Wspólne zamówienie nasion z zagranicy
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wspólne zamówienie nasion z zagranicy
I jak tam ludziska. Ktoś zamawia z Mesa i podjąłby się organizacji zbiorczego zamówienia? Są już 2 osoby chętne jak cos.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Trzeba było zapytać się wcześniej. Moje zamówienie (+10 innych chętnych) poszło do Stevena wczoraj.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Wcześniej to ja siedziałem nad praca inżynierską :P No nic, mówi się trudno - zadowole się poprzednim zamówieniem. Chyba, że banditoo sie zdecyduje 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
A czemu nie daliście znaka,że zamówienie wychodziblabla pisze:Trzeba było zapytać się wcześniej. Moje zamówienie (+10 innych chętnych) poszło do Stevena wczoraj.

A może jest a ja nie trafiłam na informację?
Szkoda

- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
To nie jest takie proste. Dla mnie jak mam połączyć zamówienie od 11 osób to już i tak jest niezła kołomyja. Zwłaszcza, gdy tego robi się łącznie ze 600-700$. Później muszę to wszystko policzyć, podzielić, rozesłać. Generalnie mam taką funkcję w naszym gdańskim oddziale PTMK i to moja statutowa robota. Ale ludzie nie zrzeszeni w PTMK to już inna bajka. Ponoszę spore ryzyko w tej materii. A jeśli komuś później odwidzi się nie odebrać nasion oczywiście później za nie nie płacąc?
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Rozumiem
Tam gdzie w grę wchodzą finanse na dużą skalę a ponadto w obcej walucie,to trzeba być wyjątkowo ostrożnym.
Spoko.

Tam gdzie w grę wchodzą finanse na dużą skalę a ponadto w obcej walucie,to trzeba być wyjątkowo ostrożnym.
Spoko.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 lut 2012, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
W najbliższym czasie będę zamawiał rośliny z succulent-tissue-culture.com. Koszt wysyłki jest dość znaczny / 30 EUR /, ale przy kliku osobach do zniesienia. Ktoś jest zainteresowany?
W najbliższym czasie będę zamawiał rośliny z succulent-tissue-culture.com. Koszt wysyłki jest dość znaczny / 30 EUR /, ale przy kliku osobach do zniesienia. Ktoś jest zainteresowany?
- MPiotrN
- 10p - Początkujący
- Od: 8 lut 2012, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Zamawiałem nasiona u Pavlicka 20 grudnia, na razie nie wysłał mi faktury itp, więc jak ktoś chce (do 15 lutego można chyba składać u niego zamówienia) to mogę zaproponować podczepienie się pod moje zamówienie:)
Pavlicek nie odpowiada na pytania kiedy wyśle w końcu zamówienie, więc gdyby jednak zrezygnował z jego realizacji to chętnie zorganizuję zakup u innego z Czechów.
Zamawiałem nasiona u Pavlicka 20 grudnia, na razie nie wysłał mi faktury itp, więc jak ktoś chce (do 15 lutego można chyba składać u niego zamówienia) to mogę zaproponować podczepienie się pod moje zamówienie:)
Pavlicek nie odpowiada na pytania kiedy wyśle w końcu zamówienie, więc gdyby jednak zrezygnował z jego realizacji to chętnie zorganizuję zakup u innego z Czechów.
- mgr_
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Nie wiem jak teraz, ale jak ja od niego ściągałem nasiona to wysyłał je bez wymaganej wcześniejszej przedpłaty.
Więc być może Twoje nasiona są już w drodze.
Ja bym poczekał na Twoim miejscu albo na nasiona albo na informację od niego.
Nie zdziwiłbym się że brak odzewu z jego strony może wynikać z tego że po prostu gdzieś wyjechał ogladać kaktusy w naturze.
Więc być może Twoje nasiona są już w drodze.
Ja bym poczekał na Twoim miejscu albo na nasiona albo na informację od niego.
Nie zdziwiłbym się że brak odzewu z jego strony może wynikać z tego że po prostu gdzieś wyjechał ogladać kaktusy w naturze.