Róże Maddy77

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Maddy77

Post »

Maddy piękny zadbany, elegancki ogródek. Będzie wspaniały widok jak zakwitną te wszystkie różyczki. U mnie niestety dużo strat, około 20 krzaczków wypadło, już zaczęłam wykopywać ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu na razie nie masz,ale zobaczysz z czasem same wpadają w ręce i nawet się nie spostrzeżesz jak dojdziesz do chociażby 50 :uszy
Masz może zdjęcie Chepka,czy już wykopałaś?
Widzę,że Edeny zawładnęły Twoim serduszkiem ;:167 Na jesieni miałam okazję kupić białego Edena,wybrałam w zamian Winter Lodge,moim chciejstwem był tez William Christie,więc finansowo musiałam wybierać,niestety te róże kosztują sporo,ale widzę,że warto :uszy
Na razie pooglądamy Edena białego i fioletowego u naszych wspaniałych dziewczyn,które stały się szczęśliwymi posiadaczkami tak cennych i wspaniałych okazów :D

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka....u mnie deszczowo ;:47
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Madziu, piękny Twój ogródek, a zakupy dobrze przemyślane. Tak, różyczki uczą pokory i cierpliwości. Widać, że Twoje są zielone i nie przemarznięte. Trzeba czekać aż się obudzą. ;:108
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć moja imienniczko :wit
Rzut z 'lotu ptaka' pokazał co masz do zagospodarowania, fajnie, ze zdecydowałas sie na róże. Queen of Sweden podgladam zazwyczaj u Maji, więc teraz będę zaglądać i do Ciebie. Uwielbiam ja. U mnie po zimie tez padło kilka róż niestety
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Witam imienniczkę :wit Madziu rzuciłam szybkim okiem na Twój ogródek-wspaniałe kolorki. Wątek dodałam już do śledzenia :wink: Zauważyłam, że rozpoczęłaś pisanie 13.08.11r, my tego dnia wprowadzaliśmy się do naszego domku :tan
Alutka102witam serdecznie :wit
Aniu oto zdjęcia róż, które dałam na stratę, ale jak odkryłam Chipka to może jeszcze nie jest do końca stracony :?:
Obrazek Obrazek
First Lady wygląda dokładnie jak Sebastian :(

U mnie padało zaledwie 12 godzin ;:145, a cały dzień wiał wiatr i wysuszył ziemię ;:223
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madzia dzięki za fotki Chipka,wygląda dobrze,gorzej z Sebastianem.
Trzymam kciuki za nie,popryskaj Asahi albo Substralem podlej ;:224
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Annes 77 pisze:Trzymam kciuki za nie,popryskaj Asahi albo Substralem podlej ;:224
Dziękuje za nadzieję ;:196
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Witaj Maddy
jak róża ma zielone pędy to je zostaw, utnij tylko brązowe, uschłe pędy. Róże wybijają też z miejsca szczepienia nowe pędy - u swojej La France też długo czekałam i ruszyła.
Co do białego Edena - w zeszłym roku kupowałyśmy je po ponad 14 euro.
eclair
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 maja 2007, o 18:27

Post »

Witaj :wit

Dopiero zaczynasz przygodę z różami ale ile już ich posadziłaś! Już widzę oczami wyobraźni jak przepięknie będzie u Ciebie gdy podrosną i zakwitną ;:167 Ten szpaler pnących przy ogrodzeniu to będzie niesamowity widok! Będę śledziła jak rosną Twoje królewny :D

Również zamierzam kupić Chipka w Rosarium, chcę go posadzić do donicy bo miejsca w gruncie na nową różę już nie mam. Mam nadzieję, że mi się przyjmie ;:24 Twój wygląda obiecująco, ma zielone gałązki, tylko czekać aż wypuści nowe przyrosty :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:wit Witaj wśród mających bzika na punkcie róz i ogrodu ;:168

Same ładne odmiany kupiłaś ;:333
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
vertigo spotkałam Twój ogród na innym forum, jak budowaliście dom, a Ty walczyłaś z ogrodem :wink:. Fajnie spotkać Cie ponownie i widzieć efekt końcowy :D. Chyba, że się mylę?
eclairbędzie mi bardzo miło ;:196 Faktycznie Chipek bawi się moją cierpliwością :evil:, chociaż nie on jeden. Clair Austin, First Lady oraz Golden Celebration i LO nie mogą się zdecydować czy się budzą czy jeszcze śpią :evil:
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p
Od: 1 sie 2010, o 14:31

Post »

Madziu poczekaj, ja też czekam cierpliwie aż Arthur Bell w końcu zacznie rosnąć jak należy.Compassion też się ociąga nie wiem czy nie ma za mało światła.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Raczej się nie mylisz, jeśli kojarzysz mnie z FM :D Droga do tego etapu, jaki jest teraz była długa i wyboista, ale na szczęście już tu mieszkamy i cieszymy się dokiem i ogrodem :D
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Monika jak się cieszę, że Cię tu odnalazłam, bo Twój ogród jest istną inspiracją ;:138
U mnie od 17ej tak sobie siąpi z nieba ;:47 i podlewa kochane różyczki :heja, ale też rosną chwaściory :evil:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Byłam dziś z wizytą w moim małym królestwie :wink: i spotkało mnie kilka niespodzianek :D.
Po ciężkich zmaganiach zaczęła budzić się LO :tan , jak również Elfe daje znać że pora na pobudkę :wink:
Obrazek Obrazek
Największą i najmilszą niespodziankę sprawił mi Red Eden, gdyż nie spodziewałam się ani trochę, że zaszczyci mnie swoim pączkiem :shock:
Obrazek
I pierwsza w kolejce do kwitnienia jest Reine des Violettes, której nie mogę się doczekać, bo to będzie moja pierwsza róża, która u mnie zakwitnie i jestem strasznie podekscytowana, ale dla Was to pewnie norma :wink:
Obrazek
U mnie trochę popadało, różyczki bardzo urosły od tego czasu, trawnik zresztą też, choć to martwi mojego M(koszenie :wink:, a zbliża się Euro i ciężko go będzie zagonić do pracy w ogrodzie i to pewnie nie tylko mój problem:wink:).
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”