Kiszenie pomidorów
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 sie 2012, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kiszenie pomidorów
A jakie miałaś koktajlówki?
wrzuciłam chyba truskawkowe, mam różne pomieszane w koszyku więc wzięłam ładne 

- lobuzka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Pokusiłam się w tym roku i zrobiłam 6 słoików kiszonych pomidorów(roma, s. marzano, truskawkowy)- wizualnie piękna czerwień (próby degustacyjnej jeszcze nie było -wkrótce)
.

Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
lobuzka ciekawa jestem czy będą Tobie smakować. Każdy ma inny gust smakowy
więc ja się tu nie wypowiem, bo nie chcę zniechęcać. Poza tym może za szybko je wyjęłam.. napisałam tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=952

- lobuzka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Moje robiłam w sierpniu, raczej powinny być już ukiszone. Mają charakterystyczny biały nalot na dnie słoika (jak w ogórkach). Wygadają apetycznie, o pierwszych wrażeniach smakowych z pewnością poinformuję
Może i ogórki miały wpływ na ich smak??

Może i ogórki miały wpływ na ich smak??
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
biały osad to kwas mlekowy, czyli ok
Ogórki raczej nie powinny wpłynąć na smak..nie wiem..poczekam na Twoją opinię. Ja dałam tylko do jednego słoika i to z ogórkami, więc moja opinia się nie liczy

Ogórki raczej nie powinny wpłynąć na smak..nie wiem..poczekam na Twoją opinię. Ja dałam tylko do jednego słoika i to z ogórkami, więc moja opinia się nie liczy