Gosiu

tak dawno Cię nie spotkałam na forum .. oj jak dawnooooo.
Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin i mam nadzieję,że wkrótce znowu zaczniesz bywać tu częściej.
Jesień piękna jeszcze ale już bardzo mroźna Basiu ....
paulownia i dereń pozbawione sa zupełnie liści a jeszcze 2 dni temu tak przyzwoicie wyglądały nadając koloru zakątkom a dziś straszą gołymi pędami...
Małgosiu

u mnie nadal wszystko po staremu w ogrodzie.
Zwinęłam jedynie prawie wszystkie doniczki z roślinami ale nadal mam nadzieje usiąść jeszcze na chwilę - po grabieniu liści i wypić filiżankę rozgrzewającej kawy.
Co prawda w kurtce ale w słoneczny dzień będzie chyba można jeszcze przysiąść
Kilka dni temu zakwitła kalina i ciemiernik - trochę za wczesnie dla nich ale może zwiastują ,że nie będzie prawdziwej zimy
Agnieszko

ja nie umiem zrezygnować z doniczkowców. To absorbujące ale przyjemne zajęcie a doniczki wstawiam na rabaty gdzie się da.
100krotko

a Ty nie masz doniczek?
Już znowu zabałaganiłam parapety bo ukorzeniam datury i fuksje,tozmnażam setkrezję purpurową i zielistkę

i musze przechować w mieszkaniu kalanchoe i inne sukulenty ... oj a czyszczenie okien przy takim zbiorze doniczek nie jest przyjemne. To zestawianie ich ...eh.Cóż zrobić jak opętała mnie fobia i trzyma ...
Kaniu , Babuchno witam Was w moim ogródku.
Andrzejku

prawie dałam radę,prawie jestem na bieżąco .
Ale tylko prawie...
Jak zaczną się sypać liście z drzew wszystko okaże się...
Oliwko
Jesień jest piękną porą roku tak tak ale strasznie bałagani i wymaga mnóstwa naszego czasu...
Sama wiesz jak to jest ... te liście lecą i lecą i końca nie widać aż do śniegu ,który zakryje wszystko to, co zostawię nie sprzątnięte
Bogumiłko - chryzantemy w ogrodzie to niemalże konieczność. Poza różami to jedyne rośliny dające o tej porze roku mnóstwo koloru .Dobrze się stało,że juz je wprowadziłaś do siebie i życzę byś zdobyła ich jak najwięcej...
Ja nieustannie zachwycam sie tą np.
I na koniec pokaże Wam niektóre kwitnące w mimo mrozu różyce
Elu,Danusiu,Kasiu ,Krzyś

- pozdrawiam Wasz serdecznie
p1760152.jpg
Elu(elsi) - to dziwnie wybarwiony kwiat Kronenbourg o której pisałam u Ciebie.