Kosiarka spalinowa do 1400 zł - pomocy

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
gemciu83
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2008, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Kosiarka spalinowa do 1400 zł - pomocy

Post »

Jakie części zamienne ?
Ja już 4 kosiarki wykończyłem w przeciągu 22 lat z czego jedną w sezon (3KM).
Uszkodzenia kosiarki typowe to odpadające/urwane kółka. Pęknięcie rozerwanie kosza. Zerwanie linki od rozruchu. Jak kiepska marketowska obudowa to może pęknąć ale nie na działeczce 900 m czy 500 m tylko na 20 arach przy koszeniu komarem po wertepach i nie gładkim terenie.

Awarie silnika jasne można go zatrzeć ale to wina użytkownika lub małej mocy do powierzchni działki (ostatnio 4,5KM kosiarkę 6 lat użytkowałem na terenie 4000 m kw do koszenie 1-2 razy w tygodniu i padła na amen silnik zajechałem). I u mnie zawsze pada silnik ale po nastu latach.

Ja kupuję na allegro można zaoszczędzić, a serwis kosiarek jest w każdym mieście i nie trzeba części oryginalnych tylko zamienniki wystarczą. Większość można samemu naprawić bez niczyjej pomocy wystarczy troszkę spokoju i myślenia.

na 900m kw bierz 5KM lub 6,5KM z dużym zapasem mocy.
Szerokość koszenia patrz 48-53cm
Regulacja nie ważne ile grunt by mogła na 3cm przycinać i jest ok. Trawa na zero prawie cięta.
Napęd fajna sprawa bo będziesz miał wzniesienie to ręce odpoczną.
Kosz już według uznania ale 70L jest ok i na bank na dwa objazdy normalnej trawy Ci wystarczy.
wojt1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 31 mar 2014, o 09:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kosiarka spalinowa do 1400 zł - pomocy

Post »

Obrazek Myślę, że to jest dobra opcja na nowy sezon. Moc 5,5 KM, pojemnik az na 72 l przy standardowych 50 robi wrazenie.

Zapraszam do nowszego wątku o kosiarkach, ten wątek zamykam, pomidorzanka

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =5&t=76486
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”