Zielone parapety Maribat... cz.4.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone parapety Maribat... cz.4.

Post »

:wit
Parapety bardzo ładne :D Nie za mało nie za dużo, roślinek jest w sam raz.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hejka ;:7
Martuś ślicznie u Ciebie ale mało tych kwiaciorków jak na Twoją kolekcję ;:80
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Ho ho, ilu gości ;:4
Ninko dziękuję , troszkę ostatnio nad nimi pracuję, po tym jak je czasowo zaniedbałam w kwietniu-czerwcu :roll:
Asiu a tu niespodzianka, Ty piszesz o upychaniu, a ja prześwietlam ;:191
Renatko - renata_22 niezmiernie mi miło Cię gościć, zapraszam teraz już jawnie częściej ;:108 Dla Ciebie jeszcze jedna fotka tego parapeciku ..

Obrazek Obrazek

Krysiu .. sympatii do którego gatunku i życzysz :?:

Ano Henryku kolejna odsłona :D długo zwlekałam z założeniem kolejnej części, ale ileż można? A roślinki nie lubią czekać :wink:
Dla Ciebie kolejne dwa parapeciki..

Obrazek Obrazek a wiesz,że to nie wszystkie moje kaktuso-sukulenty ;:224

Justynko więcej zdjęć? Proszę.. parapecik zachodni..:

Obrazek

Renatko, Arletko, Agatko ;:196 zostało jeszcze kilka ;:224
Ot , choćby najmniejszy.. , ale z jego zawartości jestem bardzo dumna ;:170

Obrazek

ale,że Ty Arleta hojek nie wypatrzyłaś? ;:124 Agatko luzy celowe :uszy

Aniudziękuję ;:196

Anetko ;:196 przecież wiedzieć powinnaś, że większość stoi poza parapetami ;:224
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:shock: Pierwszy parapet cudowny... ;:152 co to za roślinka pnąca? Jakie śliczności... ;:152
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Parapeciki sukulentowo-katusowe zrobiły na mnie duże wrażenie! :wink:
Masz już tego dobrego TROSZKĘ. :P
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Aniu tę roślinkę dostała na święta wielkanocne, to starzec bluszczolistny /poznałam ja jako Mikania/ ma świetne przyrosty, ale.. już kilka razy cięłam po przytarganiu do domciu i stąd słabe kwitnienie. Pewno szczepki, które rozdałam zakwitły :roll: Dla siebie sporządziłam też dwie nowe roślinki i teraz tej dorosłej muszę dać odetchnąć.
Henryku troszkę się uzbierało, a troszkę oddałam w dobre ręce ;:108 No nie można mieć wszystkiego, z części chciejstw trzeba było zrezygnować i odpuściłam. Pomimo, że parapety sukulentowe wyglądają na przewietrzone, to było działanie celowe.. przecież to wszystko kiedyś urośnie :uszy

Wczoraj natknęłam się na takie cudo.. tylko.. nie wiem, w którym wydaniu lepsze..
w tym?
Obrazek ..czy w tym?Obrazek

a może obydwa razem? ;:224 ..Obrazek
wszystko moje jest tu:
zapraszam
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Właśnie miałam zaproponować Ci kupno drugiego kwiatuszka, ale widzę, że sama na to wpadłaś :uszy
Martusiu zauważyłam, że kaktusy jeszcze w domku. Czy nie wystawisz ich na lato do ogrodu ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto cudowne parapety, wiesz ja patrzę pod katem swoich , mam już tak zapchane, a u Ciebie luz.
Piękne begonie ;:196
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Iwonko, właśnie przed zmianami na parapetach część kaktusów stała na dworze.. a że nie mam dla nich zadaszenia.. ciągle stały w wodzie, a to nie do końca im przecież sprzyja.. Powróciły na słoneczne parapety /tylko gdzie to ;:3 ? :;230 /.
Begonia.. no tak jakoś od razu był pomysł na dwie.. stoją u córci, dobrze się wkomponowały w kolorystykę .
Asiu ja chyba dojrzałam do `przewietrzenia` tych parapetków ;:224 oj ciasno było, ciasno :;230 aż `za` :uszy Na rewolucję czekają jeszcze `kąciki` i kilka stojaczków :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Ach chyba że reszta pięknot stoi gdzie indziej... ;:128 no to wybaczam ;:113
Piękne begonki ;:138
Moje kaktusiki i sukulenty stoją w szklarence na dworzu (tej z biedronki) i muszę się pochwalić że ładnie rosną, tak bez daszku to rzeczywiście w tą pogodę jaka mamy teraz to długo by nie przeżyły a na parapecikach super wyglądają ;:138
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maribat pisze:Aniu tę roślinkę dostała na święta wielkanocne, to starzec bluszczolistny /poznałam ja jako Mikania/ ma świetne przyrosty, ale.. już kilka razy cięłam po przytarganiu do domciu i stąd słabe kwitnienie. Pewno szczepki, które rozdałam zakwitły :roll: Dla siebie sporządziłam też dwie nowe roślinki i teraz tej dorosłej muszę dać odetchnąć.
Tak mi się wydawało choć pewna nie byłam. Prawdę mówiąc te kwiatuszki mnie zmyliły. Nie wiedziałam że on tak pięknie kwitnie :D Niecierpliwie czekam aż mój się tak rozbuja :uszy :;230
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
arturo223
100p
100p
Od: 9 lut 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne te kaktusiki. :roll:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

:shock: nie wiem, co napisać...

Masz piękne, zadbane roślinki, ale to nie wszystko...
Umiesz je odpowiednio wyeksponować (bardzo mis spodobał wazon, kielich? na nóżce na jednym z parapetów). I Podkreślasz piękno swoich zielonych...

Były zdjęcia...ale ciągle mi będzie mało. Poproszę o fiołki na zbliżeniach ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Begonki wspaniałe.Odkąd moja (wprawdzie jedyna z trzech zakupionych bulw),przecudnie kwitnie to moje oko
przyciągają begonie.Twoje mają wspaniały pokrój i kolor kwiatu,nie wspominając o kształcie - konkursowy.
Paproć jest rewelacyjna.A przy tym ogromie wolnego miejsca - skrętniczków,Martuś,nie widzę :;230 :;230 :;230
i to może byłaby ta sympatia ???????????
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Anetko pewnie, że stoi ;:196 nie obyłabym się bez swoich ulubieńców, a przy tym puste podłogi i stojaczki.. oj smutno by było. Pokażę je później. A w roślinkach .. wiadomo , zawsze coś się dzieje.. coś przybędzie, coś wypadnie, więc każda kolejna część wątku niby taka sama, ale za każdym razem inna. Porównując zawartość i posiadanie roślin z 1 części- wiele się zmieniło.
Kaktusiki.. miałam zacny plan na wystawę pod zadaszeniem , ale z natłoku zajęć pomysł poczeka chyba przyszłego sezonu.

Aniu ja Ci, a raczej Twojemu starcowi życzę taaakiego ;:71 rozpędu ;:136 Osoba, która mi go podarowała mówi, że okaz potrafi w ciągu sezonu /wystawiony na zewnątrz/ przesłonę stworzyć. Mój pięknił się do niedawna wisząc w pojemniku pod tujką, ale nadmiar wody.. stworzyłam mu nowe warunki ;:170 niechaj się w domciu piękni ;:63
Arturze witam w wąteczku :wit i dziękuję :P zapraszam częściej na pogaduszki, komentarze, podpowiedzi :uszy

Krysiu zaskoczyłaś mnie nieco ;:196 Ja się bronię jak mogę przed nowymi chciejstwami, no popatrz , takie choćby begonie.. niby wiem, że długo z nimi nie dam rady, a są ;:224 i się puszą :;230 ale jak dla mnie to roślinki chwilowe, nie potrafię z nimi zaprzyjaźnić się na dłużej.. Ciekawa jestem jak długo im się ten konkursowy kształt utrzyma :wink:
Skrętniczki zaś .. to inna bajka, próbowałam kiedyś, owszem , ale mi nie wyszło. Podziwiam u innych ;:59

Justynko.. chyba się zrumieniłam ;:166 ;:196 Często pokrój i wymagania roślinki same podpowiadają czego im potrzeba.. tak jak właśnie w przypadku mojej Episci.. do niedawna stała zwyczajnie, na parapetku.. a że jej się wisieć zachciało.. musiałam pomóc :uszy A foteczki fijołków z dedykacją dla Ciebie..

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

.......................................i tu Episcia.. Obrazek
wszystko moje jest tu:
zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”