Żabi parapecik:) cz. II
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Żabi parapecik:) cz. II
Zaskoczyło mnie zamknięcie pierwszej części wątku, na szczęście zaraz znalazłam drugą. Chyba większość z nas ogarnęło totalne wiosenne szaleństwo zakupowo-wymianowe a parapety nie chcą się rozciągnąć
Piękne nabytki, szczególne masdevalii. Ja jeszcze się na nie nie odważę. Miałam jedną i odeszła...do następnej muszę dorosnąć
Ale Twoje są olbrzymie. Życzę szybko dużo przyrościków i kwiatów 
- syljed
- 200p

- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Również wpisuję się w wątek.Moniko wspaniała kolekcja u Ciebie.Życzę powodzenia w uprawie i dorodnych kwitnień. 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Witam Moniko w drugiej części.
Widać, że przez ten niecały rok Twoja kolekcja się diametrialnie zmieniła.
Pokazujesz ładnie ukwiecony parapet.
Nowości niech ładnie i zdrowo rosną i długo kwitną.
Widać, że przez ten niecały rok Twoja kolekcja się diametrialnie zmieniła.
Pokazujesz ładnie ukwiecony parapet.
Nowości niech ładnie i zdrowo rosną i długo kwitną.
Przeglądnęłam cały Twój wątek i bardzo mi się podobają Twoje storczyki
Masz śliczne nowości. Gratuluje Ci odwagi w zakupie maluszków z agaru
Masz też fajny sposób na ratowanie storczyków bez korzeni zwłaszcza, że daje rezultaty
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Phragboy

- Od: 22 cze 2009, o 10:16
Moniko kolekcję masz bardzo ładną i życzę ci 100 storczyków w domu.
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu,kolekcja imponująca i to w tak krótkim czasie,okno śliczne,parapet wielki jak blat stołu,plany ambitne
Ale...czegoś mi brakuje w tym podsumowaniu!.Co w tej setce ma być,czym chcesz zapełnię te wolne miejsca na parapecie.
Uchyl rąbka,pochwal się.
Ale...czegoś mi brakuje w tym podsumowaniu!.Co w tej setce ma być,czym chcesz zapełnię te wolne miejsca na parapecie.
Uchyl rąbka,pochwal się.
Super cudeńka. Po prostu jestem w szoku....
Spróbuję Twojej reanimacji, bo mam kilka roślinek takich... w złym stanie...
Spróbuję Twojej reanimacji, bo mam kilka roślinek takich... w złym stanie...
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Cześć wszystkim i każdemu z osobna! 
Dusiu, Arletko, Piotruś, JoasiuM, Justynko, Kasiu01,Katarzynko575, Kasiu74, Goska1307, Basiu, Agatko, Gosiiiaczku, Henryczku, Vika, Małgosiu/Merghen, Sylwio/Syljed, Asiu/Joane, Julitko, Przemku/Phragboy, Gosiu/goskle dziękuję Wam wszystkim za wszystkie miłe słowa, za każde dobre życzenia. Mam nadzieję, że razem z Wami będę dobijać do tej SETKI wymarzonej i że razem z Wami będę przeżywać każde szczęśliwe i smutne chwile..
Wszystkim dziękuję za wpis do drugiej części wątku. Bardzo mnie cieszy , że jest Was aż tyle! Ale z chęcią przygarnę kolejnych odwiedzających ;)
Kurczę?. Wiecie co??? Dobrze mi tu z WAMI
Ale dość tych czułości ,bo mi się tu rozpłyniecie Cukiereczki ;)
Henryku pytasz o to w jaką stronę pójdzie teraz moja kolekcja. Otóż znam odpowiedź na to pytanie. Oczywiście będą to na pewno botaniki i hybrydy oznaczone. Hybryd Phal. z marketu na razie nie chcę ze względu na to, że nie ma u mnie wyboru. Ale jak coś zobaczę /jakąś perełkę/ to nie omieszkam jej nie wziąć w swe ręce
Chciałabym dopełnić swoją kolekcję wieloma botanikami Phalaenopsis, Aerangisami , Masdevalliami oraz marzy mi się jakiś przepiękny zielony Paphiopedilum i Cattleyja o ogromnych kwiatach. Te dwie ostatnie mogą być zwykłe najzwyklejsze hybrydy ,lecz koniecznie dorosłe okazy
Chcę też dokupić kilka miniaturowych okazów: jakąś Neofinetię, później Haraellę, Ceratostylisa. Mam plany ogromne i wiem czego chcę. Jednak do tego trzeba portfela
pełnego 
A teraz przedstawiam Wam siewkę Phal. Baby Princess (Phal. equestris x Phal. Princess Kaiulani). Dotarła do mnie dziś i jest efektem wymianki z Martą/Nesuniaaa ;)
MARTUŚ!!! Dziękuję raz jeszcze

Poza tym u mnie na parapecie wreszcie widać wiosnę. Zaczęły ruszać nowe liście, nowe korzenie. Każdy maleńki ruch tak bardzo cieszy... Tak bardzo było brak tego wzrostu w moich oczach.... i już! Już jest wiosna! Jakże me oczy się radują... a serce jakie szczęśliwe!
Zauważyłam też 3 pędy na Phalaenopsis oraz kilka odgałęzień na starych pędach
Wiosna WIOSNA!!!

Dusiu, Arletko, Piotruś, JoasiuM, Justynko, Kasiu01,Katarzynko575, Kasiu74, Goska1307, Basiu, Agatko, Gosiiiaczku, Henryczku, Vika, Małgosiu/Merghen, Sylwio/Syljed, Asiu/Joane, Julitko, Przemku/Phragboy, Gosiu/goskle dziękuję Wam wszystkim za wszystkie miłe słowa, za każde dobre życzenia. Mam nadzieję, że razem z Wami będę dobijać do tej SETKI wymarzonej i że razem z Wami będę przeżywać każde szczęśliwe i smutne chwile..
Wszystkim dziękuję za wpis do drugiej części wątku. Bardzo mnie cieszy , że jest Was aż tyle! Ale z chęcią przygarnę kolejnych odwiedzających ;)
Kurczę?. Wiecie co??? Dobrze mi tu z WAMI
Ale dość tych czułości ,bo mi się tu rozpłyniecie Cukiereczki ;)
Henryku pytasz o to w jaką stronę pójdzie teraz moja kolekcja. Otóż znam odpowiedź na to pytanie. Oczywiście będą to na pewno botaniki i hybrydy oznaczone. Hybryd Phal. z marketu na razie nie chcę ze względu na to, że nie ma u mnie wyboru. Ale jak coś zobaczę /jakąś perełkę/ to nie omieszkam jej nie wziąć w swe ręce
A teraz przedstawiam Wam siewkę Phal. Baby Princess (Phal. equestris x Phal. Princess Kaiulani). Dotarła do mnie dziś i jest efektem wymianki z Martą/Nesuniaaa ;)
MARTUŚ!!! Dziękuję raz jeszcze

Poza tym u mnie na parapecie wreszcie widać wiosnę. Zaczęły ruszać nowe liście, nowe korzenie. Każdy maleńki ruch tak bardzo cieszy... Tak bardzo było brak tego wzrostu w moich oczach.... i już! Już jest wiosna! Jakże me oczy się radują... a serce jakie szczęśliwe!
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Moniko! bardzo ambitne plany
...a że kobiety to bardzo uparte istoty -to na pewno Ci się uda...potrzeba na to tylko czasu i
grubego portfela.
...a że kobiety to bardzo uparte istoty -to na pewno Ci się uda...potrzeba na to tylko czasu i
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Monika życzę ci szybkiego wzbogacenia się i zrealizowania swoich marzeń by móc je podziwiać w twoim wątku 
Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Moniu,przybiegłem popatrzeć na pączki MM ale nie widzę.
Co do czasu otwarcia pączków to trwa to długo,stanowczo za długo.U mnie to było jego pierwsze kwitnienie,więc czas jakoś wyjątkowo wolno biegł.
Co do czasu otwarcia pączków to trwa to długo,stanowczo za długo.U mnie to było jego pierwsze kwitnienie,więc czas jakoś wyjątkowo wolno biegł.
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Moniu witam się w drugiej części
Gratuluję wszystkich wspaniałych osiągnięć w postaci kwitnień a także nowości. Życzę Ci aby w tej części pojawiały się kolejne wymarzone przez Ciebie egzemplarze.
No i czekam niecierpliwie na efekty wiosennego słoneczka
Gratuluję wszystkich wspaniałych osiągnięć w postaci kwitnień a także nowości. Życzę Ci aby w tej części pojawiały się kolejne wymarzone przez Ciebie egzemplarze.
No i czekam niecierpliwie na efekty wiosennego słoneczka
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Renatko a ja jestem bardzo uparta w spełnianiu marzeń ;) Jak coś chcę to w końcu się to spełni ;)
Gosiu życz mi wygrania w "totka"
Kasiu/Kasiunieczka_32
miło, że wpadłaś do mojego wątku po tak długiej nieobecności
Henryku pączki Phal. Mini Mark pokazywałam w pierwszym wątku na stronie 78. Dziś pokażę jeszcze raz specjalnie dla Ciebie ;)
2 marca wyglądał tak:

Dziś tj. 24 marca wygląda tak jak na zdjęciach poniżej.
Zauważ jedno... pączki znajdujące się "pod spodem" są normalne - ładne okrągłe.
Natomiast te "nad pędem" są zniekształcone.. jeden ma już odchylony lekko jakiś płatek dolny pod warżką, którą też widać. Jestem ciekawa co z nich wyrośnie.

Jest to dla mnie ciekawe zjawisko. Zobacz ,że całą roślina po prawej stronie ma karłowate liście, a po lewej są one ładne, zdrowe i gładkie. Tak samo z pączkami. Po lewej są ładne , a po prawej zniekształcone..

Zobaczymy co z tego wyrośnie
Gosiu życz mi wygrania w "totka"
Kasiu/Kasiunieczka_32
Henryku pączki Phal. Mini Mark pokazywałam w pierwszym wątku na stronie 78. Dziś pokażę jeszcze raz specjalnie dla Ciebie ;)
2 marca wyglądał tak:

Dziś tj. 24 marca wygląda tak jak na zdjęciach poniżej.
Zauważ jedno... pączki znajdujące się "pod spodem" są normalne - ładne okrągłe.
Natomiast te "nad pędem" są zniekształcone.. jeden ma już odchylony lekko jakiś płatek dolny pod warżką, którą też widać. Jestem ciekawa co z nich wyrośnie.

Jest to dla mnie ciekawe zjawisko. Zobacz ,że całą roślina po prawej stronie ma karłowate liście, a po lewej są one ładne, zdrowe i gładkie. Tak samo z pączkami. Po lewej są ładne , a po prawej zniekształcone..

Zobaczymy co z tego wyrośnie
Nowość śliczna
Pięknie rozwija pączki MM
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Moniko, skoro chcesz przygarnąć nowych, to może ja się nadam ?
Masz i piszesz o takich storczykach
, że aż się boję czasami, że będę robić za rosiczkę i jakaś ziemiórka mi do ust wpadnie
.
Zaintrygował mnie bardzo Twój MM
.
Życzę powodzenia w uprawie i spełnienia wszystkich planów
.
Masz i piszesz o takich storczykach
Zaintrygował mnie bardzo Twój MM
Życzę powodzenia w uprawie i spełnienia wszystkich planów