Majka 411 - róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka 411 ? róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)

Post »

Witaj Majeczko ;:7
Piękne pokazujesz różyczki. ;:63 ;:108
Chętnie poczekam na Twoje nowe nabytki. ;:65
:wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W końcu doczekałyśmy się Twojego wątku i mamy gdzie leczyć nasze chandry. :wit
Nowości wielce obiecujące i powinno wszystko ładnie się skomponować. Czekamy na plany i wiosnę bo ciągle wszystko zamarznięte. ;:65 ;:3

Ps. Majeczko popraw sobie spis wątków bo nic się w nim nie otwiera. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Jak miło, tylu mam gości, witam się z Wami serdecznie.

Aga, :D nie zazdrość mi tylko wiesz gdzie można kupić i zamawiaj Janet i Sweet Juliet.
Trzeba sobie robić w życiu same przyjemności. Wiosna jest już wyczuwalna, dziś tak pięknie się zrobiło. Oczywiście pokusiłam się na prymulki. Nie udało mi się wytrwać bez zakupów wiosennych.

Ania, :D kosmos czekoladowy robił furorę tu na forum, bardzo mi się spodobał jego kolorek, mniam? jak bordowa czekoladka.
Szałwia i lawenda, te dwie byliny są niezastąpione na rabaty różane. Mnie się bardzo podoba lawenda z bordowymi kwiatuszkami. Nie trafiłam jeszcze na nią w sklepach.
W&C będziemy oglądać co za jedna. Oj mamy jeszcze parę pozycji, o których nie wiele wiemy i to nas kręci.

Gosiu, :D Maxima Romantica, będzie rosła przy Eden Rose. Moim zdaniem idealnie mi uzupełni brak kwiatów u Edenki podczas jej dość długiej przerwy w kwitnieniu (chodzi o tą z ubiegłych lat Edenkę, a nie nową z jesieni).
Ty wypróbujesz Wedding Bells ja MR i zobaczymy czy warto o nich śnić.

Lemeczko, :D przecież my kochamy najbardziej zmiany. Zaraz zapomniałam, że róże najbardziej. Sama jestem ciekawa jak kolorystycznie zagra mi każdy zakątek rabaty.
Pięciornika nie wsadzę przy różach, dobrze, że mnie uprzedziłaś. Mam miejsce za pergolą i tam niech sobie rośnie. Perovski jest zbyt dużym krzaczkiem, nie mogę go wsadzić. Oglądałam go już dawno, podoba mi się.

Alutka, :D cieszę się, że i Ty masz W&C zobaczymy co ona za jedna. Chociaż w pierwszym roku może nie dać z siebie wszystkiego, to angieleczka przecież.
Kronprinsesse Mary mam nawet dwa krzaki, drugi dokupiłam w ubiegłym roku.
Piękna róża, kwiaty cudownie pachną nutka cytrynową dobrze wyczuwalną już z daleka. U mnie zdrowa, ale stosowałam opryski z wyciągu grejpfruta i mam wrażenie, że podziałało. Krzaczek około 60 cm dość rozkrzewiający się ale potrafi wypuścić długi pęd z kwiatami na końcu. Kolor dokładnie jak na zdjęciu, w pierwszej fazie kwitnienia aż cytrynowy w środku, później blednie.
Niech będzie ciepło, bo ja muszę roże dziewczyną wysłać zanim dostaną czadu.

Asiu, :D tak mamy ogrody dość blisko siebie, mój jest osłonięty szpalerem skayrokietów z jednej strony. Od strony ogrodu jest przestrzeń.
Asia, sama wiesz jakie mrozy hulaja w naszych rejonach, to nie miasto. Było i tak, ze -37C było, a one mi rosną. TG, mam dwie posadzone razem dla większego efektu.
Ja z góry zakładam, ze wszystkie angielki, które mam będą cieła do wysokiego kopczyka. Nie przeszkadza, ten zabieg im w kwitnieniu.
Asia każdy z nas ma inne pragnienia różane, ja mam chrapkę na dużo więcej tylko nie mogę demolować całego ogrodu pod róże. Druga połowa mi się zbuntuje.

Aniu, :D ja mam trzy Cesary, oddaję jednego, bo ten ktoś o nim marzył. Ja natomiast zyskuję miejsce na ?wypasionego Charlesa Austina?.
Dwa mi jeszcze pozostały.

Oliwko, :D coś muszę pokazywać, bo nowe jeszcze długo mi nie urosną.
Zanudzę Was zdjęciami z ubiegłego sezonu. Dużo wsadziłam na jesieni, a teraz to tylko kilka. Miejsca brak??.. no. Kiedy Ty otworzysz wątek. Wiosna już za pasem.

Krysiu, :D Ty pierwszy raz u mnie więc Cię dodatkowo serdecznie Witam i zapraszam na pokaz różyczek ? nowych nabytków. Dobrze, że Ci się podoba jak ja robie te foty, bo wiesz , że ja nie umie robić zdjęć. Kieruję się zasadą, ma być kolorowo.

Majeczko, :D jak się cieszę, że piszesz. Leczyć chandrę, no tak. Najlepiej szybciutko pomyślmy o wiośnie i od razu robi się lepiej na duszy.
Plany zrobię i wstawię. Tylko troszeczkę mi trzeba czasu.
Siostra była dziś na działeczce i już wiem, że ziemia zaczyna odtajać. Tylko te nocne mrozy powodują lekka zmarzlinę. Wiosna przyjdzie o czasie, czyli w dzień wiosny.
Dzięki , że zauważyłaś. Muszę popatrzyć dlaczego nie otwiera się.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Majeczko, :wink: zdjęcia bardzo mi się podobają i zupełnie nie zaważyłam
żadnych oznak braku umiejętności z Twojej strony. :wink:
Ciekawa jestem, jak u Ciebie spisuje się Crown Princess Margareta.
Też mam tę różę. U mnie często, a właściwie zawsze ostatnio po zimie startuje od kopczyka.
Na tę zimę opatuliłam ją i jeszcze nie odkrywałam.
Jak mi zdrówko się polepszy to od razu popędzę do ogródka na zwiady. ;:65
:wit
Awatar użytkownika
pawel1313
50p
50p
Od: 11 lis 2011, o 07:16

Post »

Witaj Maju w nowej części
Cieszę się że rozpoczynasz nowy wątek bo będę miał okazję podziwiać Twoje róże wspierać się radami fachowca w tej dziedzinie. Piękne te angelki jak uzyskać taki efekt . Jak przycinać roze Austina aby efektownie kwitły. Moje posadzone rok temu. Dzielnie przezimowały tylko charles jakiś brązowy. Nie wiem też co Edenką też brązowa a była bez okrycia

Serdecznie pozdrawiam ;:80
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, :D aż się zawstydziłam :oops: , na prawdę ładne , ale się cieszę. :tan
Crown Princess Margareta, jestem z niej zadowolona. Lubię przewieszające się kwity róż. Ona podobnie jak Teasnig Georgia rośnie jak wysoka rabatowa, a w drugiej części lata wypuszcza dłuższe pędy.
Ja z góry zakładam, że przycinam ją do wysokości kopczyka. Wolę niskie krzaki.
Kuruj się, bo wiosna nadchodzi, a w ogrodzie jest co robić. ;:196
W sobotę jadę na działeczkę zobaczyć co z różami.

Paweł, :D witam Cię. Bardzo mi miło, ale nie jestem fachowcem. :wink:
Mam tylko trochę praktyki w doborze róż i ich uprawy w moim ogrodzie.
Pytasz jak przycinać, ja tnę trochę wyżej jak rabatówki, wypada to na wysokości kopczyka.
Jak by mi zmarzła, to niżej. Jak kwitną po takim cięciu sam zobaczysz w tym sezonie.
Edenkę, to ja bym może i nie okryła, ale kopiec porządny bym dała. Co do niej również nie nastawiam się, że będę miała pnące róże. Ona będzie na wysokośc jak parkowe.
Muszę poczytać u Ciebie co Ty tam wyprawiasz, zaraz Ty nie masz wątku. Koniecznie załóż, tak fajnie jest wymieniać doświadczenia, ale to trzeba widzieć. ;:65 ;:65 Uwielbiam te minki ;:113
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Witaj Majko :wit

Fajnie ,że założyłaś nowy wątek, często podglądałam po cichutku Twoje różyczki i zachwycające zdjęcia.
Czytam ,że szykują się zmiany w ogrodzie i czekasz na nowe królewny.Ale będzie się działo :heja

Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wreszcie ;:196 Zimno i mroźno, dobrze, że można poprzyglądać się różom u Ciebie już teraz :D Zamówiłam trochę róż, ale na Harknessa to mi chyba już nie starczy. Widziałam kilka, które bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, :D miło, że się odezwałaś. Czekam i przebieram nóżkami ;:65 ;:65 , kiedy ta wiosna nam się objawi.
Ja też chcę je zobaczyć, bo fotki to tylko fotki. Zapraszam częściej do mnie, jak nie masz czasu, to pomachaj chociaż łapką ;:100

Ewciu, :D jesteś, martwiłam się o Ciebie i Jule też mi nie daje spokoju. Gdzie ona jest.
Wiesz, w południe było tak fajnie na dworze, zapach wiosny można było w powietrzu wyczuć. Do domu mi sie nie chciało wracać ;:108
Wiem, że zamówiłaś róż? i nie tylko. Na róże Harknessa zdecydujesz się jak zobaczysz u mnie. Moja Amber Queen to też jego róża. Jestem z niej zadowolona. Jade w sobotę na działeczkę, może już odmarznie na rabatkach.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już jestem chora na te róże Harknessa, które są u nas dostępne, tylko fakty są nieubłagane-dziura budżetowa coraz większa :wink: Nie mam pojęcia, gdzie podziała się Jule :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Melduję się Majeczko w Twoim nowym wątku :wit .
Przypomniałaś swoje ubiegłoroczne rarytaski i aż lżej na sercu, jeszcze jakieś trzy miesiące i będą nowe nas cieszyć.
Te co zamówiłaś to wszystkie cudne z górnej półki, będę do Ciebie często zaglądać i podziwiać ich urodę.
Ja już niestety nie mam gdzie sadzić ale dziś wpadła mi w oko Red The Fairy na kiju i nie mogłam się oprzeć, wiem że nie na moje klimaty są pienne ale zaryzykowałam, w ostateczności będzie na jeden sezon.
Trzymam kciuki za nowe nasadzenia i piękną, ciepłą wiosnę.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, :D dziura się zmniejszy, to kupisz. ;:196

Heniu, :D cieszę się że jesteś. Ja też nie mam gdzie sadzić ale znalazłam słabe punkty w mojej koncepcji rabatki różanej i tym sposobem mogę kilka przygarnąć. Ja też mam chrapkę czasami na te szczepione na kiju chociaż na jeden sezon. Jak bym dostała Leonarda da Vinci, to bez zastanowienia bym kupiła.
Trzymaj kciuki , a ja postaram sie zaraz zaczarować wiosnę :;230

Nie mogłam się oprzeć i kupiłam cztery prymulki :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyż nie urocze !!
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

No piękne! :uszy
Pozdrawiam - BabajAGA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ale masz energetyczny "bukiet" z tych prymulek.
Piękne kolorki i jak dużo mają kwiatków.
Ja też zapoluję ne nie w weekend..... :lol:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Obiecuję ,że częściej pomacham łapką ;:196 Tylko widzisz, wszędzie rozmowy o nowych nabytkach, planach, a u mnie akurat nic się nie dzieje i nic nie kupuje, same stare różyczki, nie mam co o nich opowiadać :wink:
Prymulki śliczniutkie :D Takie energetyczne kolorki :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”