Moje działkowo- parapetowe królestwo.
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka-Moje życie
Czy ta róża jest tak intensywnie żółta... czy tylko tak wyszła na zdjęciu (?) piękna!
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyłączam się do modlitw o deszcz. Jak na koniec września to stanowczo za ciepło i za sucho, jak tu robić cokolwiek jak taka spiekota. 

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zenuś 
Zaskoczyła mnie Twoja lilia która zbiera się do kwitnienia, patrz jaka zrywna, a to cudo jakieś opóźnione w rozwoju.
Jeśli można to... - Proszę o nasionka Tykwy . Nie mam praktyki z tą roślinką.
Widziałam ją tylko wirtualnie. Pozdrawiam.

Zaskoczyła mnie Twoja lilia która zbiera się do kwitnienia, patrz jaka zrywna, a to cudo jakieś opóźnione w rozwoju.
Jeśli można to... - Proszę o nasionka Tykwy . Nie mam praktyki z tą roślinką.
Widziałam ją tylko wirtualnie. Pozdrawiam.

Zeniu Witaj!
Śliczne zdjęcia i kwiatki,urzekły mnie astry na drugim zdjęciu-prześliczne.O deszczu również marzę,sucho wciąż i sucho.Pozdrawiam Cię i nadal będę cichutko odwiedzać Cię na działeczce 

Renia
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Jagódko...17 lat miałam w domu kota. Wystarczy, teraz to już tylko taki działkowy.
. Myślałam o takim polującym ( na moje nornice ). Ten jak widać nie z tych....ale i tak go wymiziam jak przyjdzie. Głodny to on nie jest, pewnie takich działek jak moja odwiedza więcej. Każdy coś podrzuci do zjedzenia, po co mu polować. 
DorkaS-66 dziękuję.
..ta żółta róża jest taka właśnie jak wyszła na zdjęciu. Żółciutka jak jajeczko.
AGP-ON...Kotek fajny..zresztą ja kociara to mi wszystkie się podobają. A ten...szkoda że nie polujący.
Majko witaj. Dalej sucho i coś prośby o deszcz nie pomagają. Na działce posiłkuję się wodą pitną ale bardzo skromnie i po cichutku. Tej u nas nie wolno używać do podlewania. Do podlewania mamy wodę z jeziora a tej niestety już w tym roku nie będzie.
Zytuś...tykwę także posadziłam w tym roku pierwszy raz i także żadnego doświadczenia. Posadziłam tak ot z ciekawości.
. Widziałam fajne dzbanuszki z tykwy...tylko nie mam pojęcia jak do tego się zabrać.
. Oczywiście o nasionkach będę pamiętać, tylko jak się do nich dostać aby nie zepsuć owocu
. O tym jeszcze pomyślę.
Reniu..witaj
. Bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś.
. Szukałam kiedyś twojego wątku....szkoda że go nie ma.
. Astry w tym roku zagościły u mnie po raz pierwszy, myślę że nie ostatni...
Sylwio...dzięki że chciało ci się przejść przez tyle działek. Niby blisko ale dla mnie ciągle daleko...zwłaszcza gdy pobłądzę.

DorkaS-66 dziękuję.

AGP-ON...Kotek fajny..zresztą ja kociara to mi wszystkie się podobają. A ten...szkoda że nie polujący.

Majko witaj. Dalej sucho i coś prośby o deszcz nie pomagają. Na działce posiłkuję się wodą pitną ale bardzo skromnie i po cichutku. Tej u nas nie wolno używać do podlewania. Do podlewania mamy wodę z jeziora a tej niestety już w tym roku nie będzie.

Zytuś...tykwę także posadziłam w tym roku pierwszy raz i także żadnego doświadczenia. Posadziłam tak ot z ciekawości.

Reniu..witaj

Sylwio...dzięki że chciało ci się przejść przez tyle działek. Niby blisko ale dla mnie ciągle daleko...zwłaszcza gdy pobłądzę.

- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
bardzo ładne zwłaszcza te okręgi z żurawkami ( o ile dobrze rozpoznałam
)

- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Kontakt:
Witaj Zeniu.
rabatka z żurawkami pięknie zarasta.Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie paczka z moimi.

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ZENIU.....żurawki kolorki zmieniają, a sporo ich już skolekcjonowałaś....
a hibiskus na ostatnim zdjęciu to na zimę do domku czy to krzak działkowy.....bardzo ładny kolor.....
a hibiskus na ostatnim zdjęciu to na zimę do domku czy to krzak działkowy.....bardzo ładny kolor.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Sylwio...cieszę się że ci spacerek nie zaszkodził
. Przy okazji choć troszeczkę zobaczyłaś moją działeczkę. Szkoda że nie w pełni lata kiedy wszystko pięknie kwitło, teraz już smutnawo się robi.
AGP-ON...wielkie dzięki za pochwały. Cieszę się że się podoba.
Jagódko.....dobrze rozpoznałaś. To moje ukochane żurawki. Będę w pełni z nich zadowolona kiedy urosną do olbrzymich kęp.
. Ale to już w przyszłym roku.
Marto...wcale ci się nie dziwię że na żurawki czekasz z niecierpliwością. Być może już masz...zaraz lecę do ciebie podejrzeć. Ja zobaczę jak przezimują i ewentualnie dokupię wiosną.
Krysiu...żurawek ciągle mi mało. Już sama nie wiem czy ja na nie taka zachłanna....
. Czy to moja wina że tak mi się podobają...
. Co do hibiskusa...to jest ogrodowy. Czyli pozostanie na zimę na działce.
Dziś moje kolorowe kapustki.

I moja niespodzianka. Nie w pełni jeszcze rozwinięta, ale bałam się że mogę nie być na działeczce i jej nie sfocić.

AGP-ON...wielkie dzięki za pochwały. Cieszę się że się podoba.

Jagódko.....dobrze rozpoznałaś. To moje ukochane żurawki. Będę w pełni z nich zadowolona kiedy urosną do olbrzymich kęp.

Marto...wcale ci się nie dziwię że na żurawki czekasz z niecierpliwością. Być może już masz...zaraz lecę do ciebie podejrzeć. Ja zobaczę jak przezimują i ewentualnie dokupię wiosną.

Krysiu...żurawek ciągle mi mało. Już sama nie wiem czy ja na nie taka zachłanna....

Dziś moje kolorowe kapustki.

I moja niespodzianka. Nie w pełni jeszcze rozwinięta, ale bałam się że mogę nie być na działeczce i jej nie sfocić.

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Moda na te kapusty jest chyba od niedawna, bo przyznam, że jeszcze kilka lat temu nic podobnego nie widziałam, a teraz na każdym kroku dosłownie.
Lilia bardzo ładna i ten fioletowy kwiatuszek również.
Lilia bardzo ładna i ten fioletowy kwiatuszek również.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
...kapustki bardzo urocze i ładnie zdobią ogród przed nadejściem zimy.....bo one zachowają swoją urodę do przymrozków.......
Zeniu.....żurawki opanowały forum...to IGA nas wkręciła w tą chorobę...........ale ja nie mam zamiaru się leczyć

Zeniu.....żurawki opanowały forum...to IGA nas wkręciła w tą chorobę...........ale ja nie mam zamiaru się leczyć

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna