Ogród Joli i Zbyszka cz.2
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2
Śliczne są ja chyba też muszę sobie taką sprawić, mam nadzieję że w marcu uda mi się wyjechać do Włoch, mam tam mamę i ona mówiła że tam rosną takie duże krzewy tej piwonii, co prawda jeszcze wtedy nie będą kwitły ale może uda się coś z tamtąd przywieźć.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko polecam, u nas ceny już teraz spadły ale jednak to spory wydatek ale warto. My nasze pierwsze kupiliśmy w Kielcach już były przygotowane w Centrum Ogrodniczym do sprzątnięcia na zimę, kupiliśmy trzy patyczki ok.15 centymetrowej wysokości w zimie były zakopane w doniczkach na rabatce i okryte solidnie a wiosną po przesadzeniu na stałe miejsce zakwitły, każda miała po jednym kwiatku i jakież było nasze szczęście każda okazała się w innym kolorze.Te dwie które kupiłam w ubiegłym roku mają być w odcieniu żółci i pomarańczu zobaczymy -mam nadzieję że już w tym roku.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
To trzymam kciuki żeby zakwitły i oczywiście w kolorach jakie mają być i czekam na zdjęcia...
- jola1
IWONA1311-Iwonko zdjęcia na pewno będą.
iga23-Iga Sarcia pomiziana, ona teraz bardzo lubi pieszczochy i mizianie ciągle się podstawia .
iga23-Iga Sarcia pomiziana, ona teraz bardzo lubi pieszczochy i mizianie ciągle się podstawia .
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Jolu witam w nowym wątku .
Piękne piwonie ja się pokusiłem
i trzy już zamówiłam ,ale takich jak twoje też bym poszukał .
Znasz może nazwy
Piękne piwonie ja się pokusiłem
i trzy już zamówiłam ,ale takich jak twoje też bym poszukał .
Znasz może nazwy
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, no proszę, jednak założyłaś wąteczek i to razem ze Zbyszkiem
Bardzo się cieszę, a na zaproszenie odpowiadam: tak! z dziką przyjemnością

- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Kocham "reksiulki" a ten jest szczególnie uroczy 

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Melduje się w nowym wątku ,piękne masz te piwonie oby w tym roku też tak pięknie kwitły. 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Siostra. Jak miło, że założyłaś wątek ogrodowy.Lubię oglądać zdjęcia typu "kiedyś było tak...." bo widać efekty pracy.
A gdzie posadzisz nowe liliowce?
A gdzie posadzisz nowe liliowce?
- jola1
andrzejek bardzo dobrze że zainteresowałeś się tymi piwoniami bo warto. Niestety nie znam nazw swoich chociaż miały karteczki ale w j.chińskim.
wanda7 Wandziu już po założeniu poprzednie części czułam że powinnam umieścić w nazwie wątku i Zbyszka bo przecież razem tworzymy ten ogródek i teraz już nie ominęłam mojego męża, bardzo był zadowolony jak przeczytał tytuł wątku.Cieszymy się że przyjedziecie na spotkanie.
E@K66 my uwielbiamy naszą sukę i jest traktowana jak pełnoprawny członek rodziny oczywiście w granicach normalności.
roza333 dzięki za odwiedziny mam nadzieję że piwonie nie zawiodą naszych oczekiwań, okryte stroiszem czekają wiosny
MonaeS.- Aniu dla tego właśnie żeby było porównanie szperałam w starych zdjęciach, chociaż takich z samymi nasadzeniami nie mam dużo ale wydaje mi się że te co umieściłam nie są najgorsze i widać jak roślinki się rozrosły.Liliowce będą posadzone przy już istniejącej rabatce liliowcowej , będzie skopana część trawnika.
Zakątki pokazane na zdjęciach z pierwszej strony tak wyglądają dzisiaj.

wanda7 Wandziu już po założeniu poprzednie części czułam że powinnam umieścić w nazwie wątku i Zbyszka bo przecież razem tworzymy ten ogródek i teraz już nie ominęłam mojego męża, bardzo był zadowolony jak przeczytał tytuł wątku.Cieszymy się że przyjedziecie na spotkanie.
E@K66 my uwielbiamy naszą sukę i jest traktowana jak pełnoprawny członek rodziny oczywiście w granicach normalności.
roza333 dzięki za odwiedziny mam nadzieję że piwonie nie zawiodą naszych oczekiwań, okryte stroiszem czekają wiosny
MonaeS.- Aniu dla tego właśnie żeby było porównanie szperałam w starych zdjęciach, chociaż takich z samymi nasadzeniami nie mam dużo ale wydaje mi się że te co umieściłam nie są najgorsze i widać jak roślinki się rozrosły.Liliowce będą posadzone przy już istniejącej rabatce liliowcowej , będzie skopana część trawnika.
Zakątki pokazane na zdjęciach z pierwszej strony tak wyglądają dzisiaj.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jola, czytałaś już o możliwości zamknięcia forum? Jakby co, to mamy swoje telefony.
- jola1
Wandziu odetchnęłam wczoraj jak przeczytałam o zmianach planów w kwestii zamknięcia forum.
Zima zaczyna ostrzyć zęby i może się sprawdzić przysłowie "Idzie luty podkuj buty" dla roślinek to lepiej , okryte przez troskliwych właścicieli niech odpoczywają do wiosny a jak się teraz wymrozi to może wiosna będzie bez niespodzianek.
Na rozweselenie trochę kolorków

Zima zaczyna ostrzyć zęby i może się sprawdzić przysłowie "Idzie luty podkuj buty" dla roślinek to lepiej , okryte przez troskliwych właścicieli niech odpoczywają do wiosny a jak się teraz wymrozi to może wiosna będzie bez niespodzianek.
Na rozweselenie trochę kolorków

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Jolu pięknie u Ciebie widoczki. Szczególnie ten ze szronem - cuuudnie świat wygląda w takie dni
Nie jesteś rózana a za to piwoniowa. Wiesz jak to jest, każdy ma swojego bzika.....
Ale piękne te piwonie, mają niesamowity kształt kwiatów.

Nie jesteś rózana a za to piwoniowa. Wiesz jak to jest, każdy ma swojego bzika.....

Ale piękne te piwonie, mają niesamowity kształt kwiatów.
Pozdrawiam Ida
O, Jolu, Ty już też wiosną poczułaś? Nawet wcześniej
Takie zdjęcia porównawcze przywracają mi wiarę w to, że moje drzewa też urosną
Dziękuję! Piękne to oszronione zdjęcie...A piwonie, no cóż...Powiem tylko, jak bardzo się cieszę, że mnie to nie dotknęło!
Ale lepiej na wszelki wypadek takie zdjęcia drzewiastych szybciej przewijać...