Architektura ogrodowa - kowalstwo
Re: Architektura ogrodowa - kowalstwo
Kasiek a na ile kowal wycenił Ci tę podporę?
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałem zapytać oto samo co Aldi!
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cena to 120 zł - według wymiarów: wys. 130., szer. 20 cm, głęb. 20 cm. Zamawiam jeszcze podporę pod powojnik, w kształcie parasolki. Kalkulacja cenowa uwzględnia fakt, że jestem stałym klientem
Zwykle tego typu podpory są nieco droższe. Nie sugerujcie się porównaniem do tych dostępnych w marketach - tamte są wykonane z cienkiego drutu metalowego, chińska robota. Kowal robi mi podpory z solidnego, grubego pręta (10), a ozdoby są ręcznie gięte.

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ta ławeczka?
Chciałbym taką...marzy mi się
Piękne to wszystko ma talent ten kowal, niech się nie zastanawia tylko hurtem i sklep otwiera
Chciałbym taką...marzy mi się
Piękne to wszystko ma talent ten kowal, niech się nie zastanawia tylko hurtem i sklep otwiera

- robaczek_Poznan
Grzesiu,
Marzenia są bliżej niż myślisz, zwłaszcza że kowal z Wielkopolski
Więcej info na PW
Marzenia są bliżej niż myślisz, zwłaszcza że kowal z Wielkopolski

- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Witaj Kasiu
Bardzo mi się podobają takie ozdoby w otoczeniu, któremu przydają stylu, i mogę tylko ubolewać, że są nieosiągalne dla mnie.
Kowala teraz ze świecą szukać
....w mojej okolicy już daawno 'wyginęli', więc tylko mogę Ci pozazdrościć, że masz szczęście mieć takiego fachowca pod ręką 

Bardzo mi się podobają takie ozdoby w otoczeniu, któremu przydają stylu, i mogę tylko ubolewać, że są nieosiągalne dla mnie.
Kowala teraz ze świecą szukać

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Elu sprawdź na All.... masz osobę z Częstochowy
pw
pw
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
ELLA do tego nie jest potrzebny kowal ,bo te cudeńka wcale kute nie są.Znajdż sobie kogoś kto ,,bawi ,,się w żelastwie ,albo spawa płoty.Wszelkie ozdoby kupowane są gotowe w PLAST MET-cie reszta spawana.Ellaa pisze:Witaj Kasiu![]()
Kowala teraz ze świecą szukać....w mojej okolicy już daawno 'wyginęli', więc tylko mogę Ci pozazdrościć, że masz szczęście mieć takiego fachowca pod ręką
Robaczku czy ta podpora na powojnik na być z pręta kwadratowego czy okrągłego?Jeśli z okrągłego to koszt jednego pręta 3m wynosi 12 zł i zależnie od tego czy wygnie ozdoby sam czy kupi,cena będzie się wahać,do tego farba,ok 40 zł malowane sprężarką,no i butla specjalnego gazu kosztuje 150 zł ,drut spawalniczy zwój ok 300zł,do tego robocizna/Tak to wygląda w rozbiciu.Oczywiście cała puszka farby i butla gazu nie pójdzie

Gdybyś zamówiła u prawdziwego kowala koszt byłby dużo wyższy ,bo to ręczna robota w każdym calu.

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Bardzo mi sie podoba projekt podpór do powojników
Ja mam takie zwykłe

Proste ,ale lubie je
Potem usune zdjęcia
Pozdrawiam

Proste ,ale lubie je

Pozdrawiam

marzenia się spełniają! Dana
OOOOOOOOOOo a ja to bym chciała takie zwykłe mieć. Śliczne są te zwykłe i nie rozumiem dlaczego chcesz usuwać zdjęcia 

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09

Lub spełniaja rolę kwietnika

Cieszę sie ,ze moje stojaczki się spodobały

marzenia się spełniają! Dana
robaczek_Poznan pisze:Witam!
Proszę o wpisy i komentarze na temat elementów architektury w Waszych ogrodach![]()
Szczególnie intersują mnie metalowe, kute ozdoby, pergole, trejaże, parawany, ławki, huśtawki, stojaki ogrodowe, podpory kwiatowe, czyli ciekawa i solidna kowalska robota ;-) Mile widziane zdjęcia, projekty i pomysły oraz praktyczne info dotyczące dobrych wykonawców w Waszych rejonach
Pozdrowionka
Kasiek po to założył taki wątek, żeby pokazywać tu swoje metalowe ozdoby ogrodu

A krzesełka superowe. Będę się za takimi rozglądała na targu, mają czasem różne starocie.
- robaczek_Poznan
Danusiu,
Piękne zdjęcia i ozdoby
Fajnie. że wątek żyje i ma swoich aktywnych bywalców-pasjonatów, zdjęcia oczywiście bardzo mile widziane!Aldi42 ma rację, po to tu jesteśmy
Ciekawy pomysł z zagospodarowaniem kutych mebelkow jako podpory dla pnaczy, rewelacja
Pestka, z Twoich wyliczeń wynika, że można takie rzeczy robić jeszcze taniej, super - temu służy ten wątek - napisz, czy Twój M też wykonuje takie zlecenia, w jakich cenach i w jakim rejonie. Jeśli możesz, to wrzuć zdjęcia wykonanych przez niego prac
Moja podpora bedzie z kwadratowego drutu, a ozdoby gięte ręcznie, z każdej strony konstrukcji.
Ella, cieszę się, że info było pomocne, powodzenia
Piękne zdjęcia i ozdoby

Ciekawy pomysł z zagospodarowaniem kutych mebelkow jako podpory dla pnaczy, rewelacja

Pestka, z Twoich wyliczeń wynika, że można takie rzeczy robić jeszcze taniej, super - temu służy ten wątek - napisz, czy Twój M też wykonuje takie zlecenia, w jakich cenach i w jakim rejonie. Jeśli możesz, to wrzuć zdjęcia wykonanych przez niego prac

Ella, cieszę się, że info było pomocne, powodzenia

Świetny pomysł z tymi krzesełkami! Znakomicie wyglądają. Muszę takich poszukać 

pozdrawiam
Aneta
Aneta
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Zaglądam by czerpać inspiracje z Waszych ogrodów.Jestem przed "zleceniem roboty" mojemu M ,więc wszystkie takie perełki jakie tutaj pokazujecie są mi bardzo na rękę.
Danusiu,już kiedyś trafiłam do Twojego wątku-poznałam po krzesełkach-kwietnikach.Cieszę się ,że tu się odezwałaś ,dzięki temu odnalazłam Cię na nowo. Proszę,pokaż więcej Waszych świetnych rozwiązań
Danusiu,już kiedyś trafiłam do Twojego wątku-poznałam po krzesełkach-kwietnikach.Cieszę się ,że tu się odezwałaś ,dzięki temu odnalazłam Cię na nowo. Proszę,pokaż więcej Waszych świetnych rozwiązań

Serdecznie pozdrawiam Danuta