nie odbuduje się trochę, to też je wyrzucę.

Petunia po skróceniu badyli ładnie kwitnie, ale o dziwo, na liściach pojawia się mączniak, który przeszedł też na sadzonki bratków. Ciekawe, czy uda się je uratować. Macie z tym jakieś doświadczenia?

Ostatni zakup to wrzosy, bardzo mi się podobają..

I bazylia ładnie rośnie, wysiana z nasion jakiś czas temu..

Oraz taki krzew, który chyba nazywa się krzewuszka. Ma pomarańczowe kwiaty, duży nie będzie, do 50 cm, można go podcinać i formować wedle uznania. Do tej wielkiej donicy jak znalazł, a że kosztował tylko 8 zł, to tym bardziej:)

Pozdrawiam już jesiennie:)
Pozdrawiam, Anna
Witaj! Pięknie u Ciebie, ale, ale ile Ty masz miejsca na parapecie
Masz pięknie kolorowy balkon