Róże Maddy77
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Maddy77
Maddy piękny zadbany, elegancki ogródek. Będzie wspaniały widok jak zakwitną te wszystkie różyczki. U mnie niestety dużo strat, około 20 krzaczków wypadło, już zaczęłam wykopywać ...
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Madziu na razie nie masz,ale zobaczysz z czasem same wpadają w ręce i nawet się nie spostrzeżesz jak dojdziesz do chociażby 50
Masz może zdjęcie Chepka,czy już wykopałaś?
Widzę,że Edeny zawładnęły Twoim serduszkiem
Na jesieni miałam okazję kupić białego Edena,wybrałam w zamian Winter Lodge,moim chciejstwem był tez William Christie,więc finansowo musiałam wybierać,niestety te róże kosztują sporo,ale widzę,że warto
Na razie pooglądamy Edena białego i fioletowego u naszych wspaniałych dziewczyn,które stały się szczęśliwymi posiadaczkami tak cennych i wspaniałych okazów
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka....u mnie deszczowo

Masz może zdjęcie Chepka,czy już wykopałaś?
Widzę,że Edeny zawładnęły Twoim serduszkiem

Na razie pooglądamy Edena białego i fioletowego u naszych wspaniałych dziewczyn,które stały się szczęśliwymi posiadaczkami tak cennych i wspaniałych okazów

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka....u mnie deszczowo

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć moja imienniczko
Rzut z 'lotu ptaka' pokazał co masz do zagospodarowania, fajnie, ze zdecydowałas sie na róże. Queen of Sweden podgladam zazwyczaj u Maji, więc teraz będę zaglądać i do Ciebie. Uwielbiam ja. U mnie po zimie tez padło kilka róż niestety

Rzut z 'lotu ptaka' pokazał co masz do zagospodarowania, fajnie, ze zdecydowałas sie na róże. Queen of Sweden podgladam zazwyczaj u Maji, więc teraz będę zaglądać i do Ciebie. Uwielbiam ja. U mnie po zimie tez padło kilka róż niestety
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Witam imienniczkę
Madziu rzuciłam szybkim okiem na Twój ogródek-wspaniałe kolorki. Wątek dodałam już do śledzenia
Zauważyłam, że rozpoczęłaś pisanie 13.08.11r, my tego dnia wprowadzaliśmy się do naszego domku
Alutka102witam serdecznie
Aniu oto zdjęcia róż, które dałam na stratę, ale jak odkryłam Chipka to może jeszcze nie jest do końca stracony

First Lady wygląda dokładnie jak Sebastian
U mnie padało zaledwie 12 godzin
, a cały dzień wiał wiatr i wysuszył ziemię 

Alutka102witam serdecznie

Aniu oto zdjęcia róż, które dałam na stratę, ale jak odkryłam Chipka to może jeszcze nie jest do końca stracony

First Lady wygląda dokładnie jak Sebastian

U mnie padało zaledwie 12 godzin

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Madzia dzięki za fotki Chipka,wygląda dobrze,gorzej z Sebastianem.
Trzymam kciuki za nie,popryskaj Asahi albo Substralem podlej
Trzymam kciuki za nie,popryskaj Asahi albo Substralem podlej

- Maddy77
- 500p
- Kontakt:
Dziękuje za nadziejęAnnes 77 pisze:Trzymam kciuki za nie,popryskaj Asahi albo Substralem podlej

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Witaj Maddy
jak róża ma zielone pędy to je zostaw, utnij tylko brązowe, uschłe pędy. Róże wybijają też z miejsca szczepienia nowe pędy - u swojej La France też długo czekałam i ruszyła.
Co do białego Edena - w zeszłym roku kupowałyśmy je po ponad 14 euro.
jak róża ma zielone pędy to je zostaw, utnij tylko brązowe, uschłe pędy. Róże wybijają też z miejsca szczepienia nowe pędy - u swojej La France też długo czekałam i ruszyła.
Co do białego Edena - w zeszłym roku kupowałyśmy je po ponad 14 euro.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 maja 2007, o 18:27
Witaj
Dopiero zaczynasz przygodę z różami ale ile już ich posadziłaś! Już widzę oczami wyobraźni jak przepięknie będzie u Ciebie gdy podrosną i zakwitną
Ten szpaler pnących przy ogrodzeniu to będzie niesamowity widok! Będę śledziła jak rosną Twoje królewny 
Również zamierzam kupić Chipka w Rosarium, chcę go posadzić do donicy bo miejsca w gruncie na nową różę już nie mam. Mam nadzieję, że mi się przyjmie
Twój wygląda obiecująco, ma zielone gałązki, tylko czekać aż wypuści nowe przyrosty 

Dopiero zaczynasz przygodę z różami ale ile już ich posadziłaś! Już widzę oczami wyobraźni jak przepięknie będzie u Ciebie gdy podrosną i zakwitną

Również zamierzam kupić Chipka w Rosarium, chcę go posadzić do donicy bo miejsca w gruncie na nową różę już nie mam. Mam nadzieję, że mi się przyjmie

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55

Same ładne odmiany kupiłaś

- Maddy77
- 500p
- Kontakt:
Witajcie
vertigo spotkałam Twój ogród na innym forum, jak budowaliście dom, a Ty walczyłaś z ogrodem
. Fajnie spotkać Cie ponownie i widzieć efekt końcowy
. Chyba, że się mylę?
eclairbędzie mi bardzo miło
Faktycznie Chipek bawi się moją cierpliwością
, chociaż nie on jeden. Clair Austin, First Lady oraz Golden Celebration i LO nie mogą się zdecydować czy się budzą czy jeszcze śpią 

vertigo spotkałam Twój ogród na innym forum, jak budowaliście dom, a Ty walczyłaś z ogrodem

eclairbędzie mi bardzo miło

- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Madziu poczekaj, ja też czekam cierpliwie aż Arthur Bell w końcu zacznie rosnąć jak należy.Compassion też się ociąga nie wiem czy nie ma za mało światła.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Raczej się nie mylisz, jeśli kojarzysz mnie z FM
Droga do tego etapu, jaki jest teraz była długa i wyboista, ale na szczęście już tu mieszkamy i cieszymy się dokiem i ogrodem

- Maddy77
- 500p
- Kontakt:
Monika jak się cieszę, że Cię tu odnalazłam, bo Twój ogród jest istną inspiracją
U mnie od 17ej tak sobie siąpi z nieba
i podlewa kochane różyczki
, ale też rosną chwaściory 

U mnie od 17ej tak sobie siąpi z nieba

- Maddy77
- 500p
- Kontakt:
Byłam dziś z wizytą w moim małym królestwie
i spotkało mnie kilka niespodzianek
.
Po ciężkich zmaganiach zaczęła budzić się LO
, jak również Elfe daje znać że pora na pobudkę

Największą i najmilszą niespodziankę sprawił mi Red Eden, gdyż nie spodziewałam się ani trochę, że zaszczyci mnie swoim pączkiem

I pierwsza w kolejce do kwitnienia jest Reine des Violettes, której nie mogę się doczekać, bo to będzie moja pierwsza róża, która u mnie zakwitnie i jestem strasznie podekscytowana, ale dla Was to pewnie norma

U mnie trochę popadało, różyczki bardzo urosły od tego czasu, trawnik zresztą też, choć to martwi mojego M(koszenie
, a zbliża się Euro i ciężko go będzie zagonić do pracy w ogrodzie i to pewnie nie tylko mój problem
).

Po ciężkich zmaganiach zaczęła budzić się LO

Największą i najmilszą niespodziankę sprawił mi Red Eden, gdyż nie spodziewałam się ani trochę, że zaszczyci mnie swoim pączkiem

I pierwsza w kolejce do kwitnienia jest Reine des Violettes, której nie mogę się doczekać, bo to będzie moja pierwsza róża, która u mnie zakwitnie i jestem strasznie podekscytowana, ale dla Was to pewnie norma

U mnie trochę popadało, różyczki bardzo urosły od tego czasu, trawnik zresztą też, choć to martwi mojego M(koszenie