Ogród bigs

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p
Od: 7 lut 2011, o 17:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród bigs

Post »

Witaj bigs na forum :wit
Jesteś szczęściarzem że tu trafiłeś teraz, bo ja trafiłam o 10 lat za późno i robiłam mase błędów.
Co mogłabym wam doradzić to czym prędzej powinniście brzegi stawu umocnić faszyną, jeżeli tego nie zrobicie to za 2 lub 3 lata będziecie mieli grajdołek a nie ładny stawek. Nas to spotkało i mieliśmy bardzo duże koszty i już nie było tak zrobione jak byśmy to zrobili od razu.
Ale nie mieliśmy o tym zielonego pojęcia, wydawało nam sie że jak obsadzimy brzegi stawu to brzeg się umocni, ale wodo zrobiła to co chciała ! Powoli podmywała brzegi i staw się powiększał a ziemia spływała na dno i robiła się płytka kałuża ;:108
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam - Roma
Mój azyl
Wizytówka
bigs
100p
100p
Od: 17 sty 2011, o 20:57

Post »

Aniu i Romo dziękuję za odwiedziny.
Romo - jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, podobnie jak ogrodu Tadeusza.
Wczesną wiosną zrobię faszynę. Brzeg z jednej strony mam trudny do utrzymania, jest tam warstwa piasku, który spływa na dno oczka. Reszta brzegu jest gliniasta ale woda bez zabezpieczenia też sobie poradzi.
Jesteśmy na forum od niedawna, cały czas odkrywamy z żoną coś nowego. Wczoraj przypadkowo trafiliśmy na akcję rozdawania nasion i skorzystaliśmy z niej. Oczywiście w przyszłości postaramy się odwdzięczyć i podarujemy swoje nasiona.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie następni zielono nakręceni z Lubelszczyzny.Ja podobnie jak Tadeusz nie zazdraszczam Wam areału bo sama mam tyle samo i problem jak zagospodarować część działki po usuniętym w ubiegłym roku sadzie. Rzeczywiście wielkim plusem jest oglądanie innych ogrodów i podpatrywanie wtedy łatwiej zaplanować gdzie co posadzić a poza tym poznaje się masę roślin i wiadomo czego szukać w szkółkach.
Będę odwiedzała Wasz wątek bo jestem ciekawa postępu w pracach.
bigs
100p
100p

Post »

Jeszcze w piątek było w cieniu zamarznięte przez cały dzień, od wczoraj jest ciepło.
Dzisiaj znalazłem kolejną oznakę wiosny:
Obrazek
bigs
100p
100p

Post »

Witaj Andrzeju w naszym przyszłym ogrodzie.
Kończy się już zimowe lenistwo i od jutra zaczynamy działać na działce. Z najważniejszych spraw to wciśnięcie patyków porzeczki wysadzonych przez mróz, porządki wiosenne i pogłębienie stawku.
bigs
100p
100p

Post »

Ziemię niestety mamy bardzo jałową, z nawozów używam głównie saletrzak.
Altankę obsadziliśmy w zeszłym roku winobluszczem. W tym roku winobluszcz nic nie urósł dopóki niedawno nie podsypałem go nawozem.
bigs
100p
100p

Post »

Ogrodu na razie nie ma, może w przyszłym roku .....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”