Mój ogród - RoksiSK

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Andzio
200p
200p
Od: 5 maja 2007, o 19:23

Post »

;:215 ;:215 i znowu dużo kolorów,życzę jeszcze więcej!Ładnie,pięknie,kolorowo ;:138 ;:106 Pozdrawiam!
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj RoksiSk :D Prześliczne są te kwitnące śliwy! I rabata pod nimi też bardzo mi się podoba :D Różanecznik jest taki żółtawy, czy to przekłamanie koloru? Bo jak jest taki jak na zdjęciu, to rzeczywiście niesamowicie piękny!
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Różanecznik jest żółty z nakrapianym delikatnie brązowym środkiem. Postaram się zrobić ładniejsze zdjęcie. Pozdrawiam cieplutko!!!
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Właśnie odkryłam na różach mszyce - jeszcze niewielkie ilości, ale to cholerstwo strasznie szybko się mnoży!!! ;:163 Mam problem - widzę, że pogoda się psuje i pewnie wieczorem liście będą mokre - nici z pryskania! Gdzie ta wiosna!?! ;:47
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapowiadają na parę dni poprawę pogody. Ja tez muszę pryskać i nie ma kiedy. :cry:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To życzę nam i wszystkim, którzy mają nieproszonych gości w ogrodzie - DUŻO SŁOŃCA - MAŁO WIATRU!!!
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek Obrazek
Te zdjęcia już są chyba lepsze. Przynajmniej widać kolor różanecznika.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A to już moje pelargonie angielskie w skrzynkach na balkonie.
Obrazek
A tu niecierpki
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ObrazekNiecierpki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Roksi
Twoje pelargonie angielskie są zniewalające (zarówno te duże jak i miniaturki)... a co ja mówię?? :?
Wszystkie kwiaty masz urodziwe!! Ta azalka to chyba jakaś niespotykana odmiana (pierwszy raz widzę taki kolor), znasz może nazwę?
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek Obrazek
Za miesiąc pergola będzie "tonąć" w blado-rózowych różach.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekTą krzewuszkę posadziłam miesiąc temu.
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
I jeszcze jedno zdjęcie pelargonii angielskiej. A obok róża marszczona - już kwitnie!!! Uwielbiam jej zapach!
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

DorkaWD pisze:Roksi
Twoje pelargonie angielskie są zniewalające (zarówno te duże jak i miniaturki)... a co ja mówię?? :?
Wszystkie kwiaty masz urodziwe!! Ta azalka to chyba jakaś niespotykana odmiana (pierwszy raz widzę taki kolor), znasz może nazwę?
To różanecznik - ale nie pamiętam odmiany. W każdym razie ma osiągnąć ok. 80 cm . Kupiłam też wtedy drugi, ma być troszkę większy i kwitnie na różowo z nakrapianym fioletowym środkiem. Ale dopiero zakwitnie za ok. 2 tygodnie. Ten różanecznik jest trochę bardziej żółty w rzeczywistości, ma duże kwiaty, nakrapiane na brązowo środki. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziś rano zaliczyłam centrum ogrodnicze. Wreszcie dostali bodziszka - tylko czerwony, ale lepszy rydz niż nic!!! Skusiłam się też na powojnika!!! Większość kobiet uwielbia sklepy z ciuchami, a ja uwielbiam centra ogrodnicze i stragany z kwiatami. No i oczywiście zakupów nie zakończyłam na dwóch powyżej wspomnianych pozycjach. Ale dzisiaj piękna pogoda się zapowiada!!! Pozdrawiam!
Obrazek Obrazek
Niecierpki i różaneczniki.
A to, to chyba czarnuszka. W tamtym roku ją siałam jesienią (chyba to ta roślina)!
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek Obrazek
Zapomniałam o drzewku, z którego jestem bardzo dumnna - sama go wychodowałam z gałązki. Trzy lata temu dostałam od męża bukiet kwiatów z trzema gałązkami (chyba) wierzby karłowatej. Puściły listki. Tylko jedno się przyjęło. Jak uniosę gałązki, to ma ok. 160cm. Może znacie "fachową" nazwę? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Właśnie wróciłam ze spaceru z synkiem. Zasnął, więc trochę poplewiłam. Mąż wreszcie skosił trawę (wreszcie miał wolną chwilę). Zrobiło się tak ładnie, że później pójdę i zrobię kilka zdjęć. Na razie siedzimy sobie z Krzysiem i robimy pizzę (no prawie robimy, bo Krzyś za tydzień skończy pół roczku!). Pozdrawiamy cieplutko!!!
Obrazek Obrazek
Wiem, że to nie forum dziecięce, ale to mój najcenniejszy kwiatuszek!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”