Działeczka Ewy W

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W

Post »

Ewuniu ja jestem miłośniczka owoców więc nastawiłam sie na "plony" :;230 niestety ziemia nie była uprawiana przez lata. Jako laik myślałam, że to dobrze bo nie była wyzyskiwana a tu klops!. Z truskawek zebrałam mniej niż posadziłam do tego nie mam wody i wożę ją rowerem ;:14
Niestety przyłącze wody wychodzi drogo w Rybniku chociaz wodociąg biegnie 4 metry od działki to musiałabym wyskoczyc z ok 4 tyś.zł
Ale nawiozłam nawozu końskiego i kurzego i bedę w tym roku czekac na efekty. Mam nadzieje, że nie bedzie taki suchy czerwiec jak 2011 :(
Drzewka mam młode krzaczki też ale może coś, coskolwiek w tym roku do zjedzenia?????
Wiosną posiałam mnóstwo kwiatów i wyszła tylko gipsówka. Z dyń miałam mnóstwo ozdobnych/nie wiem co z nimi robić i sukcesywnie obdzielam bliższych i dalszych znajomych :lol:/ z jadalnej wyszła taka jedna jakby połówka ale i tak została włączona do szarlotki, krwawej mery, ciasta owocowego. ;:136
Mam zakusy na kwiaty i nie potrafie sie opanować sciągam nasionka ze stojaków w sklepach i wkładam z powrotem i ściagam i apiat od nowa-musze wyglądac podejrzanie dla ochroniarzy :oops:
Rozgadałam się przepraszam a wracając do Twojego pytania mam 6 krzaczków dwa już trochę owocowały :tan
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kolejna próba :oops:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

ratunku :? czy jest jakaś opcja we wgrywaniu zdjęć aby zdjęcia stały tzn większa wysokość a mniejsza szerokość? obrót o 90 stopni nie potrafię czegoś takiego znależć na tej wielkości zdjęć na małej owszem :( i nie doczytałam się w nauce wklejania zdjęć.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

M zastępuje mnie w pieleniu truskawek :P bo byłam po operacji/o włos od kostuchy/.
W dali widać moje konstrukcje na fasole- więcej wsadziłam w ziemię niż zebrałam :;230 a marzył mi się zazieleniony kącik-schron ;:14

Obrazek

i znowu leżące :?
moja jedyna dalia nie mam je gdzie przechowywać ale może skuszę się w tym roku na inne kto wie ;:65
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przynajmniej borówek trochę pojesz :D Nie pomogę Ci ze zdjęciami, bo zwykle w razie kłopotów wołam dziecko :;230 Co do nasion, to Cię rozumiem, kiedy się dopadnę, długo oglądam. Kupuję w sklepie ogrodniczym-właścicielka mnie zna i nie zwraca uwagi, ale miewa nowe pracownice. One bywają bardzo niespokojne :;230 Mam trzy jabłonki, w drugim roku po posadzeniu miałam aż cztery jabłka. W zeszłym nic. Mam nadzieję, że się poprawią :D Gruszek jeszcze nie miałam, za to pojawiły się wiśnie. Czereśnia pięknie kwitła, ale zmarzła w maju :evil: Współczuję braku wody, to musi być bardzo męczące.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie złożyłam zamówienie na dalie, piwonie, iryski, czosnek ozdobny, malwy i drzewo śnieżne. Udam kupę kasy ;:223
Drzewo śnieżne - świetnie wyglądało na zdjęciu- ciekawe co wyrośnie z tych nasionek ;:65
Interesują mnie żurawki chyba ktoś tu na forum sprzedawał, musze poszukać ;:162

Taką zimę pamiętam w Szkocji
Obrazek

a taką mieliśmy jeszcze wczoraj w Rybniku
Obrazek

Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żurawki sprzedaje Iga :D Poszukaj jeszcze w wątku z ofertami :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ewciu zaraz ją poszukam
z nasionek zakupiłam - trochę mina mi zrzedła gdy nie potrafiłam wymacać ziarenek pomidorków w torebce-pani stwirdziła, że jest ich niewiele :(
Obrazek

a to uśmiech do obiektywu mojej Soni 8-)
Obrazek

Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś do pojedzenia i do popatrzenia :D Czytałaś wątki pomidorowe? Coś mi się wydaje, że możesz należeć do pomidorowych fanów :;230 Niektórzy wysiewają mnóstwo odmian.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu zajrzałam do niej. No na razie powstrzymam sie chociaz bardzo mi się podobaja tak samo jak jeżówki.Mam na głowie pomysły z wodą bo bez niej nic nie rośnie.
Pooglądałam Twój ogródek od samego poczatku. Coś wspaniałego to tworzenie swojego miejsca na ziemi. Jednak Ty masz pomocników a ja jestem sama z niewielkimi wyjatkami po wielkich prośbach.
Chciałabym by ktoś zrobił mi takie wspaniałe drewniane siedzisko i stół i pergole jakie Ty masz. Musisz bardzo swojemu M ;:180 za te umiejętności :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak dobrze to nie ma :;230 Meble robił stolarz :D Natomiast M zajął się całą resztą. Pomocnicy trochę nie mają wyjścia-są na naszym utrzymaniu, póki nie skończą szkół. Taka tania siła robocza :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu tylko czy masz jakis specjalny sposób zwabiania ich do darmowej roboty-szepnij na ucho bo mnie brakuje pomysłów ;:146
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

witaj sąsiadko :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic specjalnego-zrób, bo trzeba :D Młodszy odpracowuje komputer, starszy przyjeżdża na tyle rzadko, że z chęcią pracuje na podwórku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit Ze współczuciem czytam o tym dowożeniu wody rowerem :cry: Pozostaje tylko mieć nadzieję,że nowy sezon będzie na tyle mokry,aby Cię od tego odciążyć ;:108 A co do tego odkładania nasion i brania z powrotem to miałam taką sytuację wczoraj :D Chodzi mi po głowie hodowanie ziół na własny użytek i,gdy zobaczyłam bazylię wzięłam,póżniej jeszcze coś i zobaczyłam,że to jakaś obca,czeska firma,więc odłożyłam,ale myślę;no to co,że obca,może dobra,wypróbuję.I to niezdecydowanie,branie-odkładanie musiało podejrzanie wyglądać,bo ochroniarz jakby zaostrzył czujność :lol: Życzę wielu pomysłów i zdrowia na nowy sezon(i nie tylko) :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”