Działka moja miłość i pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka moja miłość i pasja

Post »

joannadabrowka pisze:Pawle,pozwól że pokażę ci oczko innym razem,na razie jeszcze nie skończyłam jest dopiero tylko betonem pokryte i na obrzeżach zrobiłam imitację kamienistego brzegu ,w tym roku jestem jeszcze za słaba żeby je uszczelnić, przekładam to na rok przyszły mam nadzieję że dam radę po udarze. Skalniaków jest kilka w sobotę zrobię fotki, pozdrawiam./
Joasiu, zauważyłem kątem oka że te oczko jest w budowie, dlatego prosiłem o zdjęcia, może będę mógł Ci pomóc w jego wykończeniu lub doradzić jak uniknąć błędów (zerknij w stopkę postu do Poradnik). Piszesz, że wykończyłaś już brzegi kamieniami, a musisz je jeszcze uszczelnić. W takim razie, czym je chcesz uszczelnić, skoro brzegi już wykończyłaś.

Teraz może trochę wskazówek dotyczących pisania na forum. Jeśli chcesz komuś odpowiedzieć na jego post, wtedy klikasz w oknie z postem na który chcesz od powiedzieć na ikonkę Cytuj znajduje się w prawym dolnym rogu okienka z postem. Otwiera Ci się okienko do edycji postu z tekstem do którego nawiązujesz. Za znacznikiem [/quote] - zamykającym cytat zaczynasz pisać swoją odpowiedź. Po jej napisaniu klikasz na Wyślij lub jeśli chcesz sprawdzić to co napisałaś na Podgląd. Tak właśnie zrobiłem nawiązując do Twego postu.
Jeśli nie nawiązujesz do żadnej wypowiedzi to klikasz w dolnym lewym rogu okna z wątkiem na ikonkę Odpowiedz i w otwartym oknie piszesz swój post i nie musisz uzupełniać tytułu, forum automatycznie uzupełni je tekstem z reguły jest to tytuł wątku z literami Re: przed treścią.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sie 2011, o 07:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie,nie jeszcze nie skończyłam ,wyłożyłam kamykami tam gdzie nie będzie wody .Zakamuflowana rurka odpływowa ma dostosować jej poziom .Reszty nie zdążyłam zrobić przez to choróbsko.W przyszłym roku będę kończyć i reperować to co uległo nieplanowanemu zniszczeniu.Wygląda to teraz nieciekawie,wiem że na pewno zrobiłam za bardzo w pionie jednym słowem na razie kaszanka.Wstyd pokazywać,nawet zdjęć nie robiłam.Jak bym nie miała nic łatwiejszego do wyboru to mam stary dywan do wyłożenie i no to folia?Jeszcze dużo betonu zużyję na naprawę,bo było to niezabezpieczone.A może jest coś do malowania jakiś uszczelniacz czy jak to tam nazwać?W tym roku nie dałam rady skończyć tego co zaczęłam,postawiłam na pielęgnację działki żeby i ona nie podupadła .Dzięki za naukę proste rzeczy bywają najtrudniejsze,ale nigdy nie robiłam tego to nie wiedziałam.Kompa dostałam od rodziny po tym jak ozdrowiałam ,dopiero się uczę a jestem ciągle sama i nie mam kogo spytać Dzięki jeszcze raz.Nich tylko podreperuję to oczko to zamieszczę zdjęcie.,teraz się wstydzę ,amatorszczyzna i to duża
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu fajka kobietka z Ciebie ;:196 Taka pracowita mróweczka :heja
Pozdrawiam niedzielnie :wit
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ja również pozdrawiam wszystkich bardzo ,ale to bardzo, odwiedzałam sobie troszkę wasze kąciki .Wszędzie jest tak fajnie roślinki śliczne sobie rosną -jak dzieci w rodzinie.Jak zdrowa rodzina to i potomstwo piękne i dorodne .Czego to ta miłość nie sprawia.Fajnie.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu masz 2 wątki i nie wiem w którym mam się wpisywać. Może je połączysz :?:
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Witam,jestem pełna podziwu,ogród jest urządzony ze smakiem i widać dużo pracy włożonej w upiększenie ogrodu,tym bardziej,że jesteś po udarze.Całe życie zawodowe pracowałam wśród takich chorych i tym bardziej podziwiam Twój hart ducha,samozaparcie i miłość do zielonej natury,życzę Ci,abyś jak najszybciej mogła swobodnie ,, grzebać,, w swoim ogrodzie
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Bogumiłko a jaszcze mi, powiedz jak?to połączę chętnie.Jakoś nie mam cierpliwości żeby szukać porad za nerwowa jestem baba
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Zgadza się Mieciu, ty wiesz jak dużo robi samozaparcie .Ja teraz też wiem że jak się bardzo chce,to można więcej zrobić.A jaka to super rehabilitacja,moja działka ciągle mnie ratuje.Dzięki za miłe słowa uznania.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spokojnie, nie denerwuj się, zaraz ktoś Ci pomoże tylko trzeba troszkę poczekać i odpowiednie osoby poprosić o pomc. W poprzednim wątku Jolanta Graj podała Ci linki gdzie możesz uzyskać pomoc. Ja zawsz prosiłam osoby tu na forum co są zaznaczone na kolor zielony np KaRo, ;:63 napisz do tych osób, że sobie nie możesz poradzić. Nie odmówią................zapewniam ;:196
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dzięki bardzo Bogumiłko jestem nieobyta w tym temacie , już miałam okazję przekonać się że jest na ,forum kupę fajnych ,pomocnych osób którym serdecznie dziękuję również.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochanie jesteś, nie przepadaj na tak długo, bo tęsknimy za Tobą ;:196
Powoli wszystko sie wyjasni. Jak będziesz po południu to razem poprosimy moderatora o pomoc ok, bo zaraz muszę iść i będę po południu :heja
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Przepadłam, bo trafiło mi się całe trzy dni na działce,jechała moja siostra ,no a mnie to tylko hasło rzucić wiadomo.Wtedy mi starcza 3 minuty żebym była prężna i gotowa do wyjazdu.Zrobiłam trochę zimowych porządków ,pusto już na grządkach jestem niepocieszona bo nie ma grzybów ,więc je sobie sama zrobiłam(podejrzane w jakimś czasopiśmie)
Obrazek
A że mam"plażę,"niedokończony "staw",to zrobiłam też"puszczę".Tutaj rzucam wszystkie pniaczki i gałązki z którymi nie ma co zrobić.
Obrazek
teraz zaczął mi pasować pniaczek z rozchodnikami zrobiony już dość dawno
Obrazek Obrazek
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

No i znowu zapomniałam zaznaczyć że chcę duże zdjęcie.U mnie normalne zapominam w pół zdania czasami.Ale pniaczek i grzybki pokażę jeszcze raz ,bo strasznie je lubię Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ciekawe te grzybki :D przypadły mi do gustu. Będę do ciebie zaglądać, ciekawa jestem jak się będziesz rozwijać na forum. :wit
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
X_j-a
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dziś inne spojrzenie na stare miejsca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek