Moje Początki
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje Początki
Osobiście wysiewam nasiona do czystego żwiru. A sterylizacji dokonuję za pomocą wrzątku. Zwyczajnie żwir zalewam wrzątkiem i gdy całość wystygnie jest on gotowy do użycia. Ponieważ w moim podłożu do wysiewów nie ma nić organicznego to i nie ma brzydkich zapachów i innych tego typu atrakcji podczas sterylizacji.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
Dzisiaj biorę się do pikowania siewek. Postaram się zrobić kilka zdjęć w celu oceny mojej pracy.
- Nadzieja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam i ja
życzę powodzenia z siewkami. Mam nadzieję, że Ci się uda
życzę powodzenia z siewkami. Mam nadzieję, że Ci się uda

Wczoraj przesadziłem i wyglądają w porządku dzisiaj spryskałem bio-nawozem po przesadzaniu nic nie zauważyłem jakiś dziwnych zmian, wiem to za krótko ale zobaczymy ... czas pokaże fotki niedługo 

- chromat
- 1000p
- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja stosuje Dithane ładnie się zaprawia proszkiem i jest tanimgr_ pisze:/........./
Ja osobiście bym to zostawił i bardzo uważał z podlewaniem i obowiazkowo jakiś środek grzybobójczy - też uzywam Previcuru o którym pisał Tomek. Niestety środek nie należy do najtańszych.
Jedyna nadzieja w tym że gatunki z tej mieszanki nie należą do zbyt wymagajacych.
Życzę powodzenia i szczęścia bo na pewno się przyda.

Pozdrawiam Krzysiek
- mgr_
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Możesz coś więcej napisać o tej zmianie struktury bazy, bo jakoś to do mnie nie przemawia, zważywszy że używasz słowa 'może'. W sumie to ja również mógłbym to samo napisać o piekarnikach elektrycznych. Zaznaczam że nie jestem przeciwnikiem sterylizacji substratu w ten sposób.
BTW - dla mnie przy wysiewaniu substrat ma małe znaczenie, bo siewki znajdują się w nim tylko przez kilka miesięcy. Ważne żeby był sterylny, żeby ograniczyć do mnimum potencjalne infekcje.
BTW - dla mnie przy wysiewaniu substrat ma małe znaczenie, bo siewki znajdują się w nim tylko przez kilka miesięcy. Ważne żeby był sterylny, żeby ograniczyć do mnimum potencjalne infekcje.
Ja użyłem mikrofali i wydaje się że będę jej używał zawsze. Ogólnie przecież tu chodzi przede wszystkim o temperaturę.