Dzisiaj kupiłam pierwsze nasionka, są to towarzysze dla moich różyczek
Może jeszcze w tym roku nie będzie takiego efektu ale na przyszły rok mam nadzieje, że wszystko ładnie się rozrośnie i róże z takim ładnym tłem będą jeszcze piękniejsze. Póki co obmyślam plan, jak przygotować nowe miejsce dla nich. Musze zlikwidować dziury wykopane przez nornice i nawieźć trochę lepszej ziemi. Niech już ta wiosna przychodzi, bo do zimy nie zdążę ze wszystkim
Nutko w tym roku również kupiłam nasionka gipsówki,czekam więc na dogodną pogodę,aby ją wysiać wprost do gruntu:)
Wszyscy czekamy i odliczamy dni,coraz więcej słonka świeci,mam nadzieję,że prognozy co do kwietnia,że ma być ciepły spełnią się:)
Agnieszko, ja oprócz gipsówki zamówiłam jeszcze sobie szałwie omączoną. Co prawda to roślinka jednoroczna, ale ponoć jak dobrze się okryje, to i zimę potrafi przetrwać ;) Szałwia ta ma cudowny niebieski i biały kolor i w połączeniu z różami, już widzę jak będzie pięknie wyglądać
A co do pogody, to również trzymam kciuki
Małgosiu, zauroczyła mnie ta angielka z pierwszego zdjęcia.
To dla mnie ideał róży. Kolor i układ płatków wymarzony.
Szkoda, że nie wiesz jak jej na imię.
Muszę przekopać katalog Austina. Może do czegoś uda się ją porównać.
Obejrzałam też te połacie trawnika i widzę ogrom możliwości.
Z nieśmiecących róż śmiało mogę polecić Baillando, Barleburg i Lions Rose.
Wdzięczne i niezawodne rabatówki. No i kwitną do mrozów.
Dziewczyny, ta moja angielka faktycznie wygląda jak ta "A Shropshire Lad". Gdyby to okazała się ta, nn zostały by jeszcze tylko dwie, żółta i czerwona ;) Róże są na prawdę cudowne i nie omieszkam nabyć tych polecanych przez gatunków, gdyż sprawdziłam sobie nazwy i baaaardzo mi się spodobały, zwłaszcza ta Lions Rose
Muszę się pochwalić dziewczyny, że rabatka na róże już w (prawie)połowie wykończona
Ziemia podniesiona i różyczki wczesną wiosną nie będą stały w wodzie. Dostały tez już do towarzystwa lilie, szałwię omączoną oraz orliki i aksamitki. Jeszcze czeka na popikowanie gipsówka i głowienka. Mam nadzieję, że będzie ładnie