Witam w Gabrysiowie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Gabriela_88
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 maja 2011, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w Gabrysiowie

Post »

Witam bardzo serdecznie wszystkich, nie było mnie dłuższy czas, ale wiadomo jak to jest dużo zajęć na uczelni sesja zbliża się wielkimi krokami, a w ogrodzie pracy równie dużo.
anador joannakr0508 JolantaGraj Witam Was

Więc w końcu zakwitły moje Rododendrony:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dużo liści ma również Ketmia syryjska - Hibiskus, jak u was one wyglądają, czy też już są całe zielone, bo mam ich jeszcze z 20 szt. część rośnie w cieniu i mają dopiero malutkie listki w porównaniu z tym, został przesadzony w zeszłym roku, ale jak widać służy mu miejsce:
Obrazek

jeden z moich 4 powojników, dostał porządny zastrzyk odżywki, myśleliśmy, że już po nim, a on tak wyrósł z bardzo grubymi łodygami i wielkimi liśćmi od zera, jak tylko zakwitnie muszę dać do do zidentyfikowania, bo nie wiem jak go pielęgnować. Rośnie w półcieniu i cieniu, muszę go przesadzić, ale zaj już będę wiedzieć co to za jeden:
Obrazek

wypuścił młode pędy już hibiskus bylinowy, jeśli ktoś wie proszę o pomoc z nim, czy przesadzić go do gruntu, czy trzymać nadal w donicy?? jeśli przesadzić to w jakie miejsce:
Obrazek

Czy to miejsce będzie dobre dla Juki ogrodowej, w ciągu dnia słoneczne, lub półcień:
Obrazek

I już ostatnie zdjęcie dzisiejszego dnia, mój mały szkodnik: roczna sunia KORA, uwielbia kopać w korze sosnowej i gonić kota:
Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela_88
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Kontakt:

Post »

czy ktoś jest w stanie mi pomóc, czy to miejsce dla juki będzie OK??
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JolantaGraj pisze:Też mam bergenie .Jedne rosną w cieniu, inne na ;:3 .Mają prawdziwą patelnię .Wodę dostaną od czasu ,do czasu ,a wszystkie kwitną obficie .Nie wiem co jest z Twoją nie tak . :?
Może po prostu trafiła Ci się taka nie kwitnąca. ;:224 ;:224 ;:224
Yo chyba nie o to chodzi.
Miałam bergenie, przez dwa lata nie kwitły więc oddałam koleżance i u niej od razu zakwitły :roll:

Gabrysiu - z Multi Blue będziesz zadowolona, tylko pamiętaj by wiosną dość krótko przyciąć by się zagęściły.
Awatar użytkownika
anador
200p
200p
Od: 6 lut 2011, o 10:01

Post »

Gabi ,moja juka rosła w cieniu brzozy i nie kwitła przez parę lat.W tym roku przesadziłem ją na pełne słońce .Moim zdaniem juka lubi jak najwięcej słońca,wtedy szybciej kwitnie.
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
Awatar użytkownika
Gabriela_88
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Kontakt:

Post »

No właśnie gdzieś przeczytałam, że musi rosnąć w słońcu, a to miejsce w ciągu dnia jest słoneczne, jedynie późnym popołudniem i wieczorem jest cień. Chyba tam ją przesadzę dziękuję anador

Comcia no właśnie chyba niestety miejsce bergeni nie pasuje, albo ją wymienię na coś innego, alebo poszukam dla niej nowego miejsca, a co do multi blue i innych powojników to bardzo mi się podobają i muszę o ni zacząć dbać.
Awatar użytkownika
Gabriela_88
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Kontakt:

Post »

Myślałam, ze w tym roku moja juka nie zakwitnie, że za młoda itd., ale jakież było dzisiaj moje zdziwienie gdy okazało się, że ma "tam" swój kwiatostan!! Nareszcie mam swoją kwitnącą JUKĘ!!

Czy ktoś może wie jak nazywają się moje Rododendrony??
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Witaj Gabrysiu, masz wspaniałe miejsce do popisu. Gratuluję zapału a im więcej Ci sie uda zrobić i roślinki się odwdżięczą to już wpadłaś z kretesem. Tak jak z tą juką :)
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Gabrysiu i ciebie wzieło grzebanie w ziemi to miłe ze dołączyłaś do nas.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Gabriela_88
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Kontakt:

Post »

Ewo i Halino witam Was bardzo w moim wątku muszę nadrobić zaległości tegoroczne na forum.

Mój powojnik, niestety już stracił kwiaty, ale w tym roku liczę że powtórzy kwitnienie, myślę że dobrze dopasowałam mojego NN Clematis Grupa Wielkokwiatowe Wcześnie Kwitnące 'Asagasumi' (OPALINE)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

piękne duże kwiaty, bardzo podoba mi się pomysłowy stelaż. Mam podobną dużą sprężynę aby tylko ktoś chciał przyspawać do pręta :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela_88
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Kontakt:

Post »

Mam kilka takich "drutów" na sam pomysł wpadł już jakiś czas temu tata i on jest również wykonawcą tej podpory
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”