CLEMATISY
Zima była sroga i zła dla moich kilkuletnich Clematisow również cześć z nich odbiła, ale kwiatów raczej w tym roku już nie ujrzę.Fotki na dole przedstawiają Clematisy posadzone w tym roku .
1) Jest to jedyna fotka ktora uchowala sie z zeszlego roku'
z lewej Clematisy obsypane dużą ilością kwiatów.
Sporo ich kupiłaś ja nie mam z nimi zbytniego doświadczenia mam jeden jakiś zwykły ale sąsiad go nie lubi .Miała jeden bylinowy ale zamiast sie rozrosnąc to w tym roku nie wyszedł z ziemi chyba zmarzł
Gosiu ,u mnie taka ilosc Clematisow w tak duzym ogrodzie jest dopiero widoczna posadzone sa tak aby ogrodzenie z siatki bylo ich podpora .W zasadzie sa łatwe w uprawie ,wiec moze sie jeszcze na jeden zdecydujesz
Witam
Pięknie duża przestrzeń jest miejsce na drzewa a ja u siebie to krzewów nie mam gdzie za wiele posadzić
Mi też powojniki uciekły przez te mrozy ocalał tylko Tangucki ( czy jakoś tak nie mam pamięć do nazw) w każdym razie kwitnie ma żółto i to prawie do zimy i jeszcze w tym roku zrobił mi niespodziankę bo nazbierałam kilko siewek , które ładnie się zapowiadają
Będę podglądać z miłą chęcią to Twoją przestrzeń.
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
[quote="gosia07"]Sporo ich kupiłaś ja nie mam z nimi zbytniego doświadczenia mam jeden jakiś zwykły ale sąsiad go nie lubi Gosiu , mojemu sąsiadowi przeszkadzają moje 4 szt. 20 letnie deby ,ktore rosna przy moim ogrodzeniu
Kochammmkwiaty,tak to pnacze,od 2 lat kwitnie, jego kwiatki przypominają zwisajace kielichy,liscie sa bardzo duze ,szkoda ze gubi je na zime .W ogrodzie pozostal brzydki telefoniczny slup ,wiec postanowilam go czymś okryc Pnacze na poczatku mizernie roslo ,teraz szaleje z kazdym roczkiem przybywa 1 m