Mój kawałek marzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek marzeń

Post »

I tak zaczęła się demolka ;:138 a ja zaczęłam w głowie planować moje rabatki :heja

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

W roku 2010 tak zaczęłam tworzyć ;:173
Pierwsze kwiatuszki :heja

Obrazek

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

po ciężkich chwilach doczekałam się ;:138
to moja oaza spokoju ;:167 ;:1 ;:1
Obrazek
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

troszeczkę zdjęć moich roślinek ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję że będziecie mnie odwiedzać, serdecznie zapraszam ;:173
c.d.n. :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Ale kawał roboty odwaliłas . Podziwiam . A tak nie boisz się pod lasem ? Ktoś tam mieszka w pobliżu ? ;:333
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Witaj Eluniu! Ciszę się że zaglądnęłaś ;:196 Roboty było co nie miara, 3 lata ciężkiej harówki, ale teraz mam w końcu swój upragniony kawałek, jeszcze bardzo dużo do zrobienia, ale już jest dobrze, mieszkamy w domu więc o to głównie chodziło ;:138 i mam swój kawałek marzeń :D sąsiadów mam sporo także obaw nie mam, no może czasami :D Często odwiedzają nas goście leśni, najczęściej są to dziki ;:oj ale tutaj jest moje miejsce ;:136 pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tak to się czuje że jest się u siebie . W sprawie dzików to takowe wszędzie występują :;230
A rododendron masz przecudny , moje trzy coś nie specjalnie chcą kwitnąć . Azalie śliczne ,a zostawiałaś coś ze starych nasadzeń czy było do gołej ziemi ?
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Eluniu ze starych nasadzeń został jedynie stary 30-letni cis i stara forsycja w kącie :D , reszta ziemi to była kupa gruzu ze starego domu i praktycznie sam mech :wink: Wycięliśmy starą gruszkę która była z samego przodu i kilka drzew (same dziczki). Na początki bardziej skupiliśmy się na tym aby się szybko wprowadzić, a potem to już ;:224 zaczęła się moja przygoda. Obok mam centrum ogrodnicze więc sobie wyobraź :tan w okresie wiosenno-letnio-jesiennym musiałam codziennie podpisać listę ;:333 :D Część roślin otrzymałam od znajomych ;:138 i tak się zapatrzyłam w to forum że zaczęłam sama tworzyć podpatrując te cudne ogrody :tan oby do wiosny :heja
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Obok centrum ogrodnicze ???????????? Szczęściara , ale z drugiej strony? Bym za dużo pieniędzy tam zostawiała by mi chyba na chleb zabrakło :;230 . Ja to ogródek mam malutki , i powoli kończy mi się jego pojemność . A tu tyle rzeczy by się jeszcze chciało mieć .
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Grażynko
Mieszkasz w pięknym miejscu, w pobliżu las. Ze starego rumowiska udało Wam się stworzyć miejsce na ziemi i kawałek marzeń zrealizować. Ogród już wygląda świetnie ładne ogrodzenie (płot) śliczne rośliny rożaneczniki, rododendron. To pewnie wynik bliskości szkółki :;230 Życzę Ci powodzenia w realizowaniu marzeń i będę obserwować! :roll:
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko :wit
Otoczenie faktycznie piękne, mieć las w zasięgu ręki to skarb. Chyba najbardziej pracowity czas już za Tobą a teraz sama przyjemność w tworzeniu i komponowaniu rabatek choć już piękną namiastkę swojego raju posiadasz :uszy
Moja jedynaczka azalia nie dorównuje Twoim :) Czy dobrze widzę że posiadasz catalpę?
Ogrodniczy masz ''pod nosem''?! ;:224
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Grażynko halo !!!!!! Gdzie jesteś ???????
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witaj imienniczko :wit swoje marzenia realizujesz,,, serce się raduje jak tworzymy coś swojego, znam to uczucie bo swoją działeczkę pielęgnuję dopiero drugi rok i wszystko jeszcze przede mną ,życzę powodzenia i będę wpadać jeśli pozwolisz ,,z jakich stronach mieszkasz :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochane! Cieszę się bardzo że zaglądnęłyście do mnie. Bardzo serdecznie Was witam, same wiecie ile to człowiekowi sprawia radości, mam nadzieję, że będziecie moimi stałymi gośćmi :heja

Marysiu
faktycznie podzielę Twoje zdanie, że las w pobliżu to skarb, ale to człowiek chyba docenia dopiero z czasem. Mam nadzieję, że będziesz do mnie często zaglądać :wit
Kasiu faktycznie najbardziej pracowity czas to już chyba za nami ;:138 jeszcze jest dużo pracy, ale człowiek musi mieć jakiś cel, żeby po jego osiągnięciu czuć radość i zadowolenie ;:138 Azalie i różaneczniki czują się u mnie bardzo dobrze (jak na razie) ;:oj , to chyba dzięki kwaśniej ziemi która jest praktycznie na całym ogrodzie i to właśnie te rośliny kwasolubne rosną najlepiej, różanecznik ma dopiero 2 lata (kupiłam go za 50 zł ;:oj - oczywiście w moim centrum ;:224 ) a azalie sadziłam na wiosnę, co prawda nie były najmniejsze ale widać że bardzo im pasuje. Catalpa ma też 2 latka, rośnie pięknie i to moja perełka :uszy Przycinam ją żeby była gęsta - a kwitnie cudnie ;:224 Pozdrawiam Cię Kasiu serdecznie ;:196
Eluniu przepraszam, że tak długo nie odpowiadałam, ale mieliśmy w rodzinie jakąś wirusówkę i było kiepsko ;:185, ale nie zapomniałam oczywiście o Tobie ;:196 Widzisz Centrum Ogrodnicze obok grozi ciężkim nałogiem :uszy Czemu mówiesz że kończy Ci się powoli pojemność w ogrodzie? Zawsze możesz coś przesadzać, dosadzać, kombinować, wymieniać itd :uszy na wszystko można znależć miejsce ;:215
Gracha ;:196 Cieszę się, że też masz swój kawałek raju, więć doskonale się rozumiemy jaką to sprawia radośc a jak sobie jeszcze trochę posłodzimy tu na FO to już ;:333 Zyczę Ci wytrwałości w tworzeniu i cudnych rabat, które dadzą Ci wiele radości ;:196 Zaglądaj jak najczęściej ;:168 Grażynko mieszkam na podkarpaciu ;:180
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Grażynko zawsze coś tam nowego się wciśnie a to coś nie spełni naszych oczekiwań i wtedy wiadomo na kompostownik albo wymarznie i jest nowe miejsce . Ale żeby gdzieś nowa rabatę wcisnąć to już nie ma miejsca . Jeszcze udało mi się wykombinować miejsce na chryzantemy zimujące [ to moje wiosenne chciejstwo ] I zawsze lubię mieć miejsce na kwiaty jednoroczne .
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”