Ogród 70-cio latki - na emeryturze zaczyna się życie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 70-cio latki - na emeryturze zaczyna się życie

Post »

Już się przekonałam ,że jesteście bardzo mili . Każdy stara się jakoś mi pomóc i to mnie mobilizuje , aby usiąść przy komputerze .
Dziś się dowiedziałam po co są te ludziki z boku . Więc pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odwiedziny ;:180
Też czekam na wiosny . mam na ogrodzie krokusy . pierwiosnki i łyszczaki
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj babciu JADZIU, jako dziadek i ja postanowiłem Cię ( również w imieniu innych dziadków) powitać. Na Tym Forum nie brak nas wiekowych już ludzi i staramy się dotrzymać kroku tym młodszym Forumowiczom.
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Witaj babciu Jadziu . Jak w wieku 70 lat masz działeczkę i uprawiasz ogródeczek do setka lat murowana .Witaj na forum
Zosia- ja z tych ciut młodszych , ale ogród to moja pasja . :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tego się nie spodziewałam ,że tyle osób mnie odwiedzi . Nie byłam tydzień na działce , więc nie mam co pisać , ale dziś zrobiłam zdjęcie mojej chryzantemy to jutro wkleję . Zostało mi jeszcze troszeczkę kopania na ogródku - ale córka mi w tym pomorze . Teraz robię przetwory z jabłek od sąsiada ;:137 , więc ie było czasu na pisanie . Jutro nadrobię zaległości . Pozdrawiam was serdecznie . Oglądam wasze piękne i nowoczesne ogrody a u mnie to jest tak skromnie. Ale pisanie na komputerze coraz lepiej mi wychodzi
Tadziu i Bogusiu dziękuję ,że mnie wspieracie
Zosiu - jestem trochę schorowana , ale praca na działce przedłuża mi życie - więc do setki chciałabym oglądać swoje kwiaty :wit
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Witaj Babciu Jadziu .Ty masz skromny ogródek,chyba nie widziałaś mojego.A jestem dużo,dużo młodsza.Tak szczerze to mogę do Ciebie mówić zawsze Babciu(moja jedna już nie żyje ,a druga ma już ponad 80 ale mam z Nią słaby kontakt).
Babciu nie będę na pewno dużo pisać ale będę Twoim stałym gościem jak u wielu innych miłych osób tutaj.
Twój ogród ma w sobie duszę przynajmniej dla mnie.I te jesienne kolorki.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jadziu - też jestem babcią, ale jedna wnuczka w pieluchach, a druga jak na razie to "pomaga" zrywając same łebki kwiatom. :P
Nauczysz się wszystkiego pomalutku.
Człowiek nie rodzi się z umiejętnością obsługi komputera i wstawiania zdjęć.
Co do prozdrowotnej pracy na działce - potwierdzam.
Czasem mam zakwasy, czasem mnie coś boli ale jestem przekonana że byłoby gorzej, gdybym całe dnie spędzała na siedząco.
Napisz coś więcej o swoim ogrodzie, co masz, co lubisz, z czego jesteś dumna....
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Witaj Jadziu. Świetnie, że zdecydowałaś się do nas dołączyć. Ja jestem na tyle młoda, że do emerytury mam jeszcze sporo lat, ale na tyle stara, że uciekam od zgiełku - tęsknię za ciszą i spokojem, przyrodą. Kocham mój ogrródek i wolałabym poświęcać mu więcej czasu. Pisałam tu już kiedyś na forum, że ja nie mogę się już doczekać emerytury :) Ale ty masz fajno :wink:

Dobrze, że wybrałaś ten moment. Przez zimę opanujesz obsługę komputera, a wiosną będziesz już śmigać jak nie wiem :D Będziesz nam pokazywać swój wiosenny ogródek.

Jesteś dzielną i wspaniałą kobietką, a w tym kapeluszu wyglądasz bardzo szykownie :D
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję ,że tyle osób do mnie zagląda . A teraz chciałam Wam pokazać co mnie zaskoczyło na działce.
ta chryzantema została posadzona parę lat temu pod płotem. taki ciepły listopad i nie wierzyłam własnym oczom . Wygląda jak biała pnąca róża .

Obrazek

Bardzo przyjemnie pracować na działce gdy nawet w listopadzie coś kwitnie
a taka chryzantemę kupiłam u zaufanej sprzedawczyni . Faktycznie przeżyła zimę a kwiaty ma wręcz olbrzymie. niestety nie moge wstawić zdjęcia . Spróbuję póżniej.
cieszę się ,że tu na forum też są osoby , które posiadają kolekcję tych roślin. Już szykuję się na wiosenne zakupy !

A to jest obiecana chryzantema . Póżno kwitnie , ale warto było poczekać

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jadziu czy ta chryzantema biała na 2 ostatnich zdjęciach zimuje w gruncie ? jest przecudna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta wielka chryzantema już u Ciebie zimowała? Robi niesamowite wrażenie :shock: Jestem ciekawa, jakie jeszcze skarby kryje Twój ogródek :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
X_Ro-a

Post »

Witam Cię Jadziu :tan i jestem bardzo podbudowana Twoją postawą i decyzją bycia razem z nami.Ja też jestem już babcią i to siedmiorga wnuków w wieku od 21 lat do 8.Na forum trafiłam całkiem niedawno i do głowy mi nie przyszło, że napotkam tylu serdecznych i bezinteresownych ludzi.Zapraszam Cię do wątku
Zakładamy Klub Młodych Różyczkowych Emerytek - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=48333
w którym dzielimy się naszymi radościami i smutkami a także prowadzimy całkiem ciekawe dyskusje.Nadchodzi zima, okres w którym mamy więcej czasu na spotkania towarzyskie(wirtualne) co pozwoli nam bliżej się poznać a może i zaprzyjaźnić.
Wioną natomiast rozpoczniemy zdrową rywalizację o najpiękniejsze ogródki.Nie ma to jak doping :tan
Chryzantema na ostatnich fotkach jest przepiękna.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witam Ciebie Jadziu w gronie forumowiczek. Za 1,5 roku i ja będę emerytką, podoba mnie sie, że wątek nazwałaś cyt. "na emeryturze zaczyna sie życie". To mnie bardzo pocieszyła. Też jestem schorowaną babcią i tak jak Ty zdrowieję na działce - bo takową posiadam.
A Twója działka pięknie się zapowiada, śliczne masz chryzantemki, Ty też wyglądasz pięknie i elegancko, ciekawa jestem innych zdjęc.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Miło Cię Jadziu powitać! To bardzo budujące, że chcesz się nauczyć czegoś nowego, a, że od dzieci czy wnuków, jakie to ma znaczenie. Dzisiaj dzieci "przerastają" nas wiedzą, ale my mamy mądrość życiową i lata wszelakich doświadczeń.
Ciekawa jestem Twojego ogrodu,więc na pewno jeszcze nie jeden raz Cię odwiedzę.
Pozdrawiam serdecznie, Danuta
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Witam serdecznie nową forumowiczkę :wit Miło mi tym bardziej,że moja mamusia też jest Jadwiga :D Moja babcia natomiast uprawiała działkę mając po 80ce ,a ja połknęłam tego bakcyla działkowego od niej i bardzo jestem jej wdzięczna za wszystko czego mnie nauczyła zanim odeszła,ale w sercu jest zawsze ze mną i czuwa,żebym dbała o roślinki :) Śliczna chryzantema pani Jadziu chyba zrobi furorę na tym forum :) Pozdrawiam ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witam Cię Jadziu serdecznie ;:196 Nawet jak teraz nie masz wiele do pokazania,bo sezon się kończy,to wiosną wszystko się zacznie na nowo :heja A jak ma się ogród,to nie ma się czasu na starzenie :wink: Zimę wykorzystajmy do obmyślania nowych rabat ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”