Przerywanie warzyw

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Anna78
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 mar 2013, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przerywanie warzyw

Post »

no właśnie tez nie wiem kiedy przerwać po raz pierwszy... mam do przerwania marchew i buraczki.... wzeszły bardzo ładnie, licznie... i teraz co? do kiedy mają sobie tak rosnąć?
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja buraki w ubiegłym roku przerywałam jak miały ok. 5 cm wysokości , po przesadzeniu na nowe miejsce bardzo ładnie rosły dalej... przy mniejszych bałam się,żeby ich nie połamać :)
Anna78
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

a czy mogę poprosić o wskazówki dotyczace przerywania marchwi? w ktorym momencie i jak mocno przerwac?

czyli buraki mogę przerwac i przesadzic w inne miejsce, super :) a jakie przerwy miedzy roslinami zachowac? i czy od razu przerwac tak drastycznie, zostawiajac w rzędach tyle buraczkow ile powinno byc?
W zeszlym roku buraczki przerywalam jak juz listki nadawaly sie na botwinkę.... jedlismy i mrozlilismy.... potem buraczki sobie rosly, wielkie nie byly ale do soku czy do obiadu mozna bylo cos tam wykorzystac.... w tym roku zastanawiam sie wlasnie nad wczesnym przerwaniem...
W przypadku marchwi patent z pozniejszym przerywaniem sie nie sprawdzil... ciezko bylo wyrwac cokolwiek, marchewki siedzialy twardo w ziemi i w efekcie mialam mnostwo mikro-marchewek..... teraz chcialabym miec marchewki, po prostu :) dlatego pytam kiedy i jak rwac
Awatar użytkownika
BozenkaA
1000p
1000p
Od: 26 cze 2011, o 21:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anna78 pisze: W przypadku marchwi patent z pozniejszym przerywaniem sie nie sprawdzil... ciezko bylo wyrwac cokolwiek, marchewki siedzialy twardo w ziemi i w efekcie mialam mnostwo mikro-marchewek.....
Aniu, czy to znaczy, że miały bardzo sucho i trudno było wyrwać? Jeśli tak, to może dobrze byłoby wyściółkować międzyrzędzia?

A osoby mające zbyt "ciężką rękę" do siania i sypiące za dużo nasion, może powinny zerknąć na temat "Nasiona na taśmie" Świetne zajęcie na długie zimowe wieczory. A jaka oszczędność nasion. ;:oj
Anna78
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

mam gliniastą ziemię :) chyba dlatego łatwo nie było :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”