Storczyki Natalii
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Natalii
Myślę,że masz rację a poza tym u mnie na południu przez całą jesień i tą niby zimę było sporo dni słonecznych więc i utrzymywanie pąków przebiega dużo lepiej niż rok czy dwa temu.

- PolishGal
- 100p 
- Od: 20 gru 2011, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
śliczne masz storczyki  ..  ja tez choruje na mini falka, ale na razie musi zaczekać
 ..  ja tez choruje na mini falka, ale na razie musi zaczekać 

'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
Moje storczykowe początki.

Moje storczykowe początki.
2spanielki - czy ta hybryda którą ci mąż wybrał to jakaś mini odmiana storczyka??? Pytam, bo pierwszy raz taką małą widzę, a że podobają mi się mini to bardzo mnie ten kwiat urzekł.   ;:83

- 2spanielki
- 30p - Uzależniam się... 
- Od: 7 lis 2011, o 16:24
Edytko ale nie wiem o którego storczyka Ci chodzi...
Pisałam że mąż mi wybrał paphiopedilum amerykańską hybrydę z palety... czy o nią chodzi?

Paphiopedilum wcale nie jest małe, to akurat było nawet z tych większych, średnica kwiata to 10 cm A liście są długie i wąskie, dłuższe od liści phalaenopsisow
 A liście są długie i wąskie, dłuższe od liści phalaenopsisow 

Pisałam że mąż mi wybrał paphiopedilum amerykańską hybrydę z palety... czy o nią chodzi?

Paphiopedilum wcale nie jest małe, to akurat było nawet z tych większych, średnica kwiata to 10 cm
Tak, o to mi chodziło  Powiem ci, że zdjęcie wygląda jakby to była miniaturka. Mimo wszystko i tak jest śliczny. Za do w oddali widzę również storczyki i jakieś malutkie białe kwiatki. Pewnie też storczyk.
 Powiem ci, że zdjęcie wygląda jakby to była miniaturka. Mimo wszystko i tak jest śliczny. Za do w oddali widzę również storczyki i jakieś malutkie białe kwiatki. Pewnie też storczyk.

Powiem ci, że zdjęcie wygląda jakby to była miniaturka. Mimo wszystko i tak jest śliczny. Za do w oddali widzę również storczyki i jakieś malutkie białe kwiatki. Pewnie też storczyk.
 Powiem ci, że zdjęcie wygląda jakby to była miniaturka. Mimo wszystko i tak jest śliczny. Za do w oddali widzę również storczyki i jakieś malutkie białe kwiatki. Pewnie też storczyk.- 2spanielki
- Od: 7 lis 2011, o 16:24
Edytko te malutkie kwiatki to Mini Mark a te większe to phalaenopsisy hybrydy, tą którą widać to akurat phalaenopsis Sorrento. Jeśli chodzi o paphiopedilum to polecam, amerykańskie hybrydy są naprawdę ładne, a ten błysk i połysk   jakby lakierowane były
  jakby lakierowane były  
A to kwitnienie mojego niezmordowanego białaska, wiem, taki zwyczajny, ale uwielbiam go za jego kwiaty które mają średnice 10 cm, i za okres kwitnienia, ostatnio 7 miesiecy, zrobił sobie 2 miesiące przerwy i już wypuszcza znowu pędzik. Żeby każdy storczyk kwitł tak... 

jakby lakierowane były
  jakby lakierowane były  
A to kwitnienie mojego niezmordowanego białaska, wiem, taki zwyczajny, ale uwielbiam go za jego kwiaty które mają średnice 10 cm, i za okres kwitnienia, ostatnio 7 miesiecy, zrobił sobie 2 miesiące przerwy i już wypuszcza znowu pędzik. Żeby każdy storczyk kwitł tak...

- Lola-san
- Od: 29 lis 2011, o 23:17
Bardzo ładna kolekcja, podoba mi się różnorodność kolorów i wzorów na płatkach kwiatów   

Życzę powodzenia w uprawie!

Życzę powodzenia w uprawie!
Pozdrawiam, Lola

biały po prostu olśniewający...