Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
DorkaS-66
500p
500p
Od: 27 maja 2011, o 08:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka-Moje życie

Post »

Czy ta róża jest tak intensywnie żółta... czy tylko tak wyszła na zdjęciu (?) piękna!
DorkaS.

"Barbam video, sed philosophum non video."
Awatar użytkownika
AGP-ON
200p
200p
Od: 29 paź 2010, o 09:17
Kontakt:

Post »

Słodkiego masz koteczka ;-)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyłączam się do modlitw o deszcz. Jak na koniec września to stanowczo za ciepło i za sucho, jak tu robić cokolwiek jak taka spiekota. :(
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zenuś ;:196
Zaskoczyła mnie Twoja lilia która zbiera się do kwitnienia, patrz jaka zrywna, a to cudo jakieś opóźnione w rozwoju.
Jeśli można to... - Proszę o nasionka Tykwy . Nie mam praktyki z tą roślinką.
Widziałam ją tylko wirtualnie. Pozdrawiam. ;:167
aner
200p
200p
Od: 3 sie 2009, o 10:42

Post »

Zeniu Witaj! :wit Śliczne zdjęcia i kwiatki,urzekły mnie astry na drugim zdjęciu-prześliczne.O deszczu również marzę,sucho wciąż i sucho.Pozdrawiam Cię i nadal będę cichutko odwiedzać Cię na działeczce :tan
Renia
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu wstawiam kilka fotek twojego pięknego ogrodu odpisze póżniej na pw bo teraz szykuje się do pracy bo ide na 12 i tylko to zdąże zrobić .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Jagódko...17 lat miałam w domu kota. Wystarczy, teraz to już tylko taki działkowy. ;:108 . Myślałam o takim polującym ( na moje nornice ). Ten jak widać nie z tych....ale i tak go wymiziam jak przyjdzie. Głodny to on nie jest, pewnie takich działek jak moja odwiedza więcej. Każdy coś podrzuci do zjedzenia, po co mu polować. :;230

DorkaS-66 dziękuję. :D ..ta żółta róża jest taka właśnie jak wyszła na zdjęciu. Żółciutka jak jajeczko. ;:108

AGP-ON...Kotek fajny..zresztą ja kociara to mi wszystkie się podobają. A ten...szkoda że nie polujący. :wink:

Majko witaj. Dalej sucho i coś prośby o deszcz nie pomagają. Na działce posiłkuję się wodą pitną ale bardzo skromnie i po cichutku. Tej u nas nie wolno używać do podlewania. Do podlewania mamy wodę z jeziora a tej niestety już w tym roku nie będzie. ;:223

Zytuś...tykwę także posadziłam w tym roku pierwszy raz i także żadnego doświadczenia. Posadziłam tak ot z ciekawości. ;:224 . Widziałam fajne dzbanuszki z tykwy...tylko nie mam pojęcia jak do tego się zabrać. :;230 . Oczywiście o nasionkach będę pamiętać, tylko jak się do nich dostać aby nie zepsuć owocu :?: . O tym jeszcze pomyślę. ;:108

Reniu..witaj ;:196 ;:196. Bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś. :tan . Szukałam kiedyś twojego wątku....szkoda że go nie ma. :wink: . Astry w tym roku zagościły u mnie po raz pierwszy, myślę że nie ostatni... :D

Sylwio...dzięki że chciało ci się przejść przez tyle działek. Niby blisko ale dla mnie ciągle daleko...zwłaszcza gdy pobłądzę. :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu spacer był miły słonko świeciło a mi i Merry trochę ruchu na powietrzu się przyda.
Awatar użytkownika
AGP-ON
200p
200p
Od: 29 paź 2010, o 09:17
Kontakt:

Post »

super ten skalniaczek wygląda ;-)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

bardzo ładne zwłaszcza te okręgi z żurawkami ( o ile dobrze rozpoznałam :wink: )
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Witaj Zeniu. :wit rabatka z żurawkami pięknie zarasta.Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie paczka z moimi.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU.....żurawki kolorki zmieniają, a sporo ich już skolekcjonowałaś....
a hibiskus na ostatnim zdjęciu to na zimę do domku czy to krzak działkowy.....bardzo ładny kolor.....
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Sylwio...cieszę się że ci spacerek nie zaszkodził :;230 . Przy okazji choć troszeczkę zobaczyłaś moją działeczkę. Szkoda że nie w pełni lata kiedy wszystko pięknie kwitło, teraz już smutnawo się robi. :wink:

AGP-ON...wielkie dzięki za pochwały. Cieszę się że się podoba. :heja

Jagódko.....dobrze rozpoznałaś. To moje ukochane żurawki. Będę w pełni z nich zadowolona kiedy urosną do olbrzymich kęp. :;230 . Ale to już w przyszłym roku. ;:108

Marto...wcale ci się nie dziwię że na żurawki czekasz z niecierpliwością. Być może już masz...zaraz lecę do ciebie podejrzeć. Ja zobaczę jak przezimują i ewentualnie dokupię wiosną. ;:108
Krysiu...żurawek ciągle mi mało. Już sama nie wiem czy ja na nie taka zachłanna.... :;230 . Czy to moja wina że tak mi się podobają... ;:7 . Co do hibiskusa...to jest ogrodowy. Czyli pozostanie na zimę na działce. :D

Dziś moje kolorowe kapustki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moja niespodzianka. Nie w pełni jeszcze rozwinięta, ale bałam się że mogę nie być na działeczce i jej nie sfocić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Moda na te kapusty jest chyba od niedawna, bo przyznam, że jeszcze kilka lat temu nic podobnego nie widziałam, a teraz na każdym kroku dosłownie.
Lilia bardzo ładna i ten fioletowy kwiatuszek również.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

...kapustki bardzo urocze i ładnie zdobią ogród przed nadejściem zimy.....bo one zachowają swoją urodę do przymrozków.......
Zeniu.....żurawki opanowały forum...to IGA nas wkręciła w tą chorobę...........ale ja nie mam zamiaru się leczyć :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”