a z kiwi to byla troche smieszna historia-na forum wyczytalam o meskich i zenskich roslinach obejrzalam kwiaty i wyszlo mi ze moja to dziewczyna wiec musze kupic jej chlopaka.Po 50 kilometrach przejechanych w poszukiwaniu wszystkich ogrodniczych w okolicy znalezlismy z M kilka ale obojniakow i bez kwiatow wiec nie kupilam bo co niby ma zapylac liscie
przeszukalam ebay-nie bylo
stwierdzilam ze z alegro nie da sie przeslac wiec obiecalam sobie ze przywioze we wrzesniu a w tym roku kwiaty kiwi stracone,ale jednak nie owocki sa i będę kosztowac od siebie z krzaczka
Moze dodam kilka zdjec: moja rozyczka malutka bo tego roczna meczennica w studzience(czekam az zakwitnie) klematis posadzony w tym roku
na lawce siedza sobie doniczki
pokaze Wam kilka aktualnych zdjec to jest jedyny kwiatek clematisa,ktory zostal posadzony tej wiosny owocki kiwi [URL=http://www.fotosik.pl
/pokaz_obrazek/4cebe7bfa7b08652.html][/URL]
Ta duża datruka do Shredded czy jakaś inna ?[/quote]niestety nie,albo i dobrze,bo musze ja wyrzucic na kompost,bo nie mam jej jak przechowac przez zime .;Sukienka; ma okolo 50cm wielkosci i sporo paczkow kwiatowych.
Ale kolorowo, begonie szaleją .Lilia zachwycająca. Ile lat ma kiwi? owoce wyglądają apetycznie. To co najbardziej lubię pomidorek.
Czekam na kwiatki datury, i nie wyrzucaj jej podaruj komuś lub sprzedaj.
P.S. zapomniałam pochwalić fuksję
Dorota,pieknie u Ciebie,naprawde!!
Malo tutaj u nas widze takie piekne,kolorowe ogrody,naprawde jak na angielskie warunki ogrodek masz przecudny!
A juz najwieksze wrazenie zrobilo na mnie ..... kiwi
W zyciu nie widzialam jak to rosnie...