Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
Jaka piękna wiosna
i prześliczne ciemierniki....ja mam biały i cuchnący a dziś kupiłam taki bordo...bez nazwy...jest w pąku .

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bernadetko u Ciebie chyba klimat cieplejszy
.
No tyle roślinek jeszcze nikt nie pokazał.
A jak tam zainteresowania synka?Nie przeszło mu robienie zdjęć?

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Miiriam
Agnieszko - u mnie na pobliskim Kamienniku wczoraj jeszcze był śnieg. A w pewnych partiach ogrodu leżał jeszcze w zeszłym tygodniu. Roślinki - które pokazałam ( oprócz ciemierników i wrzośca) rosną pod najcieplejszą wschodnią stroną domu - na tej rabatce, która powstała w zeszłym roku.agnieszka72 pisze:Bernadetko u Ciebie chyba klimat cieplejszy.
Okazuje się, że wiosną jest to najlepsze miejsce dla roślin - ale latem - masakra - sucho i gorąco. Wiele roślinek prawie mi więdnie w ciągu dnia

Ale teraz cieszę się kolorkami

Te same krokusy posadzone wzdłuż drogi - dopiero wschodzą - dziś widziałam tam pierwszy kwiatek .Pierwiosnki tak samo; i w ogóle jeszcze nie ma czego pokazywać. A to tylko kilka metrów odległości ..... Słoneczko czyni cuda

Moje dziecię chyba przeniosło zainteresowania na komputer - teraz tworzy jakąś stronkę i grę ... jest w 5 klasie

- Miiriam
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ciekawy ten biały wrzosiec z takim ślicznym czerwonym akcentem.
Bernadetko czy ty je kiedyś przycinasz?
Twój ma taki zwarty pokrój, bo u mnie to rosną jakieś takie roztrzepirzone.
Pewnie trzeba je przycinać, tylko kiedy?
Bernadetko czy ty je kiedyś przycinasz?
Twój ma taki zwarty pokrój, bo u mnie to rosną jakieś takie roztrzepirzone.
Pewnie trzeba je przycinać, tylko kiedy?
- Miiriam
Witaj Renatko
Ja wrzośca nie przycinam - rośnie sobie na skarpie i przechyla się nad murkiem - pewno dlatego tak wygląda
rzeczywiście jest ładny - a miałam tez różowy - przemarzł
Ale może jeszcze odbije ?
A może rzeczywiście trzeba je przycinać ?

Ja wrzośca nie przycinam - rośnie sobie na skarpie i przechyla się nad murkiem - pewno dlatego tak wygląda

rzeczywiście jest ładny - a miałam tez różowy - przemarzł

A może rzeczywiście trzeba je przycinać ?
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Witaj Bernadetko
Nareszcie pokazałaś się na forum.
Piękna wiosna. U mnie też na najcieplejszej rabacie kwiaty strzelają kiedy reszta ogrodu jeszcze śpi.
Wrzośce należy przycinać po kwitnięciu (w maju) wtedy zachowują piękny pokrój i ładnie kwitną.

Piękna wiosna. U mnie też na najcieplejszej rabacie kwiaty strzelają kiedy reszta ogrodu jeszcze śpi.
Wrzośce należy przycinać po kwitnięciu (w maju) wtedy zachowują piękny pokrój i ładnie kwitną.
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
O widzisz Dorotko - to już będę wiedzieć - poprzycinam swoje wrzośce tak jak radzisz, będą może w przyszłym sezonie ładniejsze.
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Witaj Bernadetko
Wiosna u Ciebie rozgościła się na dobre, aż mnie ścisnęło z zazdrości, że kwitnie Ci już tyle kwiatów.
U mnie wciąż smutno, ledwie oczary i kilka przebiśniegów zakwitło.
Pokazuj jak najwięcej tych kolorków - są takie pokrzepiające.

Wiosna u Ciebie rozgościła się na dobre, aż mnie ścisnęło z zazdrości, że kwitnie Ci już tyle kwiatów.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Dzięki za dedykację
U Ciebie wiosna wyścigowa wręcz. Teraz widać dobrze jak ważną rolę odgrywa stanowisko. Ta rabata żwirowa nawet po zimie ładnie się prezentuje.

U Ciebie wiosna wyścigowa wręcz. Teraz widać dobrze jak ważną rolę odgrywa stanowisko. Ta rabata żwirowa nawet po zimie ładnie się prezentuje.
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Nowy wątek i od razu tyle piękności, chyba dmuchasz i chuchasz
na nie że tak szybko rosną i pięknie kwitną, moje jeszcze z ziemi
nie wyszły
nie wyszły

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Żwirowo - iglakowa rabatka - po zimie jest w świetnej formie ! Teraz jak chwici nieco słoneczka roslinki się rozrosną i bedzie super !
Bernadko , widzę ,że masz kilka CIEMIERNIKÓW , więc może zerkniesz do mnie i się wypowiesz , czy to, co "wykuknęło" z ziemi u mnie to może być pączek kwiatowy? To CIEMIERNIK, który przysłała mi Eleka , Zaraz po zimie wyglądał żałośnie , ale teraz chyba drgnął... oby. To mój jedynaczek
Bernadko , widzę ,że masz kilka CIEMIERNIKÓW , więc może zerkniesz do mnie i się wypowiesz , czy to, co "wykuknęło" z ziemi u mnie to może być pączek kwiatowy? To CIEMIERNIK, który przysłała mi Eleka , Zaraz po zimie wyglądał żałośnie , ale teraz chyba drgnął... oby. To mój jedynaczek

- Miiriam
Ojej - ile Gości
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie
Pozwolisz że Twoją , ważną dla mnie wiadomość wypiszę sobie dużymi literkami , żeby nie zapomnieć .. a podpowiedz jeszcze, czy są jakieś wytyczne co do cięcia ? jak to trzeba dobrze zrobić ?
To dla Ciebie w podziękowaniu - mój jedyny w tym roku
W całej okazałości
28.

Dla Ciebie - dzisiejsze kolorki
29.

Rabatka nawet nieźle - gorzej zasadzone na obrzeżach rojniki - ale mam nadzieję, że jednak słoneczko poradzi sobie z tym
30. A tu rabatka inaczej

31 - Dla ciebie
Moje nie wychuchane ..

Dorotkododad pisze:Witaj Bernadetko![]()

Pozwolisz że Twoją , ważną dla mnie wiadomość wypiszę sobie dużymi literkami , żeby nie zapomnieć .. a podpowiedz jeszcze, czy są jakieś wytyczne co do cięcia ? jak to trzeba dobrze zrobić ?
To dla Ciebie w podziękowaniu - mój jedyny w tym roku

28.

Asiu - to tylko przy jednej , najcieplejszej ścianie domu tak jest - za to latem tam mi rośliny umierają z upału i suszy ...asia0809 pisze:Witaj Bernadetko![]()
Dla Ciebie - dzisiejsze kolorki

29.

Dziękuję za ciepłe słowatu.ja pisze:Dzięki za dedykację![]()

Rabatka nawet nieźle - gorzej zasadzone na obrzeżach rojniki - ale mam nadzieję, że jednak słoneczko poradzi sobie z tym

30. A tu rabatka inaczej

Witaj Danusiu - ani nie chucham , ani nie dmucham .. bo jakoś cały mój zapał umknął .. ale wczoraj się obudził - i wyszłam na ogród - zaskoczyły mnie te kolorki - i obudziły do reszty . Stąd zdjęcia, wątek ... i moja radość z waszych odwiedzinKDanuta pisze:Nowy wątek i od razu tyle piękności, chyba dmuchasz i chuchasz
nie wyszły

31 - Dla ciebie

- Miiriam
Ewelinko - z rabatka iglakowa jest nieco zachwaszczona - miłosiernie jednak aparat nie ukazał tegoEwelina pisze:Żwirowo - iglakowa rabatka - po zimie jest w świetnej formie ! Teraz jak chwici nieco słoneczka roslinki się rozrosną i bedzie super !

O ciemierniki walczyłam jak lwica

w zeszłym roku kupiłam też chyba ze 2- 3 .. ale deszcze i potem ostre słońce zniszczyły wszystkie .
Zostały tylko te wyhodowane w ogrodach Forumowiczów - jeden u Józefa i jeden u Eukomis - Halinki. W styczniu - lutym wyglądały o niebo lepiej - a teraz cała roślinka wygląda tak - jak na jednej z fotek na stronie chyba 1.
Rozwinęły się 2 kwiaty. Jest jeszcze trochę pączków - ale jakieś takie marne , nie wiem , czy zobaczę z nich kwiaty. Dlatego tymi dwoma tak się cieszę. Moje pierwsze , wywalczone

Dziś też zrobiłam jednemu fotkę

32.

33.

34.Tak wyglądają u mnie pączki

35.

36.