Jeszcze raz do mnie....
Re: Jeszcze raz do mnie....
Witaj Danielu
Otoczaki to nie kamienie polne, to kamienie rzeczne. Występujące tutaj na podhalu, są to bardzo trwałe kamienie. Otoczaki są kamieniami wygłądzonymi przez nurt rzek, gładkie i ogrągłe, w pstrokatych kolorach....
Otoczaki to nie kamienie polne, to kamienie rzeczne. Występujące tutaj na podhalu, są to bardzo trwałe kamienie. Otoczaki są kamieniami wygłądzonymi przez nurt rzek, gładkie i ogrągłe, w pstrokatych kolorach....
A proszę bardzo. Jak będziesz kiedyś np. w Zakopanem to na szlakach i w dolinach jest ich pełno. Na składach z kamieniem i centrach ogrodniczych też można kupić, ale są drogie....
No jak dasz radę po szlakach łązić z takim bagażem hihi. Pamiętaj, że kamienie i wszystko co jest w rezerwacie jest pod ochoroną, za zbieranie czegokolwiek można dostać mandat....ale na pewno sporo osób jak było to parę kamyczków na pamiątkę zabiera...
- repas200
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
E tam kamyczków ;) Ja codziennie bym brał po pełnym plecaku 

My name is Daniel
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Bardzo ciekawie się zapowiada, widać już ogrom włożonej pracy i te zakupy istne szaleństwo, witaj wśród zielonych nieźle zakręconych. A koniki cudna sprawa, też jeżdżę (niestety już coraz rzadziej, brak czasu) praca, dom, działka, trzy psy i inne, ale wiem co znaczy "poczuć wiatr we włosach". Super kociaki, no i zazdroszczę Ci dostepu do tych kamyków.
pozdrawiam
Ilona
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 79&start=0
pozdrawiam
Ilona
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 79&start=0
Haha kamienie to zdecydowanie moja mocna strona na forum. Hihi ale prawda jest też taka, że uwielbiam kamienie, różne...mam przy altance kilka ciekawych kamieni. Układam je w miejscach widocznych przy altance, tak aby można było taki okaz wziąć do ręki i pooglądać. Lubię w różnych miejscach na większych kamieniach układać np. ciekawe okazy muszli, albo swiece które zapalamy z okazji grilla w ciepłe wieczory. Oto mój ostatni okaz...nie mam pojęcia jaki to kamień, jest trwały całą zimę przetrwał bez uszczerbku. A wygląda...hmmm...jak z epoki dinozarów

- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Ten kamyczek ciekawy ;) Hah to nie jestem sam ;) Widzę że ty też zakręcona na punkcie kamieni ;)
My name is Daniel
Ojjj tak tak
uwielbiam ciekawe faktury kamieni...

A ja dzisiaj tyle zrobiłam
zaaranżowałam już część skalniaka. Jest to miejsce półcieniste i będą tam rosły duże paprocie, żurawki oraz hosty. Wysadziłam dzisiaj ok. 10 odmian host, 4 odmiany żurawek, paprocie posadzone już wcześniej....teraz czekać aż wszystko ruszy. Pada, zimno...zmokłam..już mi się nie chce nic robić

I fiołek mi zakwitł na parapecie, dwa następne jeszcze w pąkach...

I fiołek mi zakwitł na parapecie, dwa następne jeszcze w pąkach...

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nowa rabatka super i będzie na niej rosło wszystko, co bardzo lubię
zastanawiam się tylko, co to za wiaderka/pudełka na niej stoją?...a fiołeczek, jak marzenie...bo ja kocham fiołki
Jak lepiej poznamy się, to uśmiechnę się o jeden listeczek 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
super nowa rabatka 

Heliofitka...te wiadereczka to doniczki z hostami. Przed wysadzeniem ustawiam wszystkie zgodnie z wielkością jaką osiągną tak aby wysokie nie zasłaniały niskich. Potem z doniczek wysadzam na stałe miejsce
patrzę też na ogólny układ i tak aby jakoś pasowały potem z kolorami liści...zdjęcie zrobione z poustawianymi doniczkami. Co do fiołka to przypomnij mi się około weekendu majowego, ja ci teraz zaszczepię listka
może do weekendu się ukorzeni to ci wyslę sadzonkę. Jak się nie ukorzeni poczekasz jeszcze parę dni...
Wpadłam do centrum ogrodniczego na chwilkę....kupiłam dwie róże rabatowe....obrzeża plastikowe 3 rolki, każda po 9 metrów...wykończę wszystko koło oczka
i piękne rękawiczki w kwiatki hihi

Wpadłam do centrum ogrodniczego na chwilkę....kupiłam dwie róże rabatowe....obrzeża plastikowe 3 rolki, każda po 9 metrów...wykończę wszystko koło oczka