Cześć wszystkim i każdemu z osobna!
Dusiu, Arletko, Piotruś, JoasiuM, Justynko, Kasiu01,Katarzynko575, Kasiu74, Goska1307, Basiu, Agatko, Gosiiiaczku, Henryczku, Vika, Małgosiu/Merghen, Sylwio/Syljed, Asiu/Joane, Julitko, Przemku/Phragboy, Gosiu/goskle dziękuję Wam wszystkim za wszystkie miłe słowa, za każde dobre życzenia. Mam nadzieję, że razem z
Wami będę dobijać do tej
SETKI wymarzonej i że razem z
Wami będę przeżywać każde szczęśliwe i smutne chwile..
Wszystkim dziękuję za wpis do drugiej części wątku. Bardzo mnie cieszy , że jest Was aż tyle! Ale z chęcią przygarnę kolejnych odwiedzających ;)
Kurczę?. Wiecie co???
Dobrze mi tu z WAMI
Ale dość tych czułości ,bo mi się tu rozpłyniecie Cukiereczki ;)
Henryku pytasz o to w jaką stronę pójdzie teraz moja kolekcja. Otóż znam odpowiedź na to pytanie. Oczywiście będą to na pewno botaniki i hybrydy oznaczone. Hybryd Phal. z marketu na razie nie chcę ze względu na to, że nie ma u mnie wyboru. Ale jak coś zobaczę /
jakąś perełkę/ to nie omieszkam jej nie wziąć w swe ręce

Chciałabym dopełnić swoją kolekcję wieloma botanikami
Phalaenopsis, Aerangisami , Masdevalliami oraz marzy mi się jakiś przepiękny zielony
Paphiopedilum i
Cattleyja o ogromnych kwiatach. Te dwie ostatnie mogą być zwykłe najzwyklejsze hybrydy ,lecz koniecznie dorosłe okazy

Chcę też dokupić kilka miniaturowych okazów: jakąś
Neofinetię, później
Haraellę, Ceratostylisa. Mam plany ogromne i wiem czego chcę. Jednak do tego trzeba portfela

pełnego
A teraz przedstawiam Wam siewkę
Phal. Baby Princess (Phal. equestris x Phal. Princess Kaiulani). Dotarła do mnie dziś i jest efektem wymianki z
Martą/Nesuniaaa ;)
MARTUŚ!!! Dziękuję raz jeszcze
Poza tym u mnie na parapecie wreszcie widać
wiosnę. Zaczęły ruszać nowe liście, nowe korzenie. Każdy maleńki ruch tak bardzo cieszy... Tak bardzo było brak tego wzrostu w moich oczach.... i już! Już jest wiosna! Jakże me oczy się radują... a serce jakie szczęśliwe!

Zauważyłam też 3 pędy na Phalaenopsis oraz kilka odgałęzień na starych pędach

Wiosna WIOSNA!!!