Wiklinowy balkon Lilaska

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Wiklinowy balkon Lilaska -ciąg dalszy fot

Post »

Ale Was teraz pomęczę, że szok, się poświęciłam na maksa, zresztą kotowate też się poświęciły ;) Trochę się wstydziły, ale co tam, czegóż się nie robi dla sławy ;)
Zacznę od skalniaka, o który prosiła Niunia1981, pokusiłam się nawet o zbliżenia. Blisko mojego domu jest centrum ogrodnicze i tam jest tyle tych skalniaków, że mała głowa, jutro Wam pokażę na co jestem narażona, fotki mam w telefonie ;) Mam druga taką misę i szczerze myślę, czy przypadkiem nie zrobić drugiego skalniaka, doradźcie mi czy zrobić skalniaka, czy on ma sens, czy lepiej w nią wpakować jakieś bardziej kobiece kwiaty?

Zdjęcie można sobie powiększyć, poprzez kliknięcie (wstawione mam na swój serwer, więc jest bez upierdliwych reklam)

Skalniak
Obrazek

A teraz moje dwa Słońca: Bazyl i Romek

Bazyl lat 13
Obrazek

Romek niebawem skończy roczek ;) Adoptowany w lipcu z kociejmamy
Obrazek

A no i moje pierwsze bonsai Ligustr chiński coś pięknego, ja to się chyba tymi drzewkami obstawię niebawem ;)

Dalej pokażę pokój z drapakiem w postaci brzozy. Dla tych, dla których mogłoby to się wydawać bestialskie, to to drzewo, jak i kilka innych zostało przeznaczone na wycinkę, nie było wycięte specjalnie dla mnie...

Obrazek
oraz pokażę kilka moich nabytków. W poprzednim mieszkaniu miałam jedynie zielistkę i kilka innych kwiatków, które tam zostawiłam, a tutaj kupiłam z różnych przecen po 5 zeta i nie tylko.

Ficus benjamina Lovely - jak go zobaczyłam to zdębiałam, bo jest taki śliczny ;)
Obrazek

Bluszczyk
Obrazek

Dracena Ruscacae za 5 zł
Obrazek

Kordylina Agavacae za 5 zł
Obrazek

i na koniec Roman się wtrynił, grubas jeden ;)
Obrazek

a tak a'propos mam nadzieję, że nie jest to zbyt wielka ilość zdjęć, jak na raz... Postaram się Was nie męczyć, mam jeszcze troszkę do pokazania ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiklinowy balkon Lilaska

Post »

No tak,co do podglądania to ja też się przyznaję :oops: .Z tym,że ja to jestem storczykowo bardziej zakręcona,więc idąc ulicą spoglądam na wewnętrzne parapety szukając kwitnących storczyków.I mam takie ulubione okna,gdzie przez cały rok coś ładnego zobaczę,że też u mnie nie chcą tak kwitnąć :!:
A w sprawie kotów to też poproszę o zdjęcia,jestem żywo zainteresowana,sama mam kotkę,ale ona jest z tych kudłaczy co nie lubią się zbytnio przemęczać.Podłogowa jest,więc moje uprawy są bezpieczne :)

O,widzę,że w między czasie pojawiły się kociaki więc idę oglądać ;:173
Martika
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Liliano skalniaczek śliczny, ściągne sobie od ciebie bo właśnie o czyms takim myślałam na mój balkonik ;:108
Nie wiem czym mam się zachycać bardziej - bonsai, pomysłem z brzozą, kwiatkami domowymi czy kociakami ;:oj
Wstawiaj zdjęcia dalej bardzo prosimy bo zapowiada się wspaniale!
Pozdrowionka dla kociaków od mojego pieska i królika :;230
No dobra, dla ciebie też ;:224
A, i bym zapomniała - bardzo ładny kolor ściany ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

Panowie Bazyl i Roman wyglądają bardzo dystyngowanie,wspaniale pozują.Piękne koty,lubię takie jednokolorowe.Choć ciapate też lubię :wink:.
Martika
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

Martika68 pisze:Panowie Bazyl i Roman wyglądają bardzo dystyngowanie
hihihhi no właśnie tylko tak wyglądają, a w głowie wsiu bździu... Czasem w tych, jak ja to nazywam, ptasich móżdżkach tli się jakiś przebłysk i właśnie on na tych zdjęciach się pojawił;)
Niunia1981 pisze:Liliano skalniaczek śliczny, ściągne sobie od ciebie bo właśnie o czyms takim myślałam na mój balkonik
a ściągaj sobie, ja się cieszę, że Ci się podoba ;) Ja nie wiedziałam, że jest tyle gatunków tych rojników i rozchodników ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Bardzo fajny balkon, ciekawa jestem jak się zazieleni. Ta wysokość ;:202 ciekawe czy kwiatki nie będą miały lęku wysokości ;:219
kociaki super, fajnie pozują :lol:
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

diament pisze: Ta wysokość ;:202 ciekawe czy kwiatki nie będą miały lęku wysokości ;:219
Tak sobie myślę,że roślinom to bez różnicy.A biorąc pod uwagę,że zawsze rosną do góry to nawet powinny być zadowolone :wink:
Martika
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Lilasku, wszystko śliczne: balkon, brzoza, skalniaczek, koty... Jasne, że zrobiłabym w drugiej misce drugi taki skalniaczek, bo tyle jest tych rojników i rozchodników! A Twoje kwiaty pokojowe są w doskonałej formie, jesteś widocznie jedną z tych osób, które potrafią odratować jakieś przecenione roślinki i nadać im wygląd odpowiednio zdrowy i wypielęgnowany. :)
;:138 Wielkie brawa dla Ciebie.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

super kociaki
a na tą brzozę włażą ??
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Fajne koty ;:333 .A roślinki i brzoza też super.czekam na więcej śliczności
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

Lineta pisze:Wielkie brawa dla Ciebie.
eeee, troszkę do nich przemawiam i od czasu do czasu koty coś tam z nimi kumkają ;)
Ale dziękuję ;)
koniczynka pisze:super kociaki
a na tą brzozę włażą ??
No Bazyl to nie, wręcz się jej boi, on woli latać (szczerze powiedziawszy wypadł raz z mojego poprzedniego mieszkania na glebę - 11 pietro!), za to Romas lubi popisówkę strzelić i wskakuje na 2 susy na sam czubeczek, gorzej z zejściem, ale daje radę, miło, że ostrzą sobie pazurki o nią. Jak mi się brzózka znudzi w pokoju to ją oddeleguję na balkon, też będzie stała w rogu, ale obsadzę ją wtedy bluszczem ;)

jola1313 pisze:Fajne koty ;:333 .A roślinki i brzoza też super.czekam na więcej śliczności
Dziękuję i miło, że się podobają ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Bazyl wypadł z 11 piętra i przeżył?! Jak to możliwe?
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

Lineta pisze:Bazyl wypadł z 11 piętra i przeżył?! Jak to możliwe?
no właśnie to było jakieś 10 lat temu... łaził po parapetach, a tam w tym mieszkaniu nie było balkonu tylko taka tzw. skocznia z poręczą (ja to tak nazwałam) i sobie po tej poręczy szerokiej na 3 cm przechodził, no i bidula źle wymierzył i był kot i nie ma kota... Ja mało zawału nie dostałam, jeszcze małpa winda mi nie chciała zjechać, bo oczywiście sąsiad przyblokował, wiec sprintem po schodach na dół, a on siedział pod krzaczkiem, więc szybko z mężem do weterynarza, dostał zastrzyk, ale nie miał żadnych złamań, tylko był w szoku (chyba po tym co zobaczył w oknach sąsiadów, jak zwiedzał je z góry na dół), na drugi dzień doszedł do siebie. Taki łódzki rekordzista z niego ;) Dodajmy, że dystyngowany ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Niesamowita historia. Ten weterynarz miewał już takie przypadki?
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

wpisali go sobie w komputer, bo ich rekordzista to z 7 piętra latał, ale połamał sobie nóżki .Jak tak z ludźmi rozmawiam to Bazyl pokonał grawitację po całości, bo rekordy były różne z 8, ale zawsze ze złamaniami. Bazylek nie złamał sobie nic. Po prostu twardziel, dlatego odizolowanie go od sąsiadów było dla mnie priorytetową sprawą, bo słyszałam, że ludzie potrafią wyrzucać koty, wprawdzie nie ci moi sąsiedzi, ale ludzie są różni, ja nikomu nie ufam... ;:185 zresztą zdaję sobie sprawę, że komuś mogłoby to nie odpowiadać...
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”