Na początek może przedstawię Wam hoję carnosę. Na zdjęciu widać tylko jej najmniejszą część. Ma jeszcze dwa rozgałęzienia, z czego jeden pęd ma 3 metry, drugi jakies 0,5 metra.
A tutaj pączki grudniczka (jestem z niego taka dumna ). Póki co jest ich jakieś 5, ale myślę, że niedługo będzie więcej
No tak teraz wszędzie grudniczki zaczynają przewodzic na Forum. U mnie też obsypały się pąkami.
Ten biały z różowym gardziołkiem należy do moich ulubionych.
To jakaś nieznana roślinka, rodzice wyrzucili ją na klatkę, mało słońca, dużo kurzu, ja ją zabrałam do siebie, wyczyściłam liście (woda była czarna) i jakoś zipie za tym akwarium. Teraz już wiem, że difenbachia
A tutaj niedawno zaszczepiona trzykrotka, już troszkę uskubana dla patyczaków
Uszy Shreka
I coś, co lubię najbardziej, czyli seria pt. "Patrzcie jak rosną moje pączki"
Kurcze, ależ te dzieci (pączki) szybko rosną... Będziesz się cieszyć kwiatuszkami Zaintrygowałaś mnie tym fiołkiem niespodzianką - nie mogę się doczekać kiedy już rozwkitnie :P
Będę zaglądać
Witam Wszystkich Socurek-wyobraź sobie jak ja już świruję, latam tylko co kilka godzin do parapetu, że "a nuż coś widać" Kasik - mam taką skromną nadzieję, na wiosnę będę go rozsadzać, będzie miał więcej miejsca elcia1974 - dziękuję za idnetyfikację